Skip to main content

Lucian Mândruţă a primit licenţă pentru un nou post TV, "laştiri.ro"

 
Lucian Mandruta
Lucian Mandruta

Lucian Mandruta"laştiri.ro", televiziunea lui Lucian Mândruţă, a primită de la CNA licenţă audiovizuală prin satelit şi prin reţele de comunicaţii electronice.

Publicitate

S.C. Media Play SRL Bucureşti, societatea care a solicitat licenţă TV, este deţinută în exclusivitate de Lucian Mândruţă, realizatorul emisiunii "Schimbă vorba", de pe platforma online Gandul.info.

Potrivit proiectului depus la CNA pentru obţinerea licenţei, compania lui Mândruţă are deja un acord de principiu cu UPC cu privire la disponibilitatea operatorului de cablu de a retransmite "laştiri.ro".

"laştiri.ro" este o televiziune tematică de ştiri, care îşi propune, potrivit lui Mândruţă, să "aducă înapoi în faţa televizorului a segmentului de populaţie care a renunţat la acest canal de informare".

Lucian Mândruţă a spus că investiţia iniţală în noul post de ştiri va fi de 500.000 de euro.

"Noi estimăm că vom pierde pe lângă cei 500.000 de euro, care este de fapt o investiţie, şi ceva bani din operare, în primii doi ani, dar estimăm că vom câştiga în cinci ani. Vom cauta investitori. Funcţionează ca un start-up obişnuit. Poate vă întrebaţi cine mai investeşte în media într-o piaţă ca România. Avem discuţii cu finanţatorii, nu e un singur finanţator", a declarat astăzi Lucian Mândruţă în faţa membrilor CNA.

Lucian Mândruţă a precizat, pentru Paginademedia.ro, că investitorii nu sunt persoane fizice, ci instituţii financiare şi bancare.

Mândruţă a mai spus că noul post va fi lansat, cel mai probabil, în prim parte a anului viitor.

"laştiri.ro" va avea o echipă editorială formată din 60 de jurnalişti din Bucureşti şi din ţară şi peste 30 de angajaţi în zona tehnică.

"laştiri.ro" se adresează publicului din mediu urban cu studii medii spre superioare.
Noul post de ştiri va avea două jurnale principale de ştiri, unul de dimineaţă, între 6.00 şi 10.00 şi unul seara, în intervalul 22.00 - 23.00. Iar pe parcursul zilei vor fi mai multe grupaje de ştiri, în direct, de 15 minute fiecare.

Lucian Mândruţă, despre televiziunea sa:

"Am realizat că există un public care ne poate da şansa să ne facem meseria. Vom avea conţinut audiovizual mai divers decât este acum şi mai ales fără încrâncenare şi cu o privire relaxată asupra vieţii. Noi nu credem că publicul care a plecat de la televizor este un public pierdut pentru audiovizual."

Alex Livadaru, cel care a lansat la Pro TV emisiunea "România te iubesc", este producătorul general al noii televiziuni.

Lucian Mândruţă:

"Emisiunile grele sunt seara, acolo sunt şi talk-show-uri şi emisiuni documentare. Nu suntem adepţii tabloidului. Cred că este un public care tocmai de tabloid a fugit şi încercăm să-l aducem înapoi."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ovidiu ovidiu
    lastiri.ro ,inspirat nume au ales.
  • Thor Thor
    Deci azi au luat licențe doi foști angajați ai lui Sârbu (în cazul lui Mândruță chiar actual angajat) și nimeni nu a "mirosit" nimic în legătură cu asta?
  • Kius Kius
    Asta nu e domnul ala care farcea baie imbracat in prime-time la Antena 1? Auzi, nu ii place tablodizarea. Hahahaha!!!
  • Hadrian Sârbov Hadrian Sârbov
    Păcăliciul vieții, care n-a vândut un os de pește în viața lui, regele prezentatorilor bâlbâiți, plonjeurul în cada Antenelor, profitorul parazit din bărbuța colilie a lui Adrian Sârbu vrea să aducă în fața televizoarelor publicul scârbit de ce se'ntâmplă. Hai că-i tare! Mândruţă, singurul succes al acestei întreprinderi ar fi să-i păcăleşti pe investitori. 'Succesuri' eterne! Regrete la fel.
  • Amadeus Amadeus
    Abia astept de la TNR "10 lucruri despre Postul de televiziune infiintat despre Lucian Mandruta".

Trimite un comentariu

sus