Skip to main content

ARESTĂRI în dosarul MediaPro: 30 de zile pentru cele 11 persoane reținute zilele trecute

 
ARESTĂRI în dosarul MediaPro: 30 de zile pentru cele 11 persoane reținute zilele trecute
studiourile mediapro_foto Adevarul

studiourile mediapro_foto Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

Judecătorii de la Tribunalul București au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 11 persoane, acuzate de evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul MediaPro, scrie Digi24, care citează Agerpres. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de cei arestați. Ieri, cei 11 fuseseră reținuți pentru 24 de ore.

Cele 11 persoane — Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan, Andreea-Cornelia Stănculescu, Mihai-Valentin Toderiuc, Dănuț Puiu, Elena-Lucia Adăscăliței, Elena Niță, George-Laurențiu Dinu, Elena Calapereanu și Corina Medeleanu — au fost reținute vineri de procurorii Parchetului Capitalei, pentru un prejudiciu adus bugetului de stat de aproximativ 6.000.000 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Procurorii au audiat și alte persoane în acest dosar, printre care și pe Andrei Boncea, soțul cântăreței Loredana Groza, dar acesta nu a fost reținut.

Procurorii susțin că, în perioada 2009-2014, Silviu Relu Vîju, Cosmin Andrei Ion, Eugenia Bălan și Corina Medeleanu, în calitate de persoane cu funcții de conducere/administrare în cadrul a trei societăți comerciale de profil "media", cu complicitatea celorlalți inculpați, au dispus înregistrarea în evidența contabilă a acestor societăți și declararea fiscală a numeroase facturi care nu au la bază operațiuni reale de achiziție, provenind de la un număr mare de societăți comerciale, de tip "fantomă".

"O parte din sumele înscrise în facturile sus-menționate erau transferate în conturile bancare ale societăților emitente (reprezentând 'comisionul' pentru 'serviciile de facturare prestate de aceste societăți' și, eventual, TVA-ul — de unde erau retrase în numerar de reprezentanții acestora), iar pentru restul sumelor erau întocmite chitanțe fictive, fără ca sumele înscrise în acestea să fie ridicate efectiv din casieria celor trei societăți comerciale de profil media, servind, în realitate, la remunerarea suplimentară a unor angajați din cadrul acestora", declară procurorii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Adica platim alti bani din taxe ca sa mai tinem 11 persoane in arest? Ce a ajuns DNA? Un Gestapo? Confiscati-le banii si la munca in folosul comunitatii.

Trimite un comentariu