Skip to main content

AMC, rețeaua care deține MGM în România, va prelua jumătate din BBC America. La cât se ridică tranzacția

 

bbc america_doctor who
Doctor Who este unul dintre serialele difuzate de  BBC America

Publicitate

AMC Networks, rețeaua de cablu care a preluat rețeaua Chellomedia, a acceptat preluarea a 49,9% din BBC America pentru suma de 200 de milioane de dolari, anunță The Hollywood Reporter.

Informația a fost făcută publică ieri de către cele două companii, după ce vara trecută au apărut primele zvonuri pe acest subiect. Postul BBC America difuzează producții precum Doctor Who, Sherlock, Top Gear și Planet Earth.

BBC America acoperă aproximativ 80 de milioane de case pe teritoriul Statelor Unite.

Josh Sapan, director și CEO al AMC Networks: „Un grup format din AMC Networks și BBC America creează o colecție puternică de rețele extrem de aperciate, cu filme și producții ce creează o relație puternică cu telespectatorii ”

AMC a făcut o serie de achiziții importante în ultima perioadă. În luna februarie a acestui an, AMC a achiziționat de la Liberty Global grupul Cehllomedia pentru suma de 750 de milioane de dolari (detalii, AICI). Grupul Chello este prezent și în România prin posturile MGM, Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, Channel şi Shorts TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu