Skip to main content

CNA a amânat acordarea unor licenţe locale prin cablu pentru Realitatea Cluj şi Braşov, din cauza situaţiei incerte a plăţii datoriilor

 
realitatea emisie
realitatea emisie

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amâne o decizie pentru acordarea unor licenţe de comunicaţii prin cablu posturilor Realitatea TV Cluj şi Realitatea Braşov, întrucât societatea are datorii la bugetul de stat şi nu a putut face dovada reeşalonării, ala cum cere legislaţia.

Publicitate

În cazul Realitatea Media, societate aflată în insolvenţă, nu a fost prezentat planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic. Potrivit reprezentanţilor postului, acesta plan se discută în instanţă, iar săptămâna viitoare este un nou termen.

Astfel, membrii CNA au votat cu unanimitatea celor prezenţi discutarea acestui subiect săptămâna viitoare, după ce instanţa va lua o decizie.

Andrei Ţâru, avocatul Realitatea Media. „Vă rog să aveţi în considerare că datoriile la care se face referire de atâta timp sunt înscrise conform tabelului creditorilor, iar ANAF-ul nu poate fi plătit cu prioritate. Toate aceste datorii la care se face referire, nu se poate face nicio eşalonare pentru că ar fi în detrimentul tuturor creditorilor. Această situaţie specială, că principiul pe care funcţionează este al distribuţiei echitabile. Noi apreciem că înscrierea acestei creanţe în tabel presupune şi echivalează cu eşalonarea plăţii. (...) Dacă domniile voastre spuneţi că nu îndeplinim condiţiile, retrageţi azi o licenţă şi mâine alta, eu voi fi în situaţia de a nu-mi mai continua activitatea.”

Pe de altă parte, reprezentantul departamentului juridic al CNA le-a explicat membrilor că „din documentaţia depusă, nu rezultă că ar fi adoptat planul de reorganziare”.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, le-a spus reprezentanţilor CNA: „Eu vă înţeleg, pe de altă parte, există o lege care ne spune în ce condiţii putem să prelungim sau să acordăm o licenţă. Eu dacă vă dau licenţa, eu încalc legea.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus