Skip to main content

Vreți clipuri fără reclame pe YouTube? Plătiți! Google încearcă un experiment: acces contra-cost, dar adio reclame în conținutul video

 
Vreți clipuri fără reclame pe YouTube? Plătiți! Google încearcă un experiment: acces contra-cost, dar adio reclame în conținutul video
youtube

youtube

Publicitate

Google intenționează să lanseze în acest an o versiune a serviciului YouTube, care să permită utilizatorilor să vadă tot conținutul video fără a mai fi deranjați de reclame, în schimbul unui tarif lunar, informează Bloomberg, citând surse apropiate procesului.

Veniturile obținute vor fi împărțite cu creatorii de conținut video prezent pe YouTube, potrivit unui e-mail transmis acestora de Google și obținut de Bloomberg. Prin acest serviciu, gigantul american va intra în competiție directa cu servicii de streaming online precum Netflix si Hulu.

Oficialii YouTube au precizat că nu doresc să comenteze asupra unor discuții în desfășurare, dar că a oferit utilizatorilor mai multe opțiuni de a accesa conținutul video preferat și creatorilor de conținut oportunitatea de a câștiga și mai multe venituri reprezinta dintotdeauna unele dintre principalele priorități ale companiei.

Google face tot mai mulți pași în direcția taxării utilizatorilor pentru conținutul pe care îl afișează pe YouTube, notează Bloomberg. În luna noiembrie a anului trecut, Google a introdus în teste un serviciu numit Music Key Beta care permite utilizatorilor să acceseze muzica fără a fi deranjați de reclame și chiar fără a avea conexiune la internet, contra unui tarif de 10 dolari pe luna.

Autor: Adrian Vasilache petrisor.obaeyahoo.com

Comentarii

  • Probabil pe viitor se va ajunge la asa ceva ... AdBlock-ul e o solutie momentan , dar deja tot mai multe site-uri si servicii video retrictioneaza vizionarea continutului daca pe device-ul folosit este detectat AdBlock ... Probabil o solutie de genul va adopta pe viitor si YouTube.

    P.S. : Deja pe browser-ul lor (Chrome) au implementate chestii care tin de drepturi de autor pe tot ce inseamna Google , si esti mult mai retrictionat sa faci anumite chestii ca pe Firefox.

Trimite un comentariu