Skip to main content

Din culisele Masterchef. Adrian Hădean, despre rolul de jurat: „Prima mea întrebare s-a referit la aruncarea farfuriilor după candidați și la limbaj”

 
Din culisele Masterchef. Adrian Hădean, despre rolul de jurat: „Prima mea întrebare s-a referit la aruncarea farfuriilor după candidați și la limbaj”
hadean

hadean

Publicitate

Adrian Hădean, unul dintre cei trei jurați ai show-ului MasterChef, a povestit pe blogul personal despre experiența în cadrul show-ului.

Hădean a povestit cum a ajuns el în postura de jurat, ce condiții a pus pentru a accepta propunerea, dar și despre selecția candidaților, durata filmărilor sau indicațiile pe care le primește prin cască, de la producători.

Cum a ajuns jurat la MasterChef: 

„Am primit un mesaj în care eram întrebat dacă sunt interesat să particip la un casting pentru poziția de jurat Masterchef (televiziunile normale funcționează pe bază de casting, adică de selecție pe baza unor criterii stabilite de formatul emisiunii). Prima mea întrebare s-a referit la aruncarea farfuriilor după candidați și la limbaj, lucruri care m-au deranjat în sezoanele anterioare. Am fost asigurat că nu va fi cazul. M-am prezentat la casting, care a avut mai multe etape. În cele din urmă a venit telefonul care m-a anunțat că am fost ales și că putem discuta și despre condițiile participării mele la emisiune. Am adus în discuție din nou povestea cu farfuriile aruncate. S-a stabilit că nu voi fi nevoit să fac asta, ba mai mult, am fost asigurat că nu voi fi nevoit să fac lucruri împotriva conștiinței mele, împotriva firii mele. (...)A trecut un sezon fără să arunc vreo farfurie, fără să mi se ceară să comit vreun abuz emoțional și implicit verbal asupra cuiva. E posibil ca unii dintre concurenți să simtă altfel, dar asta ține mai degrabă de ei și de felul în care percep presiunea concursului decât de prestația mea.”

Despre juriu:

„La prima întâlnire după casting am fost întrebat cu cine mă văd funcționând cel mai bine în juriu. Apucasem să văd o parte din candidații la această poziție, îmi făcusem o impresie. Am spus fără ezitare că mă văd lucrând bine împreună cu Patrizia și Foa, deși pe Patrizia nu o cunoșteam, iar pe Foa îl întâlnisem de două ori în ultimii ani. A fost chimie.”

Despre filmări:

„Programul de filmare seamănă destul de mult cu programul de lucru într-o bucătărie activă. Trezirea la 7, plecarea spre platou la 8, echiparea (îmbrăcăminte, machiaj, păr) la 9, ședință cu planul zilei la 10, motor și acțiune la 10.30 -11, pauză de masă la 16, încheirea zilei de filmare la 24.00, uneori la 1. Rareori la 22.30-23.

Filmările pentru un episod durează aproximativ o zi și jumătate, cu ruperi de ritm obositoare, cu pauze neașteptate, cu mulți oameni care-ți spun multe lucruri, cu multe glume și mici farse care te ajută să te deconectezi, cu emoții care te ajută să te reconectezi.”

Despre audiții:

La audițiile pentru acest sezon au participat peste 200 de oameni, fiecare dintre ei dorind să plece din fața noastră cu un șorț, fiecare dintre ei având o poveste de viață suficient de atractivă pentru televiziune. Totuși, povestea de viață e doar un ingredient din rețetă și nu poate să acopere capacitatea omului de a face mâncare. La finalul audițiilor, 70 de candidați s-au ales cu șorțul Masterchef, ceilalți doar cu experiența, eventual cu confirmarea nivelului la care se află.

„Cele cinci minute de la televizor, care uneori în emisiune sunt doar 2, arată altfel în audiții. Adică sunt cele 5 minute acordate pentru finalizarea preparatului și alte 15-20-25 de minute de interviu în care încercăm să scoatem de la candidat cât mai multe lucruri despre pasiunea lui și despre motivele pentru care a ales să vină la Masterchef. Audițiile Masterchef sunt un maraton al resurselor umane. Am pierdut șase kilograme până am dat cele 70 de șorțuri.”

Despre căștile purtate de jurați: 

„Căștile sunt dispozitivele prin care producătorii ne spun unde să stăm, spre ce cameră să privim, când să ne apropiem de concurenți, care dintre ei a scăpat lingura pe jos și a pus-o apoi la loc în cratiță (da, ei sunt 24, răspândiți pe o jumătate de hectar, noi suntem doar trei, avem nevoie de ochi suplimentari), cum să intonăm textele din intro-urile probelor (da, suntem tot la televiziune, poveștile se spun cu imagini, dar și cu cuvinte, scenele trebuie să se lege între ele și e nevoie de un fir narativ pe care nu-i treaba mea să-l țin minte, e treaba producătorului, după cum e treaba lui să mi-l amintească atunci când e vremea să spun ceva în sensul acesta)”

Finala

„Semifinala și finala au fost momentele mele preferate din acest sezon. Mai puțini concurenți, mai multă tensiune, mai multă adrenalină, mâncare mult mai bună decât am văzut în tot sezonul, și trebuie să recunosc, am văzut câteva farfurii foarte bune. Lambrino l-a pus în dificultate pe Tudor, care, chiar dacă e (după mine) cel mai talentat concurent din acest sezon, s-a târât până în finală. Lui îi lipsesc experiența și încrederea în sine, dar cea sănătoasă, bazată pe muncă multă, nu pe valul de simpatie din public. De fapt, cred că asta l-a pierdut în finală, unde a decis să prezinte un preparat complicat, dar a cărui piesă de rezistență, carnea, a fost aleasă neglijent (mușchi de vită argentiniană, decent, nimic spectaculos însă) și gătită aproape bine. Dacă Tudor a socotit că poate să defileze pe lângă colegii săi mai slab cotați, a socotit greșit. Poate n-ați fost atenți, eu l-am văzut la tv spunând că a știut că s-a încheiat în momentul în care a văzut farfuriile celorlalți doi concurenți. Uneori țestoasa învinge iepurele, și asta-i o lecție pe care a mai primit-o în acest concurs. Și da, a fost preferatul meu, din multe motive (e serios, e foarte talentat, e extrem de civilizat și de decent), dar nu-mi favorizez niciodată preferații, rudele sau prietenii (probabil de asta am atât de puțini), pentru că nu-mi pasă decât de obiectivul meu, în cazul acesta obiectivul fiind să jurizez extrem de corect până la sfârșit.”

Găsiți textul integral, AICI. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Sper din tot sufletul ca din sezonul viitor sa nu mai fie doamna Patrizia. M-am saturat de limba ei stalcita.
 • Pana sa fie eliminat Tudor, fostii concurenti acuzau ca e aranjat sa castige Tudor... Cred ca multi oameni nu stiu sa piarda si ca - in general - ne este foarte greu sa ne bucuram de succesul altuia. Suntem obisnuiti sa criticam, sa inventam comploturi, aranjamente, blaturi, sa tzesem scenarii si nu ne dam seama ca bucurandu-ne de succesul altui om poate ca ne-am apropia si noi de succes.
 • Sezonul ăsta mi s-a părut cel mai bun. Decent, fără violențele din sezoanele trecute. Mă săturasem de ironiile ieftine ale vechilor jurați, care se repetau de la un sezon la altul, și pe care le-au repetat și la A1. Blaturi? E posibil, deși nu mă interesează. Și anul trecut s-a știut câștigătoarea încă înainte de semifinală (sifonase un eliminat). Și ce dacă?
  Am ținut cu Tudor, dar a comis-o în finală.
  PS: Iara, esti cumva un concurent eliminat?
 • Pe bune??
  Blatuit!!!
  Hai sa fim seriosi!
  Noi in orice,care nu ne convine vedem un blat!
  Nu se poate ca cel care a castigat,sa o fi facut pe merit!
  Cand aruncam astfel de vorbe,trebuie sa avem mult mai mult,decat impresia personala,favoritismele celor din jur,cotele caselor de pariuri,etc!!!
 • Desigur, ar fi fost mult mai interesant de povestit cine a... blatuit/aranjat/ distrus finala, dupa un parcurs foarte bun al show-ului? Personal, nu cred ca Hadean.Dar a fost si el acolo, parte, complice ori spectator tacut la manevrele de culise.Nu e deloc onorabil.

Trimite un comentariu