Skip to main content

CNA funcţionează la limită. Încă un membru a ajuns la final de mandat

 
Christian Mititelu, membru CNA
Christian Mititelu, membru CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului funcţionează, din această săptămână, în opt membri, în loc de 11, cum era până acum, iar de săptămâna viitoare e posibil ca şedinţele să nu se mai ţină pentru că vor rămâne doar şapte.

Este o situaţie fără precedent în care se află Consiliul Naţional al Audiovizualului, în plină campanie electorală.

După ce Narcisa Iorga şi Cristina Trepcea şi-au încheiat mandatele de şase ani pe 13 octombrie, un al treilea membru a părăsit forul audiovizual. Este vorba despre Christian Mititelu, propus de Guvern, în 2008, care va ajunge săptămâna viitoare la final mandat, însă din această săptămână a intrat în concediu.

În plus, Radu Călin Cristea îşi va încheia mandatul săptămâna viitoare, imediat după primul tur de alegeri prezidenţiale. Acest lucru va însemna că Consiliul Naţional al audiovizualului va rămâne cu şapte membri, fiind în imposibilitatea de a mai funcţiona. Pentru ca şedinţele să se poată desfăşura, trebuie asigurat un cvorum de minimum opt membri CNA.

În prezent, Consiliul Naţional al Audiovizualului activează cu următorii membri: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Laura Georgescu (preşedinte), Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Lorand Turoş, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu au fost propuşi membri titulari de către Guvern, însă nu au fost audiaţi de către Comisiile de Cultură din Parlament, întrucât aleşii au intrat în vacanţă pentru campania electorală.

Şi Narcisa Iorga a fost propusă de către Preşedinţie pentru un nou mandat de membru CNA.

În cazul în care Comisiile de Cultură nu se vor reuni pentru a-i audia pe membrii propuşi, iar Parlamentul nu îi va valida, Consiliul Naţional al Audiovizualului va intr într-un blocaj chiar între primul şi al doilea tur de campanie prezidenţială.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus