Skip to main content

AMC, reţeaua care deţine MGM în România, va prelua jumătate din BBC America. La cât se ridică tranzacţia

 
bbc america_doctor who
bbc america_doctor who

bbc america_doctor who
Doctor Who este unul dintre serialele difuzate de  BBC America

Publicitate

AMC Networks, reţeaua de cablu care a preluat reţeaua Chellomedia, a acceptat preluarea a 49,9% din BBC America pentru suma de 200 de milioane de dolari, anunţă The Hollywood Reporter.

Informaţia a fost făcută publică ieri de către cele două companii, după ce vara trecută au apărut primele zvonuri pe acest subiect. Postul BBC America difuzează producţii precum Doctor Who, Sherlock, Top Gear şi Planet Earth.

BBC America acoperă aproximativ 80 de milioane de case pe teritoriul Statelor Unite.

Josh Sapan, director şi CEO al AMC Networks: „Un grup format din AMC Networks şi BBC America creează o colecţie puternică de reţele extrem de aperciate, cu filme şi producţii ce creează o relaţie puternică cu telespectatorii ”

AMC a făcut o serie de achiziţii importante în ultima perioadă. În luna februarie a acestui an, AMC a achiziţionat de la Liberty Global grupul Cehllomedia pentru suma de 750 de milioane de dolari (detalii, AICI). Grupul Chello este prezent şi în România prin posturile MGM, Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, Channel şi Shorts TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus