Skip to main content

Derapajele lui Mircea Badea cu motocicliştii şi cazul Kovesi, pe masa CNA. Propuneri de la somaţie, la amendă de 70.000 de lei, fără nicio finalitate

 
mircea badea (3)
mircea badea (3)

mircea badea (3)

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a ajuns la nicio concluzie în cazul atacurilor Antenei 3 la Laura Codruţa Kovesi şi în cazul Badea versus motocicliştii. Au fost făcute patru propuneri, însă niciuna nu a adunat minimul de voturi, şase, pentru a fi aprobată.

CNA a analizat în şedinţa de astăzi o ediţie a emisiunii Sinteza zilei şi trei ediţii În gura presei, după ce forul a primit trei reclamaţii pe subiectul Kovesi şi 73 pe subiectul Badea şi motocicliştii.

Membrii CNA au făcut patru propuneri de sancţionare, de la somaţie, la amendă 70.000 de lei, însă niciun nu a reuşită să întrunească numărul minim de voturi, subiectul urmând să fie analizat într-o şedinţă viitoare.

Propunerile au fost făcute astfel:

  • Florin Gabrea – 70.000 de lei
  • Valentin Jucan – 50.000 de lei
  • Christian Mititelu – 30.000 de lei
  • Monica Gubernat - somaţie

Mirela Bomboe, reprezentantul Antenei 3, despre cazul Mircea Badea şi motociclişti:

Referitor la protecţia minorilor, emisiunea a fost difuzată mult după ora 23.00 şi nu cred că se aplică. A existat şi un răspuns formulat de Mircea Badea referitor la o scrisoare publică a Narcisei Iorga.

E adevărat că Mircea Badea a regretat reacţia pe care a avut-o în emisiune, a regretat faptul că s-a lăsat provocat însă şi aici e de semnalat un aspect important, dacă autoritatea statului şi-ar fi făcut treaba, nimic din acestea nu s-ar fi întâmplat. O reacţie promptă din partea autorităţilor statului nu ar mai fi condus la această reacţie a moderatorului. A fost un moment mai puţin obişnuit, dar a fost o emisiune în direct. Şi motocilciştii trebuie să respecte legea.

Valentin Jucan, membru CNA:

Postul Antena 3 are licenţa audiovizuală sau licenţă de control trafic? Că dl Badea doreşte să se arate nemulţumit de modul în care un motociclist merge cu viteză sau nu. E problema dânsului să se arate nemulţumit, de aici şi până a arăta semne obscene, de a-i ameninţa, de a aduce în discuţie pe una din mamele motocicliştilor.

Asta face dl Badea pentru că dânsul ne-a spus că nu este jurnalist şi probabil că este un controlor de trafic. Faptul că dânsul i-a răspuns unui membru CNA, foarte bine că a făcut-o, dar ne interesează ce a făcut pe sticlă. Ceea ce este grav este că moderatorul nu a intervenit (în momentul „pasei” Sinteza zilei - În gura presei).

Radu Călin Cristea, membru CNA:

- Povestea cu plângere făcută de CSM şi doamna procuror-şef fac obiectul unui contencios vechi. Vă amintiţi de speţa cu doamna Hăineală. Şi în acest caz, după părerea mea, cred că e vorba de o încercare a unei instituţii, se încearcă atragerea CNA într-o anumită dispută juridică.

- Sunt aduse câteva acuzaţii domanei Kovesi, numai că sunt de asemenea formulări care mie mi se pare că moderatorul şi unii din invitaţii săi ridică şi nişte semne de întrebare.

- Şi eu sunt tentat că nişte vorbe rostite undeva pe nişte trepte de un personaj cu o reputaţie clară în lumea interlopă să nu fie luate în considerare, dar, pe de altă parte, cine ar fi crezut că dezvăluirile făcute de fiul lui Bercea Mondialul vor risca procesul care s-a derulat. Nu aş fi chiar atât de dur în a contesta o sursă care spune ceea ce spune (n.r. – se face referire la momentul în care Berecea Mondialul, aflat în duba poliţiei, a povestit presei că o şpagă 2,5 milioane de euro, pentru eliberarea sa, ar fi ajuns la mai multe persoane, printre care şi Laura Codruţa Kovesi).

- Mie mi se pare că sunt meciuri grele, investigaţii dure aşa cum n-au mai avut loc pe piaţa media din 90 încoace.

- Privitor la emisiunea domnului Badea, ce pot să spun, evident că este o situaţie deoncertată, a fost incitat de nişte băieţi de cartier ca să-l scoată din minţi şi evident că domnul Badea a reacţionat nesăbuit. Chiar mi-am subliniat pagini întregi în care moderatorul Mihai Gâdea încearcă să-l aducă pe Mircea Badea într o zonă ceva mai raţională. Haideţi să încercăm să ne punem în locul domnului Gâdea, ce puteai să faci?

Monica Gubernat, membru CNA:

Discuţiile cu privire la viaţa privată a doamnei Kovesi mi se par impardonabile. Pentru incluziunile în viaţa privată eu propun somaţie.

Florin Gabrea, membru CNA:

Eu constat că în 2014 este un cuantum al amenzii covârşitor, din care rezultă că postul Antena 3 primeşte amenzi şi nu o prea interesează. Nu aş fi crezut vreodată că se poate ajunge la un astfel de tip de emisiune în care moderatorul iese cu bâta, ameninţă cu moartea în direct. Eu, personal, nu am văzut în nicio emisiune de pe această planetă. Eu sunt complet siderat. Nu pot să concep ce se petrece acolo. E de neconceput ce s-a petrecut.

Printre afirmaţiile făcute Mircea Badea pe post:

- „Prietene, dacă-l prind pe ăsta, va fi cel mai mare rating din istoria emisiunii. Dar, hai să fim optimişti, pate când îşi agită el pârţâitoarea aia, se lipeşte dracu de un stâlp şi se rezolvă cazul”, a spus Mircea Badea.

- „Eu tot o să rezolv un handicapat mintal din ăsta rău de tot de o să intru la pârnaie pe bune, 10 ani cu executare, măcar. (…) Prietene, eu pe ăsta o să-l caut acasă (…) Hai să moară în chinuri groaznice dacă se poate şi să le sărim cu picioarele pe cap”, a mai afirmat Badea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristina cristina
    Poti sa-mi enumeri ce critici au fost aduse premierului ponta la antena 3 ?
  • Cristi Cristi
    Daniela, ti-a taiat base pensia sau salariul, nu?
    Cu cine ai votat in 2009? LOOOOL!
  • Daniela Daniela
    Tot ce ii scoate din minti pe basisti si pontanacii coabitatori e bine pentru mine !
  • dan tofanescu dan tofanescu
    Gestul lui Mircea este regretabil dar trebuie sa recunoastem ca nu traim intro lume de printi si zane. Emisiunea a fost tarziu in noapte si nimeni nu va obliga sa stati sa va uitati la un personaj care va displace si mai mult ca sigur fiecare dintre noi a facut gesturi deplasate in viata si asta poate neprovocati seara de seara. In alta ordine de idei mi se pare mult mai grav ca un "äcoperit" sa faca ce a facut si asta premeditat si repetat iar si iar, seara de seara, ani de zile. Si ca sa nu fie comentarii recunosc ca ma uit si la A3 nu pt ca as fi "Pontist" ci pt ca am vazut la A3 critici la PSD, Ponta si guvernul lui si nu am vazut niciodata critici la adresa lui Base, Udrea si compania la B1 sau mai nou Realitatea.
  • geo geo
    Mircea Badea a regretat reacția pe care a avut-o în emisiune, a regretat faptul că s-a lăsat provocat ...cam multe regrete...nu vi se pare...miine-poimiine isi va pune amenintarile in practica...si va spune ca regreta...
  • Telespectatoare Telespectatoare
    Pe Radu Calin Cristea asta il platim degeaba. Cica "hai sa ne punem in locul dl. Gadea". Pai, membrii CNA trebuie sa se puna in locul telespectatorilor pe care trebuie sa-i protejeze, nu in locul lui Gadea. Pe care NU trebuie sa-l protejeze. Doamne, ce lingau comunist!
  • Andra Andra
    Faptele savarsite de acest mascarici sustinator infocat al securistului-puscarias Voiculescu, intra sub incidenta legii penale mai ales amenintarile cu moartea adresate motociclistilor care au avut ":indrazneala" sa-i tulbure emisiunea desfasurata in fata Latrinei 3 si nu in studio asa cum era normal (sau poate tocmai de aceea a realizat emisiunea afara spre a crea aceste incidente).

Trimite un comentariu

sus