Skip to main content

Strategia UPC, atacată într-o știre de Digi 24, postul deținut de concurenții de la RCS

 

digi24 UPC
Modul în care UPC a introdus pachetul de fotbal în grila abonaților (fără să-i anunțe) a fost speculat într-o știre dată de postul Digi 24, deținut de concurenții de la RCS (cei care au avut meciurile până în acest an).

Publicitate

Textul știrii de pe Digi24 (reluată în jurnalele stației) pe care vi-l redăm integral în continuare, este presărat cu aprecieri de genul „manevră comercială”, „contextul discutabil al încredințării directe a drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I”.

Articolul Digi 24 vorbește despre cum RCS a fost cel care "a finanțat, în cea mai mare măsură funcţionarea cluburilor de fotbal" și despre cum același RCS "a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal".

„ În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS”, mai subliniază cei de la Digi24, post deținut de RCS, în știre.

„Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor”, se mai arată în știre.

Știrea de pe Digi 24 nu a menționat că postul de știri este parte a RCS, companie concurentă aflată în conflict în instanță cu UPC.

CONTEXT. Toți abonații UPC primesc automat pachetul de fotbal, pentru o lună gratuit. După o lună, abonații sunt cei care trebuie să anunțe dacă mai vor pachetul sau nu, pentru că acesta costă 10 lei. Dacă nu anunță, vor plăti automat 10 lei în plus, pe lângă abonamentul lor. Detalii, aici.

Iată știrea integrală de pe Digi24: 

Practic, de luna viitoare, clienţii UPC primesc facturi mărite pentru un serviciu pe care nu l-au solicitat. Li se acordă o lună gratis, după care sunt puşi la plată. Câte 10 lei pe lună. De spus ca luna gratis este liulie, luna în care nu exista competitii fotbalistice. Abonații UPC pot totuşi să renunţe la pachetul extra, în cazul în care nu şi-l doresc, apelând două numere de telefon.

Această manevră comercială apare în contextul discutabil al încredinţării directe a drepturilor de difuzare a Ligii 1, procedură care, până acum, se realiza transparent, în baza unor licitaţii.

Anii trecuţi, Liga 1 a fost transmisă pe cele trei canale de sport ale RCS & RDS, fără niciun cost suplimentar pentru clienţii săi. În ultimii 6 ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS. Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal. Acum, UPC transferă plata exclusiv în sarcina abonaţilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • E corect sa distraga atentia de la faptul ca ei nu au adus Liga 1? Incearca sa-si ameteasca abonatii, sa dilueze nemultumirea? Eu sunt abonat rcs si nu dau doi bani pe pretexte sau motive. Si ca mine sunt multi abonati care s-au legat cu abonamente pe 2 ani, telefoane si internet si acum suntem pusi in fata faptului implinit
 • Are intr-adevar legaturi cu americanii, dar se cheama UPC :).
  Si au adus niste chestii made in USA la noi si le-au implementat, de care alti operatori nici nu au auzit macar
 • Nu au introdus pentru ca au termen legal pentru executarea deciziei instantei. O vor face ... Astea sunt sicane corporatiste. Se mai distreaza si ei.
 • Poate ne luminezi si de ce. In cazul de fata Digi nu trebuia sa se amestece in ce face UPC-ul mai ales ca ei au ales sa nu preia LIGA 1.
 • Vezi ca faci o confuzie mare UPS e firma de curierat, ce e drept tot 'Americana'. UPC este operatorul telecom si din cate stiu eu are cea mai buna imagine la noi in tara si este perceputa ca o companie de cablu high-end. Eu sunt la RDS si este ok insa ce spui tu e departe de realitate.
 • Pai in primul rand DIGI a fost cel care a initiat atacul. Vezi si imaginea din articol. UPC a venit cu un raspuns.
 • Nu, e sub acoperire, el controleaza tot, in continuare, maltezii sunt paravan.Impreuna cu genialii oameni de media din Look si Transilvania, filomaghiari, securisti si turnatori.Simari oameni de tv, desigur...
 • Foarte bine ca nu mai este Liga 1 la RDS si DIGITV mai ales ca pe DTH se folossesc numai echipamente reparate de 2-3 ori si app RDS-ul nu are achipamentele lu UPC si Focussat. Pe partea de DTH sunt mai buni la semnal decat DIGI.La Focussat se rezolva mai repede interventile decat la DIGI si abonati nu sunt taxati la apeluriile de caalcenter .
 • O alta stire pt Paginademedia. Poate cercetati mai multe.
  De pe UPC analogic au zburat 2 canale: UTV si Top Shop. Interesant e ca UTV-ul este al RCS-ului deci razboi in toata regula. Preturi tot mai mari la UPC si programe in viziunea lor "premium". Pai Disney Jr e prezent la RCS si la Romtelecom de cand au fost lansate in Romania. Pensionarii vor plati cateva luni in plus, ca dureaza pana se vor duce la caserii. Ca sa sune sau sa umble pe net nu se pune problema.
 • Stirea Digi 24 este normala si corecta. Practica UPC este ilegala si sper ca va fi sanctionata ca atare.
  Ma asteptam ca si alte televiziuni sa o dea, inainte de RDS. Daca la cei particulari nu am pretentii, deoarece incaseaza bani de la UPC, TVR 1 trebuia sa demaste aceasta practica comerciala abuziva.
  Faptul ca RDS a platit din buzunarul propriu meciurile din liga 1, deoarece nu si-au scos banii-lucru pe care nu-l va face nici look Tv si nici UPC- este alta poveste, aici Digi trebuia sa puna semnul de publicitate.
 • Sunt abonat rcs-rds si nu renunt la ei peentru jegul ala de LIGA 1 ce sa vad la liga1 niste betivani curvarii si drogatii gen mutu macar la rds e primera division serie a ligue 1 moto gp turnele de master series 1000 atp si wta volei preliminariile campionatuluii european din franta preliminariile cm din rusia handbal box etc plus ca sunt in negocierii ca din 12015 sa preia si australian open asa ca ma p... pe liga 1 pe iorgulescu

Trimite un comentariu