Skip to main content

Cătălin Tolontan, despre cazul Turcescu: Mă derutează lipsa de reacţie a Ministerului Apărării

 
Tolontan
Tolontan

Tolontan

Publicitate

“Sunt şi eu uluit, deşi n-am nicio certitudine dacă este o farsă sau un lucru adevărat”, a declarat pentru Paginademedia.ro Cătălin Tolontan, în legătură cu ieşirea lui Robert Turcescu, ziaristul care a mărturisit că a fost agent sub acoperire.

Cătălin Tolontan, pentru Paginademedia.ro:

“Iniţial ceea ce am crezut este că e o farsă-parabolă făcută de un ziarist, care să arate cum ar putea să sune spovedania candidatului la prezidenţiale care ar fi agent acoperit.

Ce mă derutează este însă nonreacţia Ministerului Apărării care, în mod normal, ar trebui să spună dacă ar fi o farsă, că jurnaliştii sunt cu metaforele, iar ei cu operaţiunile acoperite şi să nege orice legătură cu evenimentele acestea.”

Reamintim că Robert Turcescu a confirmat la B1 TV, în direct ceea ce postase iniţial pe blog: Că a fost ofiţer sub acoperire.

Citiţi aici declaraţiile complete făcute de Turcescu la B1.

Înainte de declaraţiile făcute la B1, Turcescu postase pe blog un text cu titlul Mărturisire şi spovedanie, în care spunea că a fost locotenent colonel sub acoperire. Ziaristul a postat copia ale unui livret militar cu fotografia lui şi două ştate de plată.

Livretul militar menţionează că Robert Turcescu a fost avansat în 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B. Hotnews.ro scrie că acesta este indicativul Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major General, Bucuresti.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • parerea mea parerea mea
    Am asteptat cu nerabdare sa vad care va fi in 2014 schema cu "draga stolo" sau "jacuzziu' lu' Sov". Pare ca-i aceasta destainuire, lansata duminica seara, zi fara evenimente, dupa lansarea lui Ponta.
    O "petarda" destinata cel mai probabil sa pregateasca mediatic deconspirarea candidatului fost ofiter acoperit.
    Sunt mai multe aspect urmarite: se va sublinia si demoniza ideea de "ofiter acoperit"; toti cei care acum il balacaresc pe Turcescu, care a "recunoscut", vor trebui sa faca cel putin la fel si cand va fi nominalizat Ponta, care nu recunoaste, altfel isi vor pierde credibilitatea. Daca observati, nu prea sunt reactii pe partea politica, ceea ce inseamna ca de acolo nimeni nu prea crede, altfel nu scapa Ponta ocazia sa zica ceva, cu un aer iertator la adresa pacatosului.

    Revenind la momentul in sine, asa zisele "documente" publicate sunt deja de notorietate sau imposibil de asociat cu Turcescu.
    Presupunand -prin absurd- ca cele publicate ieri sunt reale, meseria de ofiter care lucreaza sub acoperire ar deveni o farsa. Parca ii si vad pe ofierii "acoperit" cum stau la coada la caserie in fiecare zi de 01a lunii (sau cand s-or da banii ofiterilor acoperiti :)) ), ca sa-si ia banii si fluturasul de salariu si sa semneze statul.... Iar ca sa intre la financiar trebuie sa prezinte livretul militar, cu poza lipita cu pelicanol.
    Surprinzator este doar numarul ziaristilor care "au pus botul".
  • Satan007 Satan007
    Daca prostia ar durea tu ai urla non-stop !
  • brod brod
    daca ar fi fost ofiter acoperit MApN, cand a luat USL /PSD ministerul, ar fi primit ordin sa se potoleasca cu ceea ce sustinea pana atunci.
    e posibil ca aceasta facatura sa incerce sa ascunda apartenenta lui la un alt serviciu secret - ipoteza care este sustinuta de virtualitatea unui santaj caruia i-ar fi urmat dezvaluirea.
  • geo geo
    Apropo, aseara Mircea Badea i-a cerut lui Cătălin Tolontan, redactorul șef al GSP, să spună dacă este sau nu ofițer acoperit...interesant, nu-i asa?
  • paul S paul S
    Sa vorbim un pic despre psihologia infractorului.
    Atunci cand creeaza si prezinta o poveste falsa, in subconstient are in permanenta ideea ca minte si nu va fi crezut. Asa ca... exagereaza cu dovezile in sustinerea ei.

    Ce rost avea in marturia lui de pe blog, sa aduca singur acele dovezi (documente) afisate acolo?
    Era de ajuns, 100%, marturia!
    De ce i-ar fi bubuit lui Turcescu prin minte ca nu ar fi crezut de cineva?
    De ce a simtit nevoia "dovezilor"?

    Acum un an, doi pustani in Ferentari, colegi, prieteni, etc.
    Unul il injunghie si il omoara pe celalalt, apoi spune ca au fost atacati de un vagabond care i-a ucis prietenul.
    La fel ca Turcescu, avand in subconstient ideea ca povestea lui nu va fi crezuta fiind prea banala, le spune anchetatorilor ca atacatorul inventat de el avea... UN OCHI DE STICLA! Pana la urma, la interogatroiu "s-a spart" si a recunosctut ca el era scriminalul.

    Dar ce idee a avut: un ochi de sticla! Avea nevoie cu disperare sa isi rezolve problema propriei neincrederi in propria minciuna.

    Asa si Turcescu cu pozele lui postate pe net. Cine nu l-ar fi crezut daca ar fi recunoscut pur si simplu ca e agent acoperit?
    De ce a simtit nevoia sa isi dovedeasca afirmatiile?

    Va zic eu, ala care l-a racolat pe Turcescu precis avea un ochi de sticla!

    Psihologia infractorului! De fapt a mincinosului, in general.

    De urmarit unde tinteste si care e interesul lui Basescu in aceasta poveste.
  • zeurop zeurop
    E asa de prost actor incat nu se poate retine el insusi sa zambeasca pe sub mustata in timpul marturisirii. Daca in studio inu si dadeau coate, inseamna ca sunt mai prosti decat masa. Paradoxal, unde a facut marturisirea...la cea cunoscuta sub porecla de SRIna Matei...care publica pe blogul ei documente cu stampila SRI. Saraca fata...i s-a vazut capacitatea....a pus numai intrebari ca si cum ar fi crezut...Turci a facut mereu misto de ea si i-a zis in fata ca ar tre sa fie chinuita.
    Oricum e bine si pentru B1, daca nu mai are Turci emisiune...se fac niste economii...SRIna s-a prins in carlig de nuna si numa, poate sa ii mai taie din subventie si ei...ca prea e proasta.
    Ah, si apreciez discursul de sectant protestant...ca multi de astia priveau la B1, unii mqi puneau si din punga, bah baieti poate nu v-ati prins ca sta face misto de voi...pe banii vostri.
  • vasea vasea
    un ofiter sub acoperire raspunde la ordine, deci tot ceea ce iti prezinta tie ca jurnalism e de fapt indicat si aprovat de serviciul secret. Nu poti fi si jurnalist si ofiter sub acoperire, pentru ca asta inseamna SUB ACOPERIRE. ca e ofiter, dar poarta masca de jurnalist. Meseria de jurnalist e doar o acoperire. Cat de retard sa fii sa crezi ca cele doua sunt separate.
    asta ar fi una la man. Doi: TOTUL E O FARSA IEFTINA. la minutul 10:15 il pufneste rasul de cretitatatea de circ pe care il joaca!
  • Dan Dan
    Delir neoprotestant din partea lui Turcescu. Sa verifice cineva in ce secta a intrat recent si mai ales cu ce a fost santajat. Bafta!
  • Donose Alexandru Donose Alexandru
    HA HA HA Raspunsul MApN este tot pe acest site:
    http://www.paginademedia.ro/2012/06/m-ap-n-confirma-robert-turcescu-e-locotenent-colonel-in-rezerva-turcescu-e-o-eroare-regretabila/
    ”Domnul Turcescu Robert figurează în evidenţele M.Ap.N ca ofiţer superior, fiind avansat de la absolvent direct la gradul de locotenent-colonel în rezervă la data de 14 aprilie 2010.”

    Ce a cerut Turcescu acum 2 ani?
    “Domnule Ministru,



    Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel (!). Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.
    Intrucit aceasta situatie imi genereaza in momentul de fata grave prejudicii de imagine prin inducerea in constiinta opiniei publice a unei false identitati publice, va rog sa dispuneti de urgenta indreptarea acestei erori si aducerea la cunostinta opiniei publice a masurilor intreprinse.
    In caz contrar, in acord cu legile statului roman, imi rezerv dreptul de a actiona in judecata MAPN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru.
    Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, Sector 1, strada……

    Cu speranta unei rezolvari urgente,
    Robert Turcescu
    Jurnalist”

    A pus botul si Tolontan
  • adrian adrian
    Aștept cu nerăbdare mărturisirea că și tolontan este ofițer acoperit în serviciul de investigații antibăsescu, anunțat de varanul felix. Nu sunt fan Turcescu dar tot nu înțeleg cum m-a afectat pe mine, telespectator ocazional, activitatea confidențială a acestuia.
  • Vasile Vasile
    Tolontan e deontologul-sef :)
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Foarte interesant ca primul om care v-a venit in minte pentru o declaratie pe chestia asta a fost Tolontan! Buna treaba!

Trimite un comentariu

sus