Skip to main content

Licenţa ZU, prelungită. Mihai Morar: „Suntem prea naturali pe radio şi se întâmplă astfel de derapaje” Membru CNA: „Ce faceţi dumneavoastră este o oază de umor inteligent”

 
buzdu-si-morar_012
buzdu-si-morar_012

buzdu-si-morar_012

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat prelungirea licenţei terestre a Radio ZU Bucureşti cu încă nouă ani.

Postul a fost reprezentat în faţa forului audiovizualului de Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Toni Teşiu (directorul de programe al staţiei), Mirela Bomboe (reprezentantul legal al postului) şi Rodica Minculescu (directorul general al Grupului Media Camina).

Prelungirea licenţei a fost aprobată cu unanimitate de voturi, toţi cei opt membri prezenţi în şedinţa de astăzi: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Rodica Minculescu: „Suntem prezenţi în faţa dumneavoastră la acest moment important pentru noi, acela de prelungire a licenţei Radio ZU Bucureşti. (...) Nu ne îmbogăţim din asta, supravieţuim, dar supravieţuim cu bucuria că împărtăşim ceva publicului nostru.

Florin Gabrea: Este lăudabil şi foarte frumos că faceţi lucruri minunate şi aduceţi bucurie. Aş vrea să vă întreb, am aici un exemplu de la o emisiune, Mircea Badea la ZU şi despre bucuria pe care o aduce dânsul. Trebuie să interveniţi şi să opriţi, nu cred că se cheamă cenzură. 

Toni Teşiu – Există excepţii la Mircea Badea din ce în ce mai puţine. Am schimbat asistenta de emisie, suntem în proces de achiziţionare a unui soft care să permit întârzierea transmisiei în direct, astfel încât să nu se mai întâmple aceste lucruri.

Rodica Minculescu – Am spus mai devreme că nu suntem perfecţi, astfel de moment nu ne aduc bucurie nici nouă. Suntem preocupaţi să reducem acest tip de întâmplări. Pe parcursul acestui an Radio Zu a fost sancţionat mult mai puţin.

Valentin Jucan - Şi eu vă felicit, cu atât mai mult cu cât radio Zu a devenit un adevărat fenomen. Eu refuz să cred că Mircea Badea reprezintă Radio ZU. Eu cred că Radio ZU în primul rând este imaginea corectată de doi dintre cei mai importanţi protagonişti. Eu vreau să vă aduc aminte că acum câteva şedinţe am avut o monitorizare de linie a matinalelor posturilor de radio.(...) Sunt nişte scăpări, dar ăsta face parte dintr-un oarecare tip de discurs pe care noi nu-l agreăm şi nu e vorba numai de noi, ci de legea audiovizualului.

Mihai Morar – Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi cred că aţi sintetizat exact ce înseamnă Radio ZU. Nu sunt de acord cu faptul că acesta este un tip de expresie de la 7 la 10 dimineaţa în fiecare zi. Una dintre caracteristicile Radio Zu este exprimarea liberă. Noi avem un defect, suntem prea naturali pe radio şi se întâmplă astfel de derapaje. Sunt absolute de acord că mai greşim din când în când. Sunt vreo trei luni de monitorizare în care, e adevărat, am greşit de trei ori şi ne asumăm asta. Pe de altă parte, nu există şi o monitorizare a faptelor bune pe care le-am făcut. Cred că balanţa lucrurilor bune pe care le-am făcut cântăreşte mai greu. Nu am incitat la ură, nu am incitat la violenţă niciodată în această emisiune. Şi am avut grijă la ceva, în orele în care părinţii îşi duc copiii către şcoală am încercat să eliminăm de tot astfel de limbaj.

Valentin Jucan – Dacă luăm istoricul acestui post, vedem că în general amenzile se concentrează pe acest segment matinal.

Radu Călin Cristea – Vorbim de o licenţă care a avut un parcurs de 9 ani, vorbim de radio ZU şi mă bucur că sunt şi câţiva realizatori care sunt nişte vedete în adevăratul sens al cuvântului. Cred că iniţiativa acestui post de radio este cu atât mai lăudabilă cu cât vine într-o societate care şi-a cam pierdut umorul, paradoxal, după căderea comunismului, iar umorul care se practică în mediul audiovizual este un umor de proastă calitate, necultivat, de multe ori trivial, ori ce faceţi dumneavoastră este o oază de umor inteligent, foarte original pe inventivitate, pe parodie. E o efervescenţă care e de fapt foarte plăcută. Cred că cel puţin din punctul acesta de vedere, de calitatea divertismentului, sunteţi aproape indispensabili, în condiţiile unei penurii unui umor de calitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Librarul Librarul
    buzdu si morar sunt cei mai buni. bravo baieti! tineti-o tot asa ca noua ne place foarte mult ce faceti voi in fiecare zi
  • Gaetano Gaetano
    Asta cu studii superioare, las-o mai moale. La cum se fac la noi studiile superioare si diplomele de licenta ...
  • Gaetano Gaetano
    Pe Bucuresti poate. Nu trebuie sa repeti ce ai de zis, am inteles din prima. Nu suuntem cu retard !!
  • mihai mihai
    Probabil acesti multi ascultatori de care spui nu l-au apreciat pe Mircea Badea zicand ,nu pentru prima oara ,"iesi in mortii ma-tii de pe post " si respectul lui si al radioului care il gazduieste fata de ascultatori ( nu am auzit de scuze pe nicaieri ) .Cotele de piata nu sint neaparat un parametru al calitatii si al radioului facut bine .Pe de alta parte se aud glume bune la matinal .Cele preluate din Catavencii :-) .
  • H H
    badea e foarte tare! cui nu-i place sa schimbe postul.
    Mie mi se pare ca sunt sunt ffff multi care-l asculta / privesc. multe lume se regaseste in ce zice omu' asta. asa ca astia care-l muscati de trei litere, ciocu' mic. O ardeti toti filozofi si culti in cap si va ultragiati cand le zice asta fara perdea...
    oricum, mi se pare tur de forta ce face omul la ZU intr-o ora. Sa stai de vorba cu tot felul de specimene si sa n-o iei cu capul e mare lucru. Cred ca emisiunea de la A3 e floare la ureche fata de asta de la radio.
  • Tesiu Tesiu
    Radio ZU este lider de audienta de la inceput, in fiecare an de existenta, la fiecare sondaj de audienta pe Bucuresti. Este piata cea mai grea, singura masurabila in aceleasi conditii pentru competitori.
    Daca ce ti-a ramas din programul de dimineata sunt doar glumele deocheate, sigur asculti alt radio. Morning ZU nu doar ca are o cota de piata aproape cat suma urmatorilor doi competitori. Are cel mai mare numar de ascultatori cu studii superioare. Are cel mai mare numar de ascultatori intreprinzatori particulari sau cu functii de conducere
  • Tesiu Tesiu
    comparam radiouri comerciale:
    Pe programul lui Mircea Badea Radio ZU are cel mai mare reach. Asa a fost si in toamna si in vara si in primavara trecuta.
    Pe programul lui Mircea Badea Radio ZU are cel mai mare share. Asa a fost si in toamna si in vara si in primavara trecuta
  • Dragos Dragos
    "oază de umor inteligent" - asta e cea mai buna gluma de anul asta =))
  • umoristii lu' peste umoristii lu' peste
    radio Zu este lider de audienta doar in Bucuresti. In restul categoriilor este de la locul 3 in jos. Exagerarea este insa in alta parte.
    Anume la fostul redactor de la Urzica ceausista, Reprezentantul guvernului, Radu Cristea, care apreciaza umorul "intelligent...pe inventivitate, pe parodii" al radio Zu.
    Cum toata lumea care apreciaza umorul fin este siderata de glumele deocheate si badaranesti de la Radio Zu,deducem de aici ca onor membru CNA asociaza calitatea in umor cu Vacanta Mare, Doru Octavian Dumitru si alti "fini" umoristi din spatiul public romanesc.
  • Doiny Doiny
    Ii ador pe Buzdu si Morar,dar imi place si Badea!
  • Mitroi Mitroi
    Parerea mea personala este ca prin atitudinea celor de la CNA, ce-i drept voalata, au incercat sa induca idei gen 1. Mircea Badea nu reprezinta Radio Zu , 2. Mircea Badea prin limbajul folosit ar putea aduce prejudicii etc. Poate ca sunt paranoica insa Badea e inca in vizorul astora de la CNA. Sa va spun ceva: Si daca Badea nu e, nimic nu e!!!!! scurt pe doi :)
  • dan dan
    Cand apare Badea , dispari tu! Si-atunci nu va intalniti...
  • June June
    Au ei,cei de la radio,''cenzura lor'',nu apare oricine,oricum;deci Mircea e acolo c-un motiv.Sa fiti sanatosi si sa traiti inca99de ani. p.s.Fara Mircea radio e(mai) pustiu:)Va iubesc pe toti
  • Mona Mazdrag Mona Mazdrag
    Un radio Zu in care sa nu apara Mircea Badea ar fi nu numai incomplet dar si fara spirit, tern si neinteresant.Parerea mea.
  • io io
    si cine te obliga sa il asculti pe mircea badea?
    sa inteleg ca are cineva un pistol la capul tau?

Trimite un comentariu

sus