Skip to main content

CNA, executat silit de o firmă de cablu pentru aproape 10.000 de lei

 
CNA
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a ajuns să fie executat silit. Cum? O societate de cablu din Iaşi a obţinut în instanţă anularea (definitvă) a unei amenzi de la CNA de 50.000 de lei, dar şi cheltuieli de judecată de aproape 10.000 de lei din partea instituţiei. Acum, aceeaşi societate execută silit CNA.

Burţilă & Co Electron M. Bit din Paşcani execută silit Consiliul pentru suma de 9.795 de lei, bani ce reprezintă cheltuieli de judecată după ce societatea a câştigat un proces şi un recurs.

Contactaţi de paginademedia.ro, reprezentanţii instituţiei au declarat că CNA a cerut, încă din luna martie, societăţii de cablu să comunice un numărul de cont şi banca la care să fie trimişi banii, dar societatea nu a oferit niciun răspuns. Aceştia au mai declarat că suma datorată va fi plătită.

Totul a început în anul 2010, pe vremea când preşedinte al CNA era Răsvan Popescu, iar firma de cablu Burţilă & Co Electron M. Bit a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru că nu a introdus în grilă un post local, liber la retransmisie, încălcând astfel principiul must carry.

Firma a contestat amenda în instanţă, la Curtea de Apel, şi a câştigat. Astfel, pe lângă anularea amenzii de 50.000 de lei, Curtea a decis că firma de cablu trebuie să primească şi cheltuieli de judecată de 6.200 de lei. Decizia a fost apoi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis, definitiv şi irevocabil, în favoarea firmei de cablu. Pe lângă aceasta, CNA trebuia să mai plătească alte cheltuieli de judecată, în valoare de 3.595 de lei, ajungându-se astfel la un total de 9.795 de lei.

După această fază, firma de cablu a cerut în instanţă executarea silită a CNA, întrucât nu şi-a primit banii. Decizia a fost luată de Judecătoria Sectorului 4, la data de 23 iulie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • noName noName
    Răsvan Popescu şi-a încasat salariul, primele şi bonusul de performanţă şi-l doare în cot acuma.

Trimite un comentariu

sus