Skip to main content

Antena 1, amendată cu 100.000 de lei pentru Acces Direct și Un show păcătos

 
Antena 1, amendată cu 100.000 de lei pentru Acces Direct și Un show păcătos
Simona Gherghe_Copyright Mihai Stetcu_

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze cu 100.000 de lei postul Antena 1, pentru ediții ale emisiunilor Acces Direct, Un show păcătos și Superbingo Metropolis.

Publicitate

Sancțiunea a fost dată pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, cel referitor la reconstituirea unei crime și exploatarea sentimentelor unor minori.

Sancțiunea a fost propusă de Radu Herjeu, membru CNA, și a fost votată de opt dintre cei nouă membri prezenți: Florin Gabrea, Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

Radu Călin Cristea a fost împotriva sancțiunii motivând un viciu de procedură. Argumentul lui Cristea vine după discuții de aproape două ore între avocatul Antenei 1, Daniel Ionașcu, și membrii CNA. Aceasta este a doua ședință, după cea din 28 aprilie, în care membrii CNA și avocatul Antenei 1 au discutat respectivele emisiuni.

Mai exact, în urmă cu o săptămână, Daniel Ionașcu a invocat anumite chestiuni de procedură, spunând că acesta nu a primit una dintre sesizările ce urmau să fie discutate și solicitând, printre altele, ca CNA să facă dovada că respectiva sesizare este sau nu de la o persoană reală (mențiunea a venit în contextul în care asupra CNA planează suspiciuni de sesizări false). După săptămâna trecută, membrii CNA au decis să amâne discuția pentru o altă ședință și, totodată, o parte dintre membrii au decis să se autosesizeze.

În ședința de astăzi, avocatul a reluat discuțiile despre sesizări, spunând că nu a primit de la CNA niciun proces verbal care să arate autosesizările, de săptămâna trecută ale membrilor. „Trebuia ca autosesizarea respectivă să ne fie comunicată. Nu ni s-a comunicat nimic”, a spus Daniel Ionașcu.

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • e incredibil ce face cna. intai au masluit niste sesizari. cand au trebuit sa le arate, pac-pac. s-au prins televiziunile de coruptia din cna si s-au autosesizat, cica. dar, nu aveau nimic scris.
  e clar ca i-a pus cineva sa faca rau cu orice pret. sa intre dna-ul peste ei.
 • Postul B1 TV a fost amendat pentru incalcarea legislatiei in vigoare de catre Radu Banciu in urma cu 2-3 saptamani. O simpla rasfoire a site-ului pe care ne aflam poate revela informatii despre cine si cu cat este sanctionat de catre CNA.
 • Legislatia romaneasca nu permite decat o amenda maxima de 200.000 de lei. Din punctul meu de vedere, plafonul e prea coborat, dar nu depinde de CNA modificarea lui.
 • Amenzile astea date de CNA sunt ca si cand un parinte isi pedepseste copilul spunandu-i "Azi nu ai voie sa mananci inghetata!"
  Iar copilul poate sa rabde pana a doua zi fara sa sufere prea mult. Sau, daca e mai smecher, poate sa se duca pe ascuns sa-si cumpere o inghetata fara sa fie observat.

  Daca s-ar dori intr-adevar sa se corecteze derapajele televiziunilor, amenzile ar trebui sa fie de la 1.000.000 lei in sus.
 • Vai ce bine vede Radu asta, cum si ce fac Antenele. Dar cum Radu Banciu zice in direct: "c**ve, c**ve", "tara de prosti", etc, nu vad?

  Apropiatul PNL :)

Trimite un comentariu