Skip to main content

Scandal la CNA pe tema transmisiunii live. Ședința a fost suspendată. Șefa Consiliului către un membru: "Suferiți de un sindrom ușor psihicalizat"

 
Scandal la CNA pe tema transmisiunii live. Ședința a fost suspendată. Șefa Consiliului către un membru: "Suferiți de un sindrom ușor psihicalizat"
CNA

CNADupă doar 30 de minute, ședința CNA de astăzi a fost suspendată din cauza transmisiunii live facută de Valentin Jucan pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Președinta instituției, Laura Georgescu, a supus la vot întreruperea transmisiunii live. Propunerea a primit șase voturi din partea membrilor CNA, numărul minim pentru a fi aplicată. Cu toate acestea, Valentin Jucan a spus că nu se va opri chiar dacă riscă o plângere penală colectivă cu care a fost amenințat de Laura Georgescu.

Această propunere a primit șase voturi "pentru" (Lorand Turoș, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea) și unul  "împotrivă" (Valentin Jucan). Narcisa Iorga a refuzat să voteze această propunere considerând că nu există niciun temei legal ca un membru să nu transmită ședințele Consiliului și acest punct nu se afla oricum pe ordinea de zi.

După ce Valentin Jucan a spus că nu va înrerupe transmisiunea, Laura Georgescu a anunțat că ședința de astăzi se suspendă.

Plecând de la subiectul transmisiunii live, între Laura Georgescu și Narcisa Iorga s-a iscat un conflict, care s-a lăsat cu jigniri.

"Urmărind activitatea dumneavoastră prin intermediul presei am observat că strict în anii de campanie la prezidențiale intrați într-un sindrom, se cheamă ușor psihicalizat", i-a spus Laura Georgescu membrului CNA Narcisa Iorga.

La ședința CNA de astăzi au participat următorii membri CNA: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Răsvan Popescu, Lorand Turoș, Laura Georgescu și Radu Călin Cristea.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, filmul celor 30 de minute de ședință.

Monica Gubernat:

Nu am nimic împotrivă să se transmită live, dar nu pe o pagina privată de Facebook, ci pe pagina publică a instituției.

Narcisa Iorga:

Nu am nimic împotrivă să fie transmisă de pe pagina web a instituției, problema este că noi astăzi suntem în 17 iuniei, iar eu nici măcar astăzi nu am ptimit înregistrarea unei ședințe publice desfășurate în luna aprilie. Nu cred că există bunăcredință din partea președintelui acestei instituții în așa fel încât să fie transmisă de pe pagina web.

Monica Gubernat:

Mi se pare că este total ilegal să transmiți o ședință publică a unei instituții pe o pagină privată de Facebook. Nu cred că este legal ceea ce faceți, domnule Jucan. Este un motiv de a va crea imagine, v-ați triplat traficul pe pagina de Facebook. Folosiți instituția ca să vă ridicați imaginea, ca să vă faceți cunoscut. Nu am nimic împotrivă să se transmită live, dar să se transmită pe pagina instituției, nu pe o pagină privată. Haideți să ridicăm instituția, nu un coleg.

Valentin Jucan:

În lege scrie foarte clar că ședințele sunt publice, așa cum sunt și ședințele Parlamentului și se transmit.

Christian Mititelu:

Dumneavoastră filmați o parte a acestei mese fără să-mi cereți permisiunea să mă filmați.

Narcisa Iorga:

În afară de societatea publică de radio și societatea publică de televiziune, toate celelate mijloace de informare în masă sunt private. Dacă interzici transmitearea unei ședințe publice pe o pagina privată de facebook înseamnă că interzici transmiterea ședințelor pe orice pagină privată.

Christian Mititelu:

Eu n-am venit la CNA ca să fiu pe pagina de Facebook, eu nu am pagină de Facebook, nu mă preocupă acest gen de activitate.

Răsvan Popescu:

Ce se întâmplă în momentul de față este dincolo de limita regulamentului, chiar dacă nu există o interdicție specială.

Valentin Jucan:

Săptămâna trecută după ce am audiat Antena 3 am avut o pană de curent și ni s-a transmis că acea pană s-a datorat unei defecțiuni, aflați stimați colegi că a fost o minciună. N-a fost nicio pană de curent, pur și simplu s-a luat lumina la acesastă sală într-un mod suspect.

Narcisa Iorga:

Votați să nu se mai transmită public și dacă se va transmite în continuare ce veți face?

Christian Mitielu:

Eu nu sunt de acord cu transmiterea ședințelor nici pe site-ul CNA. Eu când am fost numit nu mi s-a spus că aici e un fel de circ. Nu doresc să fiu pus pe Facebook.

Laura Georgescu:

Aveți posibilitatea ca în secunda în care nu se întrerupe transmisiunea să notificăm și apoi să facem o plângere penală colectivă.

Ați uitat doamna Iorga că ați introdus pe ordinea de zi, contrar ROF-ului, un subiect în timpul ședinței.

Narcisa Iorga:

N-am făcut eu prima dată. Am învățat de la domneavoastră.

Laura Georgescu:

Doamna Iorga, țâțăraia din 2009 o reiterați în 2014. Cred că suferiți de sindromul campaniilor prezidențiale. Aveți grijă că nu se tratează cu medicație. Urmărind activitatea dumneavoastră prin intermediul presei am observat că strict în anii de campanie la prezidențiale intrați într-un sindrom, se cheamă ușor psihicalizat. Urmăriți în 2009 ce ați spus în consiliu și o să aflăm că nu e nimic nou în 2014. Trebuie să știți, ca spălatul pe dinți, creierul trebuie antrenat zilnic.

Valentin Jucan:

Vă anunț că n-am să mă opresc și abia aștept să văd plângerea penală pe care o veți formula colectiv.

Narcisa Iorga:

Sunteți într-o ședință publică a unei instituții și vă rog să vă abțineți de la a face jigniri după care distrugeți înregistrările audio.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Bravoooo Laura!!! Grupul simpatizantilor te susține! Cel mai bun om de TV pe care l-a dat România vreodată!!! Este singura care știe cu adevărat televiziune!!!!!
  • aceasta nespalata pe cap laura geoga este o femeie nesimtita, urita, si caraghioasa, toate aceste javre ordinare sunt platite dinbanii nostri stavar in git ca bubele negre ordinari nesimtiti si slugoi.

Trimite un comentariu