Skip to main content

Curtea de Apel anulează o amendă dată de CNA lui Radu Banciu

 
Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu

Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze cu totul o amendă de 10.000 de lei pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat-o, în luna mai, B1 TV pentru mai multe ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu.

De menţionat că decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte, în 15 zile de la comunicare.

Cum a fost amendat Banciu? În luna mai a acestui an, CNA a taxat cele trei emisiuni-pamflet, după o monitorizare „de linie”, pe care au cerut-o membrii forului audiovizual. În gura presei, Lumea lui Banciu şi Starea Naţiei au primit în total amenzi de 45.000 de lei, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Antena 3 a fost taxată cu 20.000 de lei, România TV cu 15.000, iar B1 TV cu 10.000 de lei.

Care au fost afirmaţiile care au atras atenţia membrilor CNA:

Banciu a vorbit despre Călin Popescu Tăriceanu. Un manechin la şefia Senatului/ Ruşinea liberală, a titrat postul pe burtieră.

  • Radu Banciu: „lui (n.n.Călin Popescu Tăriceanu) nu i se pare nimic ieşit din comun să accepte o funcţie propusă de PSD. Probabil dimineaţa, după desenele animate Victor Ponta i-a făcut această propunere. Domnule, aşa jigodie sau javră cum a fost, ţineţi minte cum ca un boşorog se ducea spre cabinetul lui Victor Ponta, ca ultimul umil, într-adevăr, cu şapca în mână, să-l mai primească cineva în politică, uite ce repede lucrurile s-au întors în favoarea lui!”
  • Banciu despre Badea şi Gâdea: „Nici chiar ei, domnule Pleşu, n-au crezut niciodată că vor ajunge ceea ce sunt astăzi. Cum să-şi imagineze Gâdea că va ajunge vreodată Gâdea? Sau Badea că va ajunge Badea?Sunt doi prostănaci cu o cultură într-adevăr de înălţimea mesei, (…)”
  • „Pentru că noi am fost singurii care am atras atenţia în fiecare emisiune că românul e un prost. Uite, că acum ei au recunoscut. Ăsta, ministrul, a spus:domnule,  e inacceptabil, e de un primitivism incalificabil. Să stai ca boul acolo şi de cele mai multe ori nici nu poţi plăti. Păi asta vă spuneam seară de aseară. Aţi mai auzit vreunul care să facă proşti la televizor  pe oameni? Nu. De ce? Pentru că sunt nişte pupincurişti. Pentru că ei la rândul lor nu ştiu să judece. Pentru că nu-i duce capul. Pentru că le lipseşte o dimensiune. Pentru că nu sunt în stare să vadă ce e bine şi ce e rău.”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andipanda andipanda
    Bine.

Trimite un comentariu

sus