Skip to main content

22 August. Jeremy Clarkson, starul emisiunii "Top Gear", avertizat că "nimeni nu este mai important ca BBC"

 
clarkson2-l1
clarkson2-l1

clarkson2-l1CONSTATARE. Jeremy Clarkson, principalul star al emisiunii "Top Gear" de la radiodifuzorul public britanic (BBC), care s-a confruntat cu numeroase controverse legate de limbajul pe care îl foloseşte, a fost avertizat că "nimeni nu este mai important ca BBC", de Danny Cohen, directorul BBC Television, scrie Mediafax.

Potrivit theguardian.com, Danny Cohen, directorul BBC Television, a spus că este în continuare în dezacord cu Jeremy Clarkson, din cauza comportamentului acestuia.

"Am fost foarte clar în public şi în privat cu Jeremy când am spus că am fost incredibil de nefericit din cauza limbajului acestuia. M-am exprimat foarte clar cu privire la acest lucru şi Jeremy ştie care este punctul meu de vedere", a declarat Danny Cohen, joi, la Guardian Edinburgh International Television Festival.

Jeremy Clarkson, starul emisiunii "Top Gear", avertizat că "nimeni nu este mai important ca BBC"


TRADUCERE. Cuvinte precum termenul portughez "saudade" şi cel danez "hyggelig" nu pot fi înţelese cu adevărat decât de vorbitorii nativi, potrivit unei credinţe populare pe care David Shariatmadari de la publicaţia britanică The Guardian încearcă să o demonteze într-un articol publicat pe site-ul ziarului, notează Mediafax.

Tuturor ne-ar plăcea să credem în existenţa cuvintelor intraductibile, scrie Shariatmadari. Este un gând atât de romantic, spune acesta: cuvintele acestea există undeva, ca nişte insule nedescoperite, idei pe care nu le-am putut concepe vreodată. Bine păzite împotriva străinilor, au rezistat peste secole, ca nişte sâmburi de cultură trecuţi cu vederea de restul lumii.
The Guardian: 12 cuvinte imposibil de tradus (şi traducerile lor)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus