Skip to main content

Parlamentul votează săptămâna viitoare Consiliul de Administraţie al SRR şi preşedintele SRTv

 
Parlamentul votează săptămâna viitoare Consiliul de Administraţie al SRR şi preşedintele SRTv
deputati parlament

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Plenul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului se vor reuni, marţea viitoare, de la ora 16.00, pentru a numi preşedintele SRTv şi un nou Consiliu de Administraţie al SRR, a precizat, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, relatează Mediafax.

Comisiile de specialitate se vor reuni în aceeaşi zi, la ora 10.00, pentru a analiza propunerile făcute de grupurile parlamentare, a spus, astăzi, Dumitrescu.

"Birourile Permanente au luat în discuţie situaţia de la SRR, unde trebuie să înlocuim Consiliul de Administraţie fiindcă a ajuns la sfârşit de mandat, numirea preşedintelui SRTv pentru că domnia-sa nu a putut să treacă prin plen, după ce a fost aprobat Consiliul de Administraţie. La Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi, de asemenea, numirea Consiliului de administraţie al BNR, precum şi numirea a şase consilieri ai Curţii de Conturi, care prin rotaţie trebuie să fie schimbaţi. S-a luat decizia ca grupurile parlamentare să facă propuneri, marţi la ora 10.00 să se reunească Comisiilor şi marţi, de la 16.00, să fie şedinţa comună pentru aceste numiri", a spus Dumitrescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că în luna iunie Parlamentul va vota noul Consiliu de Administraţie al Radioului public, preşedintele - director general al TVR şi o treime din membrii conducerii Curţii de Conturi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu