Skip to main content

Şase plângeri la CNA pentru mediatizarea excesivă a cazului Zăvoranu.O înmormântare vândută ca un meci de fotbal. Priveghi cu watermark

 
Oana Zavoranu
Oana Zavoranu

Moda înmormântărilor în direct lansată de Dan Diaconescu a atins un nou nivel cu cazul Mărioara Zăvoranu. Dacă până acum se punea accent pe jelirea celui dispărut, acum s-a pus (cel puţin în prima zi) pe denigrarea celei trecute în nefiinţă. Dacă până acum televiziunile se căţărau buluc pe morminte să prindă cele mai bune cadre, acum  fiica acesteia, Oana, şi-a vândut drepturile de difuzare unui singur grup Intact, ca în cazul marilor competiţii sportive.

Publicitate

Imaginile au avut watermark, pentru a se preveni preluarea fără sursă. Mai mult, la transmisiunile în aer liber, un grup de bogyguarzi deschidea umbrele în spatele Oanei Zăvoranu, pentru ca alte camere să nu poată lua imagini. În cimitir era o singură echipă, ce a Intact. Restul ziariştilor a rămas afară, când accesul a fost oprit pentru toată lumea.

Ce s-a păstrat din modelul Dan Diaconescu: imaginile pe larg cu familia îndurerată (deşi regulamentele CNA prevăd respectul faţă de demnitatea familiei şi a celui dispărut) şi cu sicriul coborât în groapă (alt gen de imagini despre care CNA a recomandat evitarea, în alte cazuri din trecut).

Înmormântarea Mărioarei Zăvoranu a fost tratată de posturile de televiziune ca un mega-eveniment mediatic. Posturile de ştiri, mai puţin Digi 24, au relatat pe larg cazul. Ştirile Pro TV şi Observatorul Antenei 1 au deschis două zile la rând cu acest subiect.

Antena Stars deţine recordul: postul tabloid din portofoliul Intact a difuzat în direct înmormântarea. Cu watermark.

Mediatizarea excesivă a fost sesizată de câţiva telespectatori. Până la această oră, şase plângeri au fost depuse la Consiliul Naţional al Audiovizualului, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iulian Iulian
    Postac? Postaci suntem toti care sunt interesati de MEDIA, deci gura mica postacule.. Sau na, poate esti platit sa ataci?
  • Iulianestipostac Iulianestipostac
    Nu a intrat nimic la Digi24 despre subiectul asta.
  • Iulian Iulian
    Alex, mai citeste odata ce am scris. Nu doar RomaniaTV si Antena Stars au fost acolo, AU FOST TOATE TELEVIZIUNILE "IMPORTANTE" DIN ROMANIA, inclusiv Digi24.
  • alex alex
    Aia de la digi doar au relatat stirea nu au stat in LIVE toata ziua ca scarboseniile care cica se numesc televiziuni RTV si Antena Stars
  • Iulian Iulian
    WowBiz acum "arunca cu noroi" in Oana ca nu a acceptat oferta lor de a transmite LIVE priveghiul:)))

    Uitati-va pe site la ei si o sa vedeti.
  • Iulian Iulian
    Aveti telecomanda, folositi-o romanilor! Plus ca scandalul a inceput din ce in ce mai grav de la Wowbiz pentru ca le-a platit pe Zavorance sa apara la Tv, iar acum pe site-ul lor de "succes" apar doar contra Zavo, ca de, a aparut la Antena Stars.

    Voi credeti ca doar Antena Stars a mers cu oferta de a transmite live "mortul"? Stati linistiti ca si ProTv, Kanal D, PrimaTv, B1Tv(Care sta la Oana de la ora 05:00 dimineata pana la 23:00), RealtiateaTv, RomaniaTv au mers cu ofertele, dar erau prea slabe. Si lista inca poate continua continua!

    Inca ceva, nu inteleg de ce se tot ridica atat de mult in slavi Digi24? Uitati-va la stirile de la ora 7 dimineata ca au zis si ei de decesul Zavorancei, deci jos cu felicitarile pentru Digi.
  • Iulian Iulian
    Normalul de la Digi24=)))))))))))))))) Ma faci sa rad!!=))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Si ce e asa normal la Digi?:)))))))))))))))))))))))
  • Florin Florin
    CNA nu poate face asta. O astfel de intelegere se poate face doar intre posturile de televiziune.
  • geo geo
    O întreagă mizerie cu îngropăciunea asta, pe bani...
    Poate ar trebui chemată la audieri și echipa Wow Biz care a ținut treaz scandalul în zilele premergătoare decesului...de pomină fiind înregistrarea din salonul muribundei, acolo unde a fost dusă Oana Zăvpranu, pentru a se da în spectacol...că unde este moștenirea ei. Eu, în locul CNA, i-aș da interzis Zăvorancei pe televiziune.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Watermarkul este acel logo mare, pus peste imagine.
  • Eugen Eugen
    Bravo Digi, din nou cu mult bun simt ! Dar ce inseamna watermark ?
  • Florin Florin
    Inmormantarile la tv sunt chiar ceva romanesc. Crime si altele de gen fac stirile peste tot in lume. Posturile generaliste nu au cum sa le evite. Cele de stiri pot, dar lauda Digi 24 de data asta s-ar putea sa fie doar statistica. Singura televiziune de stiri care s-a folosit de inmormantare ca sa faca audienta a fost Romania Tv, care despre asta a vorbit ieri toata ziua. Celelalte si-au vazut de subiectele politice. Poate au difuzat o stire despre eveniment, dar asta nu le pune in aceeasi oala cu Romania Tv.
  • Nexxus Nexxus
    Ce lume bolnava, bolnava ... Normalul reprezentat de Digi24 a devenit anormal in mocirla media de la noi reprezentate de Pro Tv, Intact, RTV si celelalte televiziuni de "stiri" ...
  • Gogu Gogu
    Petrisoare, de cine sint scrise, tata, sesizarile aia? De talentata aia mica de georgeasca, de la cna? Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati...

Trimite un comentariu

sus