Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Antenei 1 în presa din 1993

 
Sursa foto: Paginademedia.ro
Sursa foto: Paginademedia.ro

ANIVERSARE. 22 de ani de Antena 1. Postul de televiziune deţinut de familia Voiculescu, în zi de sărbătoare.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă cum s-a văzut în presă lansarea postului Antena 1, deţinut la vremea respectivă de „Corporaţia pentru cultură şi artă Intact”.

Societatea a cumpărat publicitate în fiecare zi în ziarul Libertatea, pe atunci un ziar de calitate, cu o lună înainte de lansarea postului.

După prima emisie, Libertatea a fost şi cea care a publicat un interviu cu primul director general de atunci al staţiei, Florin Brătescu. Din acesta aflăm că „nume sonore” se alăturaseră postului de televiziune: Octavian Sava, Valeriu Negru, Octavian Iordachescu, Doina Anastasiu.

Câteva fragmente din interviul publicat în decembrie 1993, cu Florin Brătescu:

 • Ce vă conferă atributul de profesionist? „Concepţia de organizare a studiourilor noastre; aparatura de ultima clasă tehnică; structura programelor; calitatea oamenilor cu care le realizăm.”
 • Înseamnă că veţi face o concurenţă serioasă televiziunii naţionale! „Am pornit de la ideea că nu vom concura ci vom completa televiziunea naţională oferind ceea ce aceasta nu pridideşte să facă (…). Programele noastre sunt structurate mai ales pe filme artistice, documentare, de animaţie, pentru toate vârstele şi preferinţele. Nu vor lipsi emisiunile muzicale, show-urile atât de gustate de tineri.”
 • Dar atât de copioasele „mese rotunde” politice, partinice, partizane şi chiar partizanale? „Oricât de copioase ar fi ele, preferăm să fie „servite” de alţii!”
 • Am văzut emiţătorul şi m-a impresionat lucrarea, ca performanţă tehnică. Cine sunt „vinovaţii”? „Antrepriza Română de Poduri-Bucureşti, directorul general ing. Robică Popină; directorul filialei 3, ing. Constantin Mlak; specialistul în montaje Tomel Buzatu. Aş remarca şi aportul ing. Vladimir Bogdănescu, directorul tehnic.”

Primul interviu despre lansarea Antenei 1, realizat în decembrie 1993. Sursa foto: Paginademedia.ro
Primul interviu despre lansarea Antenei 1, realizat în decembrie 1993. Sursa foto: Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Iche Iche
  Vorbeste cu astia de la Antena 1, poate or sa dea muzica nostalgica in vreo duminica, poate asa fac si ei fata Pro tv-ului
 • ps ps
  unde as mai putea asculta in prezent muzica nostalgica?
 • Dragos George Dragos George
  astia tot 4:3 emit, rusine acestui trust, protv emite HD din 2006
 • ioan ioan
  Si lansarea antena 1 a fost prafuita... Nu suporta nici o comparatie cu lansarea Pro TV de peste doar doi ani (1995 - "Te uiti si castigi"). Se pare ca asa cum incepi, asa ramai.
 • da da da da
  cu acte http://jurnalul.ro/stiri/observator/dan-voiculescu-a-castigat-procesul-pe-care-i-l-a-intentat-paraschiva-silaghi-681603.html
 • alin alin
  Apoi a aparut ProTV-ul, cosmarul lor pe care, desi l-au copiat sezon de sezon, n-au reusit sa-l invinga niciodata. E doar unul dintre blestemele care s-au lipit de turnatorul dovedit cu acte: FELIX, VOI CU RESTUL. SI CU ARESTUL...
 • jony jony
  Si au ramas cu acea aparatura performanta; dupa 21 de ani tot 4:3 emit!

Trimite un comentariu

sus