Skip to main content

Câți abonați are Telekom pe serviciile TV de satelit - fostul Dolce și cablu - rețeaua Next Gen. Ușoară creștere pentru operatorul de comunicații

 
Câți abonați are Telekom pe serviciile TV de satelit - fostul Dolce și cablu - rețeaua Next Gen. Ușoară creștere pentru operatorul de comunicații
Telekom

Telekom Romania a înregistrat o ușoară creștere a numărului de clienți pe serviciile de televiziune, potrivit datelor făcute publice de operatorul de comunicații. Câți români sunt abonați la serviciile TV?

La sfârșitul lunii iunie, Telekom avea 1,42 de milioane de abonați la serviciile TV prin satelit (cea mai mare parte a abonaților sun din rețeaua DTH fostă Dolce), prin cablu (rețeaua Next Gen) și IPTV. Cifra este în crestere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor anuntate de grupul elen OTE.

Pe de alta parte, in aceeasi perioada de referinta, numarul abonatilor de internet a scazut cu 3% pana la 1,2 milioane utilizatori, al celor de telefonie fixa a scazut cu 1,4% pana la 2,16 milioane de linii fixe, iar pe mobil a scazut cu 2,2% pana la 5,86 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri valabile).

Publicitate

Rezultate financiare Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom):

 • In primele sase luni din acest an veniturile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) au fost de peste 299,2 milioane euro, in scadere cu 2,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 • In trimestrul doi din 2015, Telekom Romania Communications a raportat venituri de peste 150,5 milioane euro, in crestere cu 0,5% fata de trimestrul similar din 2014.
 • ProForma EBITDA pentru trimestrul doi din 2015 a fost de 26,1 milioane de euro, cu 41,9% mai mică decât în trimestrul doi din 2014, reflectând impactul costurilor directe, precum cele de interconectare, cele cu dispozitive și produse IT, precum și nivelul scăzut înregistrat de alte venituri.
 • Conform informatiilor Telekom Romania, numărul de clienți care utilizează serviciile integrate MagentaONE a depășit 124.000, ceea ce a generat o creștere relevantă a veniturilor din mobil de 170% în trimestrul doi din 2015 fata de acelasi trimestru din 2014. În lunile aprilie-mai-iunie MagentaOne a înregistrat 36.000 de clienți noi.

Rezultate financiare Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote):

 • In primele sase luni din acest an,  Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote) a inregistrat venituri totale de 208,2 milioane euro, in scadere cu 5,3 % fata de aceeasi perioada din 2014. In trimestrul doi din 2014, operatorul a inregistrat venituri totale de 105 milioane euro, in crestere cu 3,3% fata de acelasi trimestru din 2014.
  Baza clienților postpaid a crescut cu 4,3% comparativ cu T2 2014, ajungând la 28% din totalul bazei de clienți.
 • Segmentul de business a crescut cu 6,4% anual, în timp ce veniturile din servicii pe segmentul B2B au crescut cu 18,8% în T2 2015 vs. T2 2014, datorită consumului de date mobile, care s-a dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, înregistrând o creștere de 101%.
 • Conform propriilor informatii, "in prezent, Telekom Romania oferă acoperire 4G pentru 57% din populația urbană și pentru 32,4% din populația totală (urban și rural). În București, 4G acoperă 98% din suprafața orașelor, în timp ce în Brașov și Poiana Brașov, destinații turistice principale, acoperirea este de 98% și 100%. ".
Autor: Adrian Vasilache petrisor.obaeyahoo.com

Comentarii

 • jumatate din ei sunt batrani de prin sate pacaliti sa semneze ca au fost pe la ei sa vada ,,seful " ca au activitate si s-au trezit abonati ......
 • Unde dracu crestere cand in Moghioros la punctul de lucru am stat 45 min la coada sa reziliez contractul
  Preda lumea decodoare intr-o mare veselie
  Cand am facut contract cu ei Rds nu avea zona disponibila
 • Sunt abonat Telekom,dar,de-abia astept sa-mi termin contractul,si sa optez pt concurenta;sunt penibili;de la oferte,pana la modul de a lucra c clientii;cat despre servicii,e clara,discriminarea care exista,fiindca,e o mare diferenta intre dth si iptv;internetul fix pe firul telefonului si,celpe fibra optica,sa mai spun,nu...findca sunt multi care vor fi de acord cu mine,dar,nici sa-mi reziliez contractul,inainte de termen;nu vreau sa le ofer satisfactia de a ma taxa c o gramada de bani;dar,cu un lucru nu sunt de acord si astept explicatii,cum,de va permiteti,ca pe banii mei si ai altora sa sponsorizati echipa nationala de fotbal,o echipa de retardati si betivi;cu acordul cui v-ati permis asemenea nesimtire? cu al meu ,in niciun caz!!!!
 • Peste un milion din numarul total de abonati il reprezinta cei care folosesc DTH (satelit). Ei bine, acestia nu beneficiaza de postul Dolce Sport 2 HD , care se receptioneaza, insa, pe IPTV (unde estimarile erau de 100.000-200.000 abonati). Evident, respectivul canal este canal propriu Telekom. Ati mai auzit asa ceva? Multumim pentru respectul pe care il acordati clientilor DTH, Telekom! Macar stim una si buna..o sa mergem la altii..

Trimite un comentariu