Skip to main content

CNA către televiziuni: nu mai folosiţi numele Steaua în ştiri şi transmisiuni

 
Steaua
Steaua

Steaua

Consiliul Naţional al Audiovizualului le-a recomandat televiziunilor, printr-un document trimis ieri, să nu mai folosească în ştiri denumirea de Steaua Bucureşti, brand care aparţine în prezent Ministerului Apărării.

Interesant este că documentul, semnat de preşedintele instituţiei, nu a fost discutat în cadrul şedinţelor Consiliului şi nici nu a fost postat pe pagina de internet a CNA.

Contactată de Paginademedia.ro, Laura Georgescu, semnatara scrisorii, a declarat că nu are cunoştinţă de vreo decizie în acest sens.

Scrisoarea forului le reaminteşte radiodifuzorilor legislaţia privind informarea corectă. În vederea informării corecte a publicului cu privire la evenimentele sportive la care participă echipa de fotbal FC Steaua SA, aşa cum se regăseşte menţionată aceasta în prezent, pe website-ul LPF, pe website-ul propriu al echipei, dar şi pe noua emblema a clubului de fotbal, echipa editorială a programelor de ştiri spotive are obligaţia de a actualiza datele pe care le deţine, în funcţie de situaţia la zi.

Aceste obligaţii nu vizează o anumită echipă sau un anumit club sportiv. Obligaţiile cu privire la asigurarea informării corecte a publicului trebuie să respecte principiul enunţat în art. 64, alin.1, lit b) din Decizia CNA 220/2011 şi anume furnizarea de informaţii corecte, verificate şi prezentate în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    Nu inteleg de ce se cearta lumea pe numele brand-ului.. "Nu mai este Steaua noastra"; "Armata este de vina pentru ca ne-a luat Steaua"; s.a.m.d. Cand steaua castiga cupa peste cupa era Steaua lor? Acum ca are alt logo nu mai este? Se razbuna unii pe armata dar si pe Romania ca nu mai au "Steaua lor"

Trimite un comentariu

sus