Skip to main content

Grila de toamană a TVR: jurnalistul Sorin Avram, realizator de talk-show la TVR. Jurnalul s-ar putea reduce temporar la jumătate de oră

 
Grila de toamană a TVR: jurnalistul Sorin Avram, realizator de talk-show la TVR. Jurnalul s-ar putea reduce temporar la jumătate de oră
tvr

tvr

Publicitate

Un talk-show de seară, prezentat de jurnalistul Sorin Avram, și emisiunea lui Dragoș Pătraru, Starea Nației, sunt printre noutățile din grila postului, pe care reprezentanții Televiziunii Române le-au anunțat în fața Comisiei de Cultură din Senat.

Emisiunea lui Sorin Avram, al cărui nume nu a fost anunțat, se va desfășura pe tronsonul 20.30 - 22.00.

În noua formulă, principalul program de știri ar putea avea doar 30 de minute, cel puțin în perioada campaniei electorale, au mai explicat aceștia.

În plus, postul pregătește și o serie de emisiuni speciale cu ocazia aniversării a 25 de ani de la Revoluție. „Bineînțeles vor fi ca întotdeauna grile de sărbători și cei 25 de ani de la Revoluția Română pentru care avem spații importante. Am făcut o competiție internă și externă de proiecte și le avem în lucru”, a declarat Irina Radu, directorul de programe al postului.

 

Irina Radu, director de programe TVR, dspre grila din această toamnă: 

 • Audiența noastră, din păcate, nu a crescut în ultimele luni. Eu zic că din grila de toamnă o să luăm niște măsuri mai serioase. Ca plasare a stațiilor noastre, cred că încă ne menține pe o poziție bună, deși nu avem patima altor televiziuni comerciale și nici bugetele lor.
 • Toate canalele care sunt înaintea noastră au alte arme cu care trebuie să se lupte și nu au obligațiile pe care le are canalul public.
 • Veștile bune sunt că emisiunile de succes vor continua. O dată-n viață, Viața satului, Emisiunea domnului Dinescu, Tezaur Folcloric, Moise Guran, Cristi Tabără, Dosar România. Avem și noutăți pe TVR 1, Dragoș Pătraru începe o emisiune la noi de luni, 1 septembrie.
 • Principalul spațiu din prime time va fi acordat chestiunilor social politice și bineînțeles alegerilor.
 • TVR 2 își păstrează latura cultural-educativă. El s-a menținut în audiență.
 • La TVR 1 rămân jurnalele pe care le cunoaște toată lumea. O perioadă jurnalul va fi ceva mai scurt. Am considerat că trebuie să acordăm o perioadă mai mare talk-show-ului nostru de prime-time în perioada alegerilor, mai ales. S-ar putea să începem acest lucru mai din timp.
 • Vrem să păstrăm prezența noastră la Eurovision. Anul acesta am aprobat în comitetul director mai devreme. Pentru că astfel ne putem preocupa altfel de găsirea de fonduri și de promovarea internațională.
 • Bineînțeles vor fi ca întotdeauna grile de sărbători și cei 25 de ani de la Revoluția Română pentru care avem spații importante. Am făcut o competiție internă și externă de proiecte și le avem în lucru. Vom oferi telespectatorilor niște materiale de calitate. TVR 3 și celelalte canale își mențin politica lor.
 • Nu am primit reclamații oficiale vis a vis de niciun moderator. Este vorba de Sorin Avram, un gazetar venit din nord, de la Suceava. Am discutat și varianta de a folosi în respectiva emisiune și ziariștii noștri. Suntem pregătiți pentru oricare din variante. Talk-show-ul va fi echilibrat.

Cu toate acestea, situația grilelor este sub semnul întrebării, întrucât acestea nu au fost aprobate de Consiliul de Administrație, iar senatorii comisiei de Cultură au cerut ca acestea să nu treacă prin Consiliul Național al Audiovizualului fără acordul CA. „CA-ul nu are nimic a face cu politica editorială a televiziunii, așa e în lege. Numai dacă se schimbă strategia se duce la CA”, a explicat Stelian Tănase. 

Întrebat de senatorul Gabriela Firea dacă vedetele postului sunt plătite în funcție de audiență, Stelian Tănase a răspuns: „În toate contracte noastre sunt condiționate de audiență. Mă uitam pe contractul domnului Pătraru și într-adevăr va primi o sumă fixă și dacă performează are niște bonusuri.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Transformarea TV.R. 1 in Canal de Talkshow-uri este o Cretinitate,
  pe mine sigur abia acuma ma vor pierde ca Audienta,
  ..peste Vara macar am mai vizionat Filmele mai Clasice...
 • Mai Liviutza, scuteste-ne cu frustrarile tale de guvernarici. TVR-ul are nevoie de oameni profesionisti si nu de pitici scandalagii si de pupincuristi politici. Cand mai vorbesti de Liana Sandulescu sau de Stelian Tanase urca-te pe un scaunel ca sa pari mai inalta. In schema emisiunilor TVR nu exista loc pentru cameleoni frustrati ca nu mai papa bani publici pentru emisiuni la comanda. TVR-ul nu este Alba ca Zapada ca sa hraneasca pitici agramati. M-ai inteles dragutza ?
 • @doina
  TVR-ul nu este delta sau vreun brat al Dunarii. Emisiunile din grila de toamna au fost aprobate pe competente. Cand e vorba de de profesionalism, stimata duduie , aflati ca lumea este satula de sineduristi de partid cu miros de guvernarici.
 • De unde stiti dvs dle deac ca este o grila buna sau rea,aveti legatura cu tv? Este o rusine pe bani publici la care se pare ca participati ,altfel nu se explica reactia dvs.
 • @livia pila
  Livia sau liviu cred ca ai o mare frustrare. Nu mai este loc de guvernarici pe banii nostrii. Grila e foarte buna si corect facuta. Guvernaricii sa-l astepte pe Vantu ca sa reapara in grila. Ai inteles ?!
 • Numai minciuni. Iar Irina Radu e total fara caracter. Indeplineste orice ordin de la numitul Tanase Stelian numai si numai pentru a ramine in functie. Oare nu ii e rusine sa se uite in oglinda dimineata?

Trimite un comentariu