Skip to main content

Telekom despre ordonanţa bani de la cablişti pentru televiziuni: propunerea e vagă şi distorsionează grav competiţia. Cerem Guvernului să respingă iniţiativa

 
Telekom
Telekom

“Consideram ca aceasta masura este in detrimentul dezvoltarii industriei si al clientilor”, spun oficialii Telekom despre ordonanţa bani de la cablişti pentru televiziuni, într-un punct de vedere publicat de HotNews.

Publicitate

Grupul Telekom cere Guvernului să respingă iniţiativa, care a fost formulată “fără ca mediul de afaceri sa fie consultat in prealabil” şi care ”distorsionează grav piaţa”.

Din punctul de vedere al Grupului de companii Telekom:

  • “Grupul de companii Telekom Romania isi exprima ingrijorarea fata de proiectul Ordonantei de Urgenta prin care este propusa infiintarea unui Fond Audiovizual (prin plata unei taxe de 5% catre CNA si reducerea TVA la 9% pentru serviciile TV) si solicita o evaluare mai riguroasa a impactului acesteia, inainte de a impune noi reglementari pe acest segment”
  • “Noua initiativa legislativa a fost formulata fara ca mediul de afaceri sa fie consultat in prealabil.”
  • “Propunerea este vaga si lasa loc de interpretari: spre exemplu, nu este clar daca taxa de 5% este aplicabila doar veniturilor realizate din furnizarea servicilor TV sau veniturilor totale.”
  • “Distorsioneaza grav competitia pe piata, fortand companiile private sa sprijine alte companii private si promovand un comportament discriminatoriu fata de anumiti furnizori de servicii Radio-TV, in baza unor criterii necunoscute la acest moment”
  • Referitor la taxa aditionala de 5%, Telekom Romania subliniaza ca sectorul audiovizual este deja taxat cu 5,5% (1% catre Fondul cinematografic si 4.5% catre diferite organisme care colecteaza drepturi de autor).
  • Estimarea ca scaderea TVA va acoperi taxa aditionala de 5% este pur speculativa si incorecta, din moment ce companiile de telecomunicatii platesc TVA direct statului roman. Propunerea nu are la baza o evaluare a impactului corelat a celor doua masuri fiscale.
  • Nu este intelept din punct de vedere macro-economic sa existe TVA diferentiat numai pentru serviciile TV, mai ales luand in considerare gradul de colectare a TVA din prezent.
  • Masura este impotriva tendintelor din industrie, care evolueaza catre pachete de servicii integrate: fix, mobil si TV. Aceasta masura aditionala, daca este aplicabila numai pentru un anumit serviciu, va prezenta un obstacol serios pentru dezvoltarea serviciilor integrate si, in mod indirect, pentru industrie.

Punctul de vedere, integral al Grupului de companii Telekom, pe HotNews.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus