Skip to main content

TVR cere Guvernului un ajutor de 560.000 de dolari ca să poată acoperi Jocurile Olimpice de Vară Rio 2016

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian Tănase, şeful TVR, a trimis Guvernului României o scrisoare prin care cere un sprijin financiar pentru „cheltuielile logistice şi tehnice” ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016.

Publicitate

Potrivit documentului, pe care paginademedia.ro îl prezintă în continuare, suma necesară s-ar ridica la 560.000 de dolari. „Deşi cheltuielile tehnice vor fi mai mici decât cele de la JO de Vară de la Londra 2012, ele depăşesc posibilităţile financiare ale TVR”, se arată în scrisoarea şefului TVR.

"Televiziunea Română deţine drepturile TV exclusive pentru această competiţie sportivă şi va transmite în direct sau înregistrat în jur de 400 de ore pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, plus interviuri, reportaje şi corespondenţe pentru jurnalele sportive şi ştiri cu şi despre sportivii români de la JO. Situaţia financiară a TVR nu s-a îmbunătăţit, astfel încât, alături de colegii din Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, vă solicit susţinerea Guvernului în vederea transmiterii Jocurilor Olimpice de Vară 2016 din Brazilia", îşi argumentează demersul conducerea Telreviziunii publice.

Documentul integral, în continuare:

Stimate domnule Prim-Ministru,

Televiziunea publică este preocupată să asigure accesul tuturor cetăţenilor din România la programe de interes naţional, conform misiunii sale.

Cele mai urmărite producţii TV sunt cele sportive. De altfel, competiţii sportive precum Jocurile Olimpice de Vară şi de Iarnă, Campionatele Mondiale şi Europene de Fotbal şi meciurile oficiale ale echipei naţionale de fotbal sunt definite ca evenimente de importanţă majoră şi de către Guvernul României, conform H.G. nr. 47/2003.

De la preluarea mandatului, am făcut publică situaţia TVR, am informat constant Guvernul despre starea financiară a TVR sau demersurile pe care le facem în achiziţionarea acestor evenimente de importanţă majoră, iar în unele cazuri punctuale, cum este şi cel de faţă, v-am cerut sprijinul.

Situaţia financiară a TVR nu s-a îmbunătăţit, astfel încât, alături de colegii din Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, vă solicit susţinerea Guvernului în vederea transmiterii Jocurilor Olimpice de Vară 2016 din Brazilia.

Televiziunea Română deţine drepturile TV exclusive pentru această competiţie sportivă şi va transmite în direct sau înregistrat în jur de 400 de ore pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, plus interviuri, reportaje şi corespondenţe pentru jurnalele sportive şi ştiri cu şi despre sportivii români de la JO.

În vederea transmiterii de la faţa locului, CA al TVR a aprobat o serie de cheltuieli pentru activităţi logistice şi în acest moment ne aflăm în faza de a solicita organizatorilor comenzile pentru echipamentele tehnice, indispensabile pentru orice transmisie TV. Deşi cheltuielile tehnice vor fi mai mici decât cele de la JO de Vară de la Londra 2012, ele depăşesc posibilităţile financiare ale TVR.

Jocurile Olimpice de Vară sunt extrem de populare, iar rezultatele sportivilor români sunt foarte bune. De exemplu, la JO de la Londra, România s-a situat pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, din 204 ţări participante, cu 9 medalii - 2 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz.

În aceste condiţii, adresăm Guvernului României solicitarea de a ne sprijini financiar pentru cheltuielile logistice şi tehnice ale transmisiunilor Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016, în valoare de 560.000 USD.

În speranţa că veţi da curs demersului nostru, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 1 1
    Prostul moare de grija telekomului
  • ștefan ștefan
    Măi Tănase mai bine pleci tu cu toată cloaca pe care ai aduso și mai închideți gen tvr 3 și TVR news că nu lemai văd rostul.
  • geo geo
    Cine sa transmita...Dolce...
    Pai Telekomul arunca zeci de milioane de euro pe promovare dar nu sunt in stare sa bage cablu...merg pe televiziunea pe satelit cu audiente mizere- sa umple tara de ligheane...
  • florentin florentin
    700.000 de euro e fondul de salarii la TVR Targu-Mures, adica de-o olimpiada si jumatate, la 59 de angajati! Peste un milion de euro făcuți praf de TVR Târgu-Mureș! Salarii de 700.000 de euro pentru 59 de angajați și venituri de nici 20 la sută din suma pentru salarii! Impotență de…80 la sută! Televiziunea publică și-a publicat raportul catastrofal. O veste proastă, din nou incompetență și cheltuieli fără număr. Doar la TVR Târgu-Mureș s-au cheltuit 4,8 milioane de lei, adică peste un milion de euro! Normal, grosul au fost salariile, peste 700.000 de euro la 59 de angajați! DNA, verifici ce umflă ăștia la TVR familie?! Și cine umflă cei 60.000 de euro drepturi de autor și convenții civile?! Și pentru știință, veniturile totale ale postului nu ajung la o cincime din fondul de salarii! http://www.tvr.ro/raport-de-activitate-pe-2014_12121.html#view
  • abdu rehab abdu rehab
    sunt de acord aici. daca tvr nu mai are Bani, atunci alt post care chiar are Bani sa transmita, si tvr-ul sa nu mai ceara atatea evenimente Sportive, Muzicale s.a.m.d. si daca chiar nu mai sunt Bani, atunci tvr sa se Desfiinteze, ca oricum ocupa spatiu degeaba si nu a contribuit la nimic in toata existenta sa. asa nu mai trebuie Oamenii normali sa mai plateasca cam 4-5 Lei pe luna tvr-ului degeaba ca sa mai avem Oaia Pufullica ON AIR.
  • geo geo
    Bine ca transmiteti JO...că CE de fotbal l-ați rezolvat deja...
  • Adi Adi
    Ce rusine de institutie! Ce rusine de manager! De ce ati cumparat competitia nefericitilor daca nu aveti bani? Si acum faceti si scandal ca Dolce va transmite Euro 2016 ? Pai cu ce sa luati voi parlitilor si nepriceputilor ? Sa va bateti joc de o asemenea competitie cu incapabilii din TVR? Cu Hosu sau Olaianus? Sau cu ala de la sindicat ? Bocanaciu? Pe banii nostrii? L puscarie cu voi!
  • dănuţu dănuţu
    n-aveţi bani nu mai transmiteţi.
  • Mugur Mugur
    Alo, redactia ! Ce fel de titlu este acesta : "TVR cere Guvernului un ajutor de 560.000 de dolari ca să poată acoperi Jocurilor Olimpice de Vară Rio 2016" ? Ati angajat oameni de la Antene, dintre cei care "scriau" stiri pe crawl ?
  • Loredana Grozescu Loredana Grozescu
    Cersetorul Tanase ar face mai bine sa isi dea demisia. Sa ii dea banii tovarasii lui de furtisag Cornel Nistorescu, Miruna Munteanu, Sorin Avram, Mircea Dinescu, Dragos Patraru, Cristian Teodorescu. Rusine, Stelian Tanase!
  • abdu rehab abdu rehab
    ca deobicei, tvr CERSESTE Bani. de parca Taxa Radio-TV nu era suficienta.... sper sa nu primeasca nici macar o Moneda din toti Banii ceruti. tvr trebuie sa fie desfiintat si tanase sa se duca inapoi la realitatea tv.

Trimite un comentariu

sus