Skip to main content

Procesul CNA – Laura Georgescu, Pinalti, Hrebenciuc, Narcisa Iorga se judecă în septembrie. Când e termenul

 
Procesul CNA – Laura Georgescu, Pinalti, Hrebenciuc, Narcisa Iorga se judecă în septembrie. Când e termenul
laura georgescu

Cazul CNA se va judeca în această toamnă. Procesul în care sunt patru inculpați pentru abuz în serviciu și instigare la fals, va avea termen în luna septembrie.

Cei patru inculpați sunt Laura Georgescu (președintele Consiliului Național al Audiovizualului), Narcisa Iorga (fost membru CNA), Gheorghe Ștefan – Pinalti și Viorel Hrebenciuc.

Publicitate

Primul termen al procesului este 11 septembrie.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat în luna iulie că o trimite în judecată pe Laura Georgescu, președintele CNA, pentru abuz în serviciu și instigare la fals. Alături de aceasta au mai fost trimiși în judecată Narcisa Iorga, fost membru CNA, Viorel Hrebenciuc, fost deputat, și Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, cel care a și patronat televiziunea Giga TV.

Potrivit DNA, CNA a retras în septembrie 2013 licența Giga TV, post patronat de Gheorghe Ștefan. După acest moment, Narcisa Iorga, pe atunci membru CNA, l-a îndrumat pe Ștefan Gheorghe să apeleze la „cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care postul TV”.

Printre cei nominalizați de Iorga s-a numărat și fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc. Astfel, Gheorghe Ștefan i-a solicitat sprijin lui Hrebenciuc.

Totodată, Laura Georgescu ar fi impus mai multor angajați CNA să întocmească sesizări cu date nereale, care au dus la sancționarea a 11 posturi TV.

Comunicatul DNA de trimitere în judecată, AICI.

Fragmente din interceptările telefonice, cu discuții în care apar Narcisa Iorga, Gheorghe Ștefan și Laura Georgescu, AICI

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu