Skip to main content

17 decembrie. Stelian Tănase a semnat prelungirea cu 6 luni a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul TVR

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian TanasePRELUNGIRE. Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, pentru Mediafax, că a semnat, marţi, actul adiţional de prelungire cu şase luni a Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivelul SRTV.

"S-a rezolvat. Am semnat contractul colectiv", a declarat Stelian Tănase, ieri, pentru Mediafax.

Anunţul lui Stelian Tănase vine după ce, luni, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR, a transmis un comunicat de presă în care îl acuza pe Stelian Tănase că nu a pus în aplicare decizia Consiliului de Administraţie din 4 decembrie şi nu a semnat şi înregistrat actul adiţional de prelungire cu 6 luni a CCM, fapt pentru care ia în considerare declanşarea grevei.


Stelian Tănase a semnat prelungirea cu 6 luni a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul TVR


AUTOSESIZARE. Comisia de Etică a SRTv, care s-a autosesizat în cazul unui comentariu făcut pe blogul personal de Stelian Tănase, potrivit căruia Victor Ponta este votat de babe şi beţivi, spune că şeful TVR nu a răspuns invitaţiilor Comisiei la audiere, însă membrii Comisiei vor continua analiza în acest caz, notează Mediafax.
Comisia de Etică precizează că i-a adresat lui Stelian Tănase două invitaţii scrise pentru a-şi prezenta punctul de vedere privind atât conţinutul comentariilor sale din 13 noiembrie de pe blogul personal, cât şi absenţa protestelor de stradă din "Jurnalul" din 14 noiembrie, de la TVR 1, însă "dialogul nu a avut loc".
Comisia de Etică din TVR: Tănase nu a dialogat cu Comisia privind afirmaţia că Ponta e votat de babe, beţivi


SUPLIMENTARE. Bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2015, în sumă de 180.830.000 de lei, a fost avizat favorabil de comisiile pentru cultură din Parlament, care au adoptat şi un amendament pentru suplimentarea acestui buget cu 5 milioane de lei pentru funcţionarea TVR Moldova, relatează Mediafax.
" În 2015 nu s-a alocat nimic pentru TVR Moldova, care este un proiect al Guvernului, un proiect al Ministerului Afacerilor Externe şi trebuie să vă spun că mai mulţi membri din Consiliul de Administraţie şi din Comitetul Director am fost în acest week-end la Chişinău, unde am deschis filiala TVR Moldova şi ne gândim, cu îngrijorare, că la anul nu vom avea bani. Am cerut pentru TVR Moldova o sumă de 7.271.842 de lei şi sperăm să găsim înţelegerea dumneavoastră. Am mai avea nevoie de 20 de milioane pentru investiţii. (...) Echipamentele noastre sunt din anii '70", a spus Stelian Tănase.
Bugetul SRTv pe 2015, suplimentat cu 5 milioane de lei, pentru funcţionarea TVR Moldova


MAJORARE. Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe 2015, în cuantum de 192.940.000 de lei, a fost avizat favorabil, în unanimitate, ieri, de membrii comisiilor reunite pentru cultură din Parlament, fiind aprobat şi un amendament care prevede suplimentarea acestei sume cu 800.000 de lei, scrie Mediafax.
La şedinţa de marţi, senatorul PDL Marius Paşcan a propus un amendament prin care să se suplimenteze bugetul SRR cu suma de 800.000 de lei, necesară pentru a menţine funcţional serviciul Radio România Internaţional.
Bugetul SRR pe 2015, de 192,9 mil. lei, avizat cu un amendament care prevede majorarea cu 800.000 lei


BILANŢ. Şaizeci şi şase de jurnalişti au fost ucişi în 2014, dintre care doi au fost decapitaţi, un bilanţ mai mic decât în 2013, dar răpirile au crescut la 119 cazuri, iar 40 de jurnalişti sunt în continuare ţinuţi ostatici în întreaga lume, a anunţat organizaţia Reporters Sans Frontières, potrivit Mediafax.
În comparaţie, 71 de jurnalişti au fost ucişi în 2013 şi 87 răpiţi, potrivit raportului anual publicat marţi de Reporters Sans Frontières (RSF).
RSF: Mai puţini jurnalişti ucişi, dar mai mulţi răpiţi în 2014


BUGET. Bugetul pe 2015 al Agenţiei naţionale de presă Agerpres, în cuatum de 19.250.000 de lei, o sumă cu 37,99% mai mare decât bugetul instituţiei în acest an, a fost avizat favorabil, marţi, de comisiile pentru cultură din Parlament, scrie Mediafax.
Potrivit proiectului de buget pe 2015 al Agerpres, agenţia naţională de presă are nevoie anul viitor de o sumă totală cu 37,99% mai mare faţă de cea de anul acesta, când instituţia a beneficiat de un buget total de 13.950.000 de lei.
Bugetul Agerpres pe 2015 a primit aviz favorabil în comisiile pentru cultură din Parlament

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sgubeanu sgubeanu
    Lasati TVR sa i si faca menirea este al statului .Nu ii trebuie sa traiasca din reclame el se hraneste cu banii bugetului, din taxa aia ce o platim la curentul electric samd.campaniile electorale de oricefal numai la tvr, etc, restul reclame si tot felul de alte produse la tv particulare, iar expres in ziua votarii orice candidat nu trebuie sa apara pe sticla la orice fel de tv sau radio sau ziar. asa as face .
  • Livia Pila Livia Pila
    Mai bine isi semna demisia acest nimic cu nume de om. Acum se gudura in scris pe linga Iohannis doar-doar il va salva de la iminenta demitere. Eu cred ca doamna Laura Codruta Kovesi ar trebui sa ii trimita DNA-ul acestui infractor care nu isi vede decit propriile interese in TVR. Nu e voie ca Tanase sa plece din TVR precum Giurgiu, Sassu, Lazescu, Saftoiu care au devalizat si ei institutia. Terbuie sa dea cu subsemnatul. Trebuie sa plateasca. Trebuie sa fie anchetat. Tanase, ajunge! Dispari!

Trimite un comentariu

sus