Skip to main content

3 Iulie. Reţeaua Facebook, investigată în Marea Britanie în cazul manipulării emoţiilor utilizatorilor săi

 

facebookAutoritatea britanică pentru protecţia datelor, The Information Commissioner's Office (ICO), a declanşat o anchetă pentru a determina dacă Facebook a încălcat legislaţia în vigoare în cadrul experimentului său prin care a manipulat emoţiile resimţite de aproape 700.000 dintre utilizatorii săi, scrie Mediafax.

Publicitate

"Am ridicat această chestiune în legătură cu Facebook şi vom colabora cu omologii noştri din Irlanda pentru a afla mai multe în legătură cu împrejurările" în care a fost făcut acest studiu, a declarat un purtător de cuvânt al ICO.
Reprezentanţii ICO au spus că este prea devreme să precizeze ce aspecte legale a încălcat Facebook prin realizarea acestui experiment, conform Financial Times.
Totodată, publicaţia Financial Times precizează că în această anchetă va fi implicată şi autoritatea responsabilă cu protecţia datelor din Irlanda, întrucât sediul european central al reţelei Facebook se află la Dublin.
Reţeaua Facebook, investigată în Marea Britanie în cazul manipulării emoţiilor utilizatorilor săi


Jurnalistul Ioan Romeo Roșiianu a câștigat la CEDO procesul împotiva statului român, scrie DailyBusiness. România a fost obligată să plătească aproape 9.000 de euro, daune morale și cheltuieli de judecată, dupa ce fostul primar din Baia Mare, Cristian Anghel, a refuzat să-i furnizeze jurnalistului Roșiianu informații de interes public, în ciuda a trei hotărâri judecătorești definitive.

Cazul lui Roșiianu la CEDO a fost susținut de avocata Diana Hătneanu și sprijinit de APADOR-CH, ca unul strategic pentru Romania.
Un jurnalist roman invinge sistemul tacerii. Decizie istorica a CEDO


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu