Skip to main content

Laura Georgescu, chemată să dea explicaţii în Parlament pentru limbajul agresiv folosit la adresa elevilor

 
Laura Georgescu, chemată să dea explicaţii în Parlament pentru limbajul agresiv folosit la adresa elevilor
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, Gigel Știrbu, a anunţat că o va chema pe Laura Georgescu la raport pentru modul în care a vorbit cu elevii de 9-10 ani în cadrul prograpului "Școala Altfel", scrie Evenimentul zilei.

Audiată în sesiunea extraordinară

Gigel Știrbu (PNL) a declarat pentru Evenimentul zilei că o va chema la audieri pe Laura Georgescu, săptămâna viitoare.

„Eu, unul, nu aș accepta ca doamna să vină în fața copilului meu și să-i vorbească astfel. Am vorbit cu câțiva dintre colegii mei și săptămâna viitoare, când avem sesiune extraordinară, respectiv pe 2-3 iulie o vom chema la audieri”, a spus Știrbu.

Întrebat ce măsuri pot lua parlamentarii în cazul acesteia, Știrbu a spus că atunci când CNA își va prezenta raportul în Parlament pe anul în curs, dacă vor fi elemente acuzatoare, vor putea propune plenului respingerea raportului, lucru care ar duce la demiterea întregului Consiliu.

CONTEXT. Reamintim că Narcisa Iorga, membru CNA, a publicat pe blogul personal, despreaudiovizual.ro, înregistrări audio în care Laura Georgescu, președintele forului audiovizual vorbea cu o clasă de elevi, pe un ton autoritar și agresiv.

"Da’ tu de ce ești supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu’ ăsta?", i s-a adresat șefa CNA unui elev. Către alt elev: "Dacă-ncepea un borș d-ăla de-i crăpa creierii pe pereți?! Te-ntreb: crezi că asta-i soluția? Deci, unu’ dă-n tine, începi și tu să dai în el?". În toate discuțiile din înregistrări, Laura Georgescu are un ton autoritar, agresiv, la adresa elevilor.

Întâlnirea președintelui CNA cu elevii a avut loc în aprilie 2013, în cadrul săptămânii Școala altfel, eveniment la care instituția s-a implicat activ.

La puțin timp după Săptămâna Altfel, un părinte a și trimis o scrisoare tuturor membrilor CNA, inclusiv președintei, prin care critica atitudinea Laurei Georgescu față de niște copii de clasa a treia. Aceasta ar fi folosit expresii de genul „vorbește, mă, cu toata gura!”, „n-ai creier, bă, băiatule!”, „lipsa de educație” (a mișcat scaunul pe care stătea), „de ce nu știi răspunsul, fetițo?“

„Toată atmosfera a fost una, efectiv, de teroare, fetele vorbind între ele că ”dacă era asta mama mea, fugeam de acasă”, a mai scris părintele.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu-I nimic, este chiar foarte bine ca d-na Laura Georgescu, aka Ana Pauker, aka "sclava IsLaura" vorbeste ca interlopii. O sa se acomodeze usor cand va ajunge printre ei, la Rahova.

Trimite un comentariu