Skip to main content

13 Martie. Peste 700.000 de persoane au semnat pentru revenirea lui Clarkson la Top Gear

 
Jeremy-Clarkson
Jeremy-Clarkson

Jeremy-ClarksonTOATĂ LUMEA ÎL IUBEŞTE PE CLARKSON. Aproape 700.000 de persoane din lumea întreagă au semnat o petiţie online prin care au cerut ca prezentatorul de televiziune britanic Jeremy Clarkson să fie readus în funcţia de gazdă a emisiunii "Top Gear", din care postul BBC l-a suspendat în urma unei "altercaţii" cu un producător, scrie Mediafax.

Publicitate

Jeremy Clarkson, în vârstă de 54 de ani, a fost suspendat după ce l-ar fi lovit cu pumnul pe un producător TV, într-o altercaţie care ar fi avut loc din cauza lipsei serviciilor de catering.
Petiţia împotriva suspendării prezentatorului Jeremy Clarkson, semnată de aproape 700.000 de persoane

SRI, TVR ŞI ARHIVA. Stelian Tănase, şeful TVR, a declarat că arhivele trebuie "să fie mai uşor frecventabile" şi indexate, precizând că SRI a dat doar o parte din arhiva sa la CNSAS, deşi "pretinde" că a dat-o pe toată, şi că "există interese mari ca arhivele să nu fie cercetate", scrie Mediafax.

El a precizat că ar fi foarte bucuros ca arhivele "să fie mai uşor frecventabile, să fie mai puţine obstacole de a ajunge la ele". "Foarte greu se ajunge la ele, atunci când sunt disponibile, pentru că cele mai multe nu sunt indexate", a spus preşedintele-director general al TVR.
Stelian Tănase: SRI a dat o parte din arhiva sa la CNSAS, deşi pretinde că a dat-o pe toată

DIN ARHIVĂ. Arhiva TVR, "singura dovadă vie" pe care o are România din ultimii 50 de ani, este digitalizată într-o foarte mică proporţie (sub 10%), deşi responsabilii de aceasta fac eforturi foarte mari pentru a o face accesibilă pentru public, în lipsa celor 50 milioane de euro necesare pentru acest proiect, scrie Mediafax.

Jurnalista Irina Negraru, coordonatoarea cu atribuţii de şef al Serviciului Arhiva Media şi Documentare a TVR, a declarat că arhiva TVR conţine un total de 240.000 de ore de imagini, însă, dintre acestea, sunt digitalizate sub 10%.
Arhiva TVR: Din 240.000 ore de imagini sunt digitalizate sub 10%. Sunt necesare 50 milioane de euro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus