Skip to main content

Investigaţia Consiliului Concurenţei în cazul Pro TV ar putea fi finalizată la sfârşitul acestui an sau la început de 2016

 
Investigaţia Consiliului Concurenţei în cazul Pro TV ar putea fi finalizată la sfârşitul acestui an sau la început de 2016

Consiliul Concurentei

Publicitate

Investigaţia privind un posibil abuz de poziţie dominantă din partea Pro TV ar putea fi finalizată la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, a declarat, pentru Paginademedia.ro Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Autoritatea şi-a propus un termen de 18 luni pentru finalizarea investigaţiilor sale

Consiliul Concurenţei a deschis în vara anului trecut o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă din partea Pro TV în aplicarea unor discounturi disproporţionate pentru retransmiterea postului Pro TV la cablişti.

Surse din industrie au precizat pentru HotNews.ro că plângerea ar fi venit din partea UPC România, al doilea mare cablist din piaţă, care ar acuza că Pro TV ar acorda reduceri mai mari acelor operatori de cablu care au şi un număr mai mare de abonaţi, însă pentru cele mai mari reduceri s-ar încadra numai RCS&RDS. Reprezentanţii Pro TV au spus că nu comentează pe această tema.

Ulterior, oficialii UPC au salutat investigaţia Consiliului Concurenţei privind un posibil abuz de poziţie dominantă la comercializarea unor canale TV, fără să admită în mod clar că de la ei a plecat plângerea.

Ce suspiciuni sunt la adresa Pro TV

Consiliul Concurenţei arată în comunicatul din 8 octombrie 2014 că investigaţia are ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă al SC Pro TV SA, manifestat prin modul prin care îşi comercializează canalele de televiziune începând cu luna iulie 2013, mai precis de la data emiterii Ofertei Generale a Pro TV pentru retransmiterea serviciilor de programe audiovizuale şi radio.

În cadrul investigaţiei declanşate, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul SC Pro TV SA. Documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Acuzaţiile au fost făcute în contextul în care în vara anului 2013, Pro TV a informat CNA că iese din grila "must carry", adică din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie să le distribuie. Acest lucru înseamnă că societăţile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV şi să plătească pentru a-l putea retransmite către abonaţi.

Compania a afişat atunci pe site o oferta pentru retransmiterea serviciilor, potrivit căreia preţul pentru achiziţionarea de către un operator a drepturilor de retransmitere este de 4,5 lei plus TVA/abonat/luna, Pro TV oferind discounturi în funcţie de numărul de abonaţi.

Discounturi-Pro-TV

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus