Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Pro TV în presa vremii. Adrian Sârbu şi Ion Ţiriac, pe prima pagină

 
pro TV_arhiva_Paginademedia (7)
pro TV_arhiva_Paginademedia (7)

pro TV_arhiva_Paginademedia (7)
Adrian Sârbu şi Ion Ţiriac, la lansarea Pro TV - Captură foto: Paginademedia.ro

Publicitate

PAGINI DE ISTORIE. La 1 decembrie 1995, odată cu Ziua Naţională, se lansa Pro TV sub „bagheta” lui Adrian Sârbu. Totul a pornit la drum sub faimosul slogan, Te uiţi şi câştigi. Paginademedia.ro prezintă în continuare cum s-a văzut în presa vremii începuturile Pro TV.

Lansarea Pro TV a deschis ziarul Libertatea în 1995, într-un articol cu titlul: Profesioniştii TV aduc 20 de milioane de dolari în România.

Lansarea postului a fost însoţită de o conferinţă de presă ţinută de Adrian Sârbu şi partenerul său de atunci, Ion Ţiriac. Central European Media Enterprises, compania care deţine acum Pro TV în întregime, anunţa în 1995 o investiţie de 20 de milioane de dolari.

Adrian Sârbu, în presa vremii: Pro TV îşi doreşte să fie o televiziune proprietate a telespectatorului, a publicului. Fără public suntem convinşi că nu am exista.”

Ion Ţiriac: „Telespectatorii cărora ne adresăm trebuie să aibă de câştigat urmărindu-ne. De aceea, trebuie să facem eforturi extraordinare să le oferim un program care să-i ţină pe oameni în faţa televizoarelor”

Tot atunci, Ion Ţiriac anunţa intenţia grupului de a lansa o televiziune de sport.

Cum arăta grila de programe:

- Programul începea dimineaţa, cu matinalul Ora 7, Bună dimineaţa.

- Postul difuza, după cum a promis, multe filme şi seriale, printre care: Capcana timpului, Paradise Beach, Spitalul de urgenţă, Mash sau Dosarele X.

- În grila Pro Tv aveau emisiune Ovidiu Ioaniţoaia - „Procesul etapei” şi Mihai Tatulici - „Deşteaptă-te române”.

- Postul a adus în România şi emisiunea Fort Boyard, în care două grupuri aflate într-o veche fortăreaţă în mijlocul mării trebuiau să treacă diverse probe. Emisiunea era difuzată sâmbăta.

- În cea de-a şaptea zi a săptămânii, postul avea o emisiune de divertisment, Duminica în familie.

pro TV_arhiva_Paginademedia (5)
Reclame publicate în ziarul Libertatea anunţau lansarea Pro TV sub sloganul Te uiţi şi câştiri - Captură foto: Paginademedia.ro

pro TV_arhiva_Paginademedia (4)
Captură foto: Paginademedia.ro

pro TV_arhiva_Paginademedia (3)
Captură foto: Paginademedia.ro

pro TV_arhiva_Paginademedia (2)

pro TV_arhiva_Paginademedia (6)
Captură foto: Paginademedia.ro

pro TV_arhiva_Paginademedia (1)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Parămuse, cu tot respectul prentru pro tv -ul care a fost si care este de sorginte americană.. sunt postaci plătiți pe aici?
  • Si au promis ca vor schimba televiziunea, si au reusit! ProTV ramane lider pe viata, atata timp cat va ramane o televiziune cu suflet de roman!
  • Si au promis ca vor schimba televiziunea, si au reusit! ProTV ramane lider pe viata, atata timp cat va ramane o televiziune cu suflet de roman!
  • Si televiziunea nu mai e la fel de atunci!!!
    Daca faci ceva cu cap de la inceput,nu ai cum sa te schimbi,peste ani!
  • Pe vreme aceea nu erau inventati Euro . Asa cum se vede si in ziar , a fost vorba de o investitie de 20 mil. de DOLARI .

Trimite un comentariu

sus