Skip to main content

Dan Negru: „Endemol vrea să cumpere formatul «Next Star»“

 
Dan Negru
Dan Negru

Dan Negru Dan Negru (43 de ani), prezentator de divertisment al postului Antena 1, a dezvăluit, în exclusivitate pentru „Adevărul“, că Endemol (n.r. - compania media care a creat formatul „The Voice/Vocea“) se află în negocieri pentru preluarea formatului românesc „Next Star“.

Publicitate

Totodată, acesta s-a arătat încântat de calitatea de „trendsetter“, a amintit de pildele lui Valeriu Lazarov, a radiografiat piaţa media, amintind de planurile şi pasiunile sale.

"Nu ştiu dacă e bine sau nu să dau ştirea, dar eu o zic. Să o infirme pe urmă Antena, dacă o infirmă. Antena 1 e în negocieri, din câte ştiu, destul de avansate, cu cea mai mare companie internaţională de televiziune din lume care se numeşte Endemol", a declarat Dan Negru pentru Adevărul.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din interviul acordat Dan Negru pentru ziarul Adevărul.

  • Şi dacă îţi vine să crezi, Endemolul vrea să cumpere „Next Star“. E în negociere cu Antena 1 pentru chestia asta. Ar fi pentru prima dată în istoria televiziunii din România de după Revoluţie când un format românesc ar fi vândut la nivel mare. La nivel de Endemol. Ştii? E ca şi cum vinzi un film în marile săli de cinema de prin Hollywood. Şi în clipa asta, Antena 1 e în discuţii avansate cu Endemol pentru vânzarea „Next Star“. Mie mi se pare senzaţională chestia asta. Nu e nimic de ascuns, eu o spun, o ştiu.
  • Eu cred că piaţa de televiziune din România din clipa asta e asemenea pieţei de televiziune din 1990. E ca aborigenii ăia cărora le dai o oglindă şi zic „Mamă, ce mişto!“. Noi doar cumpărăm, nu inventăm să vindem. Noi suntem o piaţă de consum. Ăia scot ceva (n.r. - un nou format TV) în Franţa, dă la proştii de români că îl cumpără! Scot ceva în Olanda? Dă la tâmpitul de român care cumpără orice! Toate televiziunile din România cumpără, cumpără!
  • Pe piaţa media, ăsta poate să fie un mare boom. Inclusiv, după mintea mea, ideea de negociere cu Endemol, e un mare boom. Şi mi-l asum să-l zic. Mai ales că eu ştiu şi de partea de discuţii a Endemolului. Să vedem ce o fi.
  • La începutul anilor 2000, când apăruseră primele asistente de televiziune, în show-urile mele de pe atunci, eram inamicul public numărul unu. Apăruse Mama Natură, la miezul nopţii, goală, dintr-un tort. Eram inamicul public numărul unu peste tot! Acum, oriunde te uiţi la televizor, vezi asistente. Cred că e bine uneori să deschizi drumuri. „Next Star“-ul e iar o deschidere de drum. Dar să ştii că prezenţa copiilor nu-ţi garantează şi simpatia publicului. După cum există emisiuni cu bucătari, unele merg, altele nu. Doar faptul că există un bucătar sau un copil acolo, nu înseamnă că lumea o să se uite. Emisiunea trebuie să fie şi într-un fel făcută. Brâncuşi avea o vorbă mişto: „Cu penele altuia te poţi împodobi, dar nu poţi zbura“.

Reporter Adevărul: De ce nu ţi-ai asociat niciodată imaginea cu un produs comercial?

  • N-am simţit nevoia, niciodată, cu niciunul. Poţi să crezi sau nu. Şi acum am pe mail o ofertă pentru o reclamă în care să apar până în luna februarie. Îţi arăt şi suma. Nu e un secret, nu m-am băgat niciodată. Poate o să regret cândva. N-am simţit nevoia să îmi pun faţa pe panouri. Cred că de tâmpit, probabil. Îmi asum şi rolul ăsta.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Dupa ce a produs N fransize, dupa ce alte companii romanesti au vandut in ultimii 5 ani vreo 4 formate originale romanesti, hai sa ne facem un pic de PR. Nu? Foarte frumos, dar sa nu se exagereze ca si cum este vorba de un mare break...
  • Mihnea Mihnea
    Domnul Dan Negru, un mare cunoscator in ale televiziunii, ar trebui sa nu faca afirmatii de genul “ar fi pentru prima dată în istoria televiziunii din România de după Revoluţie când un format românesc ar fi vândut la nivel mare, la nivel de Endemol” cata vreme inca din 2011 formatul romanesc Miss fata de la tara difuzat de Prima a fost achizitionat de Endemol Franta. http://www.mediafax.ro/cultura-media/formatul-tv-romanesc-miss-fata-de-la-tara-exportat-in-franta-ucraina-si-rusia-8140017
  • mihai mihai
    negrule,esti deschizatorul de drumuri al promovarii mizeriei in tv.ascunde-te ,japito!
  • Eu Eu
    The Voice este format TALPA, nu Endemol. Este produs de John De Mol, care a format initial Endemol, dar care acum detine Talpa. Of, documentarea asta.
  • DD DD
    Daca nu ma inseala memoria, formatul The Voice este licenta TALPA, nu Endemol, desi Jon de Mol sta si a stat in spatele amandurora. Asa ca draga redactie, putin mai atenti cu indormatiile pe care le scrieti, nu ar strica putina documentare.
  • letopisetul letopisetul
    excelent. pacat ca n-or sa cada la un acord, nu se vor intelege la bani.
    negrii vor vrea trei licente la schimb si vor primi...

Trimite un comentariu

sus