Skip to main content

Cătălin contra Cătălin. Prisăcariu: „Sub tonul lui de pisicuț se ascunde un cățel obedient”. Striblea: „Când nu știi meserie, faci scandal”

 
Cătălin contra Cătălin. Prisăcariu: „Sub tonul lui de pisicuț se ascunde un cățel obedient”. Striblea: „Când nu știi meserie, faci scandal”
Catalin Prisacariu_Striblea

CĂTĂLIN CONTRA CĂTĂLIN. Schimb de replici între Cătălin Striblea și Cătălin Prisăcariu, până zilele trecute colegi la B1 TV.

Publicitate

Primul a fost Cătălin Prisăcariu, cel care săptămâna trecută a fost dat afară de la B1 TV. Acesta a scris pe blog un text dur la adresa fostului coleg, Cătălin Striblea, cu titlul: „Motto-ul lui Striblea: “mult e dulce și frumoasă limba ce o dăm””. Prisăcariu despre Striblea: „știam că sub tonul lui de pisicuț se ascunde, de fapt, un cățel obedient, ușor confuz cînd se iese din agenda prestabilită”, a scris jurnalistul.

„Striblea a început, însă, să-și dea cu adevărat măsura obedienței o dată cu  invitarea lui Ponta în studioul B1, după care s-a rutinat în slugărnicie cu același Ponta, dar prin telefon”, a mai scris el.

Prisăcariu l-a criticat dur și pentru emisiunea de miercuri seara, când invitat la Ultimul cuvânt a fost șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a comentat decizia Curții Constituționale în cazul Șova.

„Striblea a dat iar recital de micime și slugărnicie. Față în față cu Tăriceanu, “moderatorul” s-a purtat ca un biet funcționăraș de protocol care trebuia să îi indice invitatului doar pe ce teme să tune și să fulgere. Din cînd în cînd, Striblea a mai scăpat și cîte un curajos “corect!” sau chiar un viteaz “aveți dreptate!”, chiar dacă Tăriceanu perora țanțoș despre cum cererile de arestare ale DNA sînt abuzive”, a scris Prisăcariu.

Replica lui Cătălin Striblea: „Când nu știi meserie, faci scandal”

Cătălin Striblea i-a răspuns la rândul său fostului coleg de la B1 TV, tot pe blog, într-o postare cu titlul: „Când nu știi meserie, faci scandal”.

„În trei luni de când muncesc la B1, nu l-am văzut în redacție. Aș fi crezut că nu ne intersectăm, dacă nu aflam chiar de la el, că nu trece prin redacție. Cred că este un caz unic în istoria televiziunii”, i-a răspuns, printre altele, Striblea.

„Când doi ani și jumătate, te bat, aproape în fiecare zi, toți adversarii tăi din piață trebuie să-ți pui câteva semne de întrebare. (...) Când ai astfel de probleme, nici Ponta și nici Striblea nu sunt vinovați de plecarea ta din televiziune. Primul căruia trebuie să-i adresezi întrebări și critici ești chiar tu. Să vezi dacă nu cumva nu ai făcut treaba pentru care ai fost angajat. Nu ai îndeplinit nici interesul public, că lumea nu s-a uitat la tine, nici pe cel al stației căreia nu i-ai livrat cifrele așteptate”, a mai adăugat Striblea.

"Înainte de a scrie despre mine, fă-ți o analiză proprie. Vezi dacă te confrunți cu un eșec sau nu și mergi mai departe. Uite o fac eu întâi, după care poți să încerci și tu", l-a sfătuit Striblea pe Prisăcariu și a continuat cu o autoevaluare:

"Venirea mea la B1 nu este încă un succes. Audiențele sunt fluctuante, emisiunea nu este stabilă, greșesc uneori cu invitații, tezele nu sunt foarte clare, subiectele nu sunt totdeauna bine alese și împachetarea încă are de suferit. Am greșit uneori la moderare, dar am reușit multe seri bune și unele evenimente chiar. Și, foarte important, am avut o atitudine constantă față de invitați, fie că s-au numit Ponta, Băsescu sau Tăriceanu.

Asta analizez eu, dimineța, când mă uit pe audiențe. Și fac asta pentru că programul e responsabilitatea mea și doar a mea. Și încerc să găsesc soluțiile cele mai bune și să testez ideile care ne pot aduce succesul. Și pentru că doar așa îi respect pe cei care muncesc în această redacție. Fă-o și tu, căci altfel riști să rămâi doar un țânțar care mușcă lumea de fund."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Eu le propun doamnei Titiriga si domnului Oancea sa il concedieze si pe dl. Striblea si sa il angajeze in loc pe Traian Basesc. Oricum, presteaza la B1tv cam tot atita cit maiastrul Ion Cristoiu. Si zice si ca nu are bani de intretinere! Mai ridem si noi de cineva!
 • Degeaba va mancati unul pe altul ,amandoi sunteti mediocri!!Veti face amandoi intoxicatie alimentara,sunteti jurnalisti alterati!Altceva asteptam de la voi!!
 • Aceasta veste e adevarata o tragedie.
  Dar o solutie exista!
  Lupta dintre Catalin si Catalin sa fie arbitrata (si sportiv si deontologic) de Catalin deontologul sportiv.
  Cine poate sa mai stie care dintre Catalinii astia trei e cel mai basist si cel mai macovist?
  Sfarsitu' lumii domn'e...
  Din haos s-a creat, haos redevine.
  Ferice de Gheorghe, fost Gigi.
 • Catalin Striblea: Din cauza unor oportunisti ca tine si ca multi altii, inclusiv de la B1 TV, in Romania, meseria de jurnalist a fost TOTAL COMPROMISA.
  Catalin Prisecariu: M-am si mirat ca ai fost acceptat de colaca B1 TV sa lucrezi acolo. La ce VIP-uri si vipere exista in postul condus de Sorin Oancea, e de apreciat ca ti-ai putut face meseria.

Trimite un comentariu