Skip to main content

PREMIERĂ. Grupul BBC a cumpărat un format din România. Ce emisiune a luat postul britanic de la români

 
PREMIERĂ. Grupul BBC a cumpărat un format din România. Ce emisiune a luat postul britanic de la români
mom made me a star

Premieră pe piața achizițiilor de formate TV. Grupul britanic BBC a cumpărat un format românesc, care a rulat pe Prima TV în urmă cu trei ani. Detalii, în continuare:

Publicitate

CBBC, post de televiziune din grupul BBC dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, a ajuns la o înțelegere cu Small World IFT pentru achiziționarea formatului românesc M-a făcut mama artist, emisiune produsă de Media Factory pentru Prima TV în urmă cu trei ani.

În Marea Britanie formatul M-a făcut mama artist va fi difuzat sub titlul "Got What it Takes?". Show-ul va fi produs de pentru CBBC de către Rize USA  va avea zece episoade a câte 30 de minute și va fi lansat la începutul anului viitor.

Luci Burnley, Senior Vice President Formats la Small World IFT:

"Înțelegerea făcută cu CBBC marchează o premieră. Este pentru prima dată când un format românesc a fost vândut în Marea Britanie. România este o țară efervescentă din punct de vedere al creativității. Și alte formate au cunoscut succes la nivel internațional. Spre exemplu, formatul Miss fata de la țară a fost vândut în China, Tailanda și Ucraina."

Emisiunea M-a făcut mama artist, produsă de Media Factory, a fost difuzată în 2012 de Prima TV. Show-ul a fost prezentat de Andreea Raicu și Dan Fințescu. La nivel internațional, show-ul este vândut de Small World IFT.

La show-ul difuzat de Prima TV participau 11 tineri care își doresc o carieră muzicală, iar prestațiile lor erau apreciate de un juriu din care făceau parte Corina Bud, Elena Gheorghe, Dan Teodorescu si ConnectR.

Formatul M-a făcut mama artist a fost vândut și în Statele Unite. În iunie 2013, Scooter Braun, managerul mai multor vedete americane printre care și Justin Bieber, alături de casa de producție Marble Media au achiziționat formatul M-a făcut mama artist (Mom made me a star) pentru țările din America de Nord, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Ce portofoliu are Media Factory?

Compania produce în prezent, în colaborare cu Pro TV, show-ul culinar MasterChef. Media Factory a fost fondată la începutul anilor 2000 de Marius Toader și de Monica Șenchiu, foști producători la Pro TV. Unul dintre primele formate produse a fost România Mea, cu Emil Hurezeanu și Animat Planet Show, un program de satiră animată care a fost difuzat pe Antena 1. Compania a reușit să exporte câteva formate în mai multe țări. Cel mai de succes este Miss fata de la țară (Miss Country girl), care a ajuns în peste 11 teritorii, precum Canada, Thailanda, Australia și Ucraina.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu