Skip to main content

Câţi abonaţi are Telekom pe serviciile TV de satelit - fostul Dolce şi cablu - reţeaua Next Gen. Uşoară creştere pentru operatorul de comunicaţii

 
Telekom
Telekom

Telekom Romania a înregistrat o uşoară creştere a numărului de clienţi pe serviciile de televiziune, potrivit datelor făcute publice de operatorul de comunicaţii. Câţi români sunt abonaţi la serviciile TV?

Publicitate

La sfârşitul lunii iunie, Telekom avea 1,42 de milioane de abonaţi la serviciile TV prin satelit (cea mai mare parte a abonaţilor sun din reţeaua DTH fostă Dolce), prin cablu (reţeaua Next Gen) şi IPTV. Cifra este în crestere cu 2,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor anuntate de grupul elen OTE.

Pe de alta parte, in aceeasi perioada de referinta, numarul abonatilor de internet a scazut cu 3% pana la 1,2 milioane utilizatori, al celor de telefonie fixa a scazut cu 1,4% pana la 2,16 milioane de linii fixe, iar pe mobil a scazut cu 2,2% pana la 5,86 milioane de utilizatori (n.a SIM-uri valabile).

Rezultate financiare Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom):

  • In primele sase luni din acest an veniturile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) au fost de peste 299,2 milioane euro, in scadere cu 2,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
  • In trimestrul doi din 2015, Telekom Romania Communications a raportat venituri de peste 150,5 milioane euro, in crestere cu 0,5% fata de trimestrul similar din 2014.
  • ProForma EBITDA pentru trimestrul doi din 2015 a fost de 26,1 milioane de euro, cu 41,9% mai mică decât în trimestrul doi din 2014, reflectând impactul costurilor directe, precum cele de interconectare, cele cu dispozitive şi produse IT, precum şi nivelul scăzut înregistrat de alte venituri.
  • Conform informatiilor Telekom Romania, numărul de clienţi care utilizează serviciile integrate MagentaONE a depăşit 124.000, ceea ce a generat o creştere relevantă a veniturilor din mobil de 170% în trimestrul doi din 2015 fata de acelasi trimestru din 2014. În lunile aprilie-mai-iunie MagentaOne a înregistrat 36.000 de clienţi noi.

Rezultate financiare Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote):

  • In primele sase luni din acest an,  Telekom Romania Mobile Communications (n.a fostul Cosmote) a inregistrat venituri totale de 208,2 milioane euro, in scadere cu 5,3 % fata de aceeasi perioada din 2014. In trimestrul doi din 2014, operatorul a inregistrat venituri totale de 105 milioane euro, in crestere cu 3,3% fata de acelasi trimestru din 2014.
    Baza clienţilor postpaid a crescut cu 4,3% comparativ cu T2 2014, ajungând la 28% din totalul bazei de clienţi.
  • Segmentul de business a crescut cu 6,4% anual, în timp ce veniturile din servicii pe segmentul B2B au crescut cu 18,8% în T2 2015 vs. T2 2014, datorită consumului de date mobile, care s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând o creştere de 101%.
  • Conform propriilor informatii, "in prezent, Telekom Romania oferă acoperire 4G pentru 57% din populaţia urbană şi pentru 32,4% din populaţia totală (urban şi rural). În Bucureşti, 4G acoperă 98% din suprafaţa oraşelor, în timp ce în Braşov şi Poiana Braşov, destinaţii turistice principale, acoperirea este de 98% şi 100%. ".
Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pionierulfane pionierulfane
    jumatate din ei sunt batrani de prin sate pacaliti sa semneze ca au fost pe la ei sa vada ,,seful " ca au activitate si s-au trezit abonati ......
  • SS SS
    Unde dracu crestere cand in Moghioros la punctul de lucru am stat 45 min la coada sa reziliez contractul
    Preda lumea decodoare intr-o mare veselie
    Cand am facut contract cu ei Rds nu avea zona disponibila
  • cris cris
    Sunt abonat Telekom,dar,de-abia astept sa-mi termin contractul,si sa optez pt concurenta;sunt penibili;de la oferte,pana la modul de a lucra c clientii;cat despre servicii,e clara,discriminarea care exista,fiindca,e o mare diferenta intre dth si iptv;internetul fix pe firul telefonului si,celpe fibra optica,sa mai spun,nu...findca sunt multi care vor fi de acord cu mine,dar,nici sa-mi reziliez contractul,inainte de termen;nu vreau sa le ofer satisfactia de a ma taxa c o gramada de bani;dar,cu un lucru nu sunt de acord si astept explicatii,cum,de va permiteti,ca pe banii mei si ai altora sa sponsorizati echipa nationala de fotbal,o echipa de retardati si betivi;cu acordul cui v-ati permis asemenea nesimtire? cu al meu ,in niciun caz!!!!
  • Dan Dan
    Peste un milion din numarul total de abonati il reprezinta cei care folosesc DTH (satelit). Ei bine, acestia nu beneficiaza de postul Dolce Sport 2 HD , care se receptioneaza, insa, pe IPTV (unde estimarile erau de 100.000-200.000 abonati). Evident, respectivul canal este canal propriu Telekom. Ati mai auzit asa ceva? Multumim pentru respectul pe care il acordati clientilor DTH, Telekom! Macar stim una si buna..o sa mergem la altii..
  • andrei-constantin andrei-constantin
    cei care au satelit -telekom tv suntem sau nu masurati in studiile de audienta ???

Trimite un comentariu

sus