Skip to main content

CNA a amânat acordarea unor licențe locale prin cablu pentru Realitatea Cluj și Brașov, din cauza situației incerte a plății datoriilor

 
CNA a amânat acordarea unor licențe locale prin cablu pentru Realitatea Cluj și Brașov, din cauza situației incerte a plății datoriilor
realitatea emisie

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amâne o decizie pentru acordarea unor licențe de comunicații prin cablu posturilor Realitatea TV Cluj și Realitatea Brașov, întrucât societatea are datorii la bugetul de stat și nu a putut face dovada reeșalonării, ala cum cere legislația.

În cazul Realitatea Media, societate aflată în insolvență, nu a fost prezentat planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic. Potrivit reprezentanților postului, acesta plan se discută în instanță, iar săptămâna viitoare este un nou termen.

Publicitate

Astfel, membrii CNA au votat cu unanimitatea celor prezenți discutarea acestui subiect săptămâna viitoare, după ce instanța va lua o decizie.

Andrei Ţâru, avocatul Realitatea Media. „Vă rog să aveți în considerare că datoriile la care se face referire de atâta timp sunt înscrise conform tabelului creditorilor, iar ANAF-ul nu poate fi plătit cu prioritate. Toate aceste datorii la care se face referire, nu se poate face nicio eșalonare pentru că ar fi în detrimentul tuturor creditorilor. Această situație specială, că principiul pe care funcționează este al distribuției echitabile. Noi apreciem că înscrierea acestei creanțe în tabel presupune și echivalează cu eșalonarea plății. (...) Dacă domniile voastre spuneți că nu îndeplinim condițiile, retrageți azi o licență și mâine alta, eu voi fi în situația de a nu-mi mai continua activitatea.”

Pe de altă parte, reprezentantul departamentului juridic al CNA le-a explicat membrilor că „din documentația depusă, nu rezultă că ar fi adoptat planul de reorganziare”.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, le-a spus reprezentanților CNA: „Eu vă înțeleg, pe de altă parte, există o lege care ne spune în ce condiții putem să prelungim sau să acordăm o licență. Eu dacă vă dau licența, eu încalc legea.”

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu