Skip to main content

RAPORT. Grecii au plătit pentru Kiss FM, Magic FM și Rock FM peste șase milioane de euro. Prima TV, evaluată de peste 10 milioane de euro. Burci a plătit parțial.

 
RAPORT. Grecii au plătit pentru Kiss FM, Magic FM și Rock FM peste șase milioane de euro. Prima TV, evaluată de peste 10 milioane de euro. Burci a plătit parțial.
burci-qmagazine

burci-qmagazine

Publicitate

RAPORT FINANCIAR. Afacerile de media din România ale ProSiebenSat 1, Prima TV, Kiss TV și radiourile Kiss FM, Magic, One FM și Rock FM, pe care compania le-a vândut în urmă cu mai bine de un an au valorat, împreună, 16,3 milioane de euro, potrivit datelor din rapoartele financiare ale companiei.

Compania grecească Antenna Group a plătit peste șase milioane de euro pentru posturile de radio, după cum precizează documentul. Dacă în cazul Kiss FM raportul arată că a fost achitată suma, situația a fost diferită în cazul Prima TV, post cumpărat de Cristian Burci. Stația TV a fost evaluată la 10 milioane de euro, dar suma nu a fost plătită integral, cele două părți ajungând la o înțelegere de tip "Earn Out Payment".

Detalii, în continuare:

Vânzarea completă a Prima TV, anunțată în decembrie 2013, s-a finalizat în aprilie 2014. Postul de televiziune, achiziționat de omul de afaceri Cristian Burci avea, la momentul respectiv, o valoare de piață de 10,2 milioane de euro, însă suma nu a fost plătită integral de Burci. Potrivit rapoartelor financiare, cele două părți au încheiat o înțelegere de tip „Earn Out Payment”, se menționează în raport, fără a se preciza însă suma exactă.

„Earn Out Payment” apare atunci când există o diferență între cât este dispus să plătească un cumpărător și prețul cerut de companie. Diferența dintre prețul cerut și cel oferit poate fi plătită într-o perioadă de timp după încheierea deal-ului, în anumite condiții, ce ar putea ține și de profitabilitatea companiei.

Pe de altă parte, Kiss TV și posturile de radio Kiss FM, Magic FM, One FM și Rock FM au fost vândute într-o tranzacție care s-a finalizat complet în august 2014, către grupul grec Antenna Group. Prețul posturilor a fost de 6,1 milioane de euro, iar plata a fost făcută la finalizarea tranzacției, se menționează în documentul companiei nemțești.

Cristian Burci a redevenit proprietarul Prima TV la opt ani după ce a vândut postul de televiziune. Contractul cu ProSieben.Sat a fost semnat pe 19 decembrie 2013, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Cristian Burci mai deține pe piața din România ziarele Adevărul și Click!(trustul Adevărul Holding).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu