Skip to main content

UPDATE. Urmărire penală pentru 32 de persoane din grupul Mediapro, într-un dosar cu un prejudiciu de 1,3 milioane de euro

 
foto-mediafax
foto-mediafax

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

ACTUALIZARE. Printre cei audiaţi în dosarul „MediaPro” este şi Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza. Boncea este un apropiat al lui Adrian Sârbu, fost şef al MediaPro Pictures. Acesta a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei cu mandat de aducere, anunţă EVZ.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane din grupul Mediapro, suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, scrie HotNews.ro.

Procurorii efectueaza joi un numar de 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prejudiciul produs bugetului se ridica la aproximativ 6 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro), reprezentand TVA si impozit pe profit.

De asemenea, suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar", se arata in comunicatul citat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    Fostl lor patron!!!
  • Vasile Vasile
    Desigur ca aceasta ciordeala nu are nicio legatura cu patronul lor, Shogunul.

Trimite un comentariu

sus