Skip to main content

Bobby Păunescu, oficial proprietar al studiourilor Buftea. Managementul de la Buftea a anunţat vânzarea către "un grup de investitori"

 
Bobby Paunescu
Bobby Paunescu

Decor Zeffirelli
Casa realizată la Buftea pentru un film al lui Zeffirelli

Publicitate

UPDATE. Într-o informare trimisă angajaţilor, conducerea de la Buftea spune că "activitatea companiei nu va fi afectata de aceste schimbari". Scrisoarea internă, în articol.

Conducerea studiourilor Buftea a anunţat oficial că firma Central European Media Enterprises a vândut compania "către un grup de investitori".

Anunţul oficial este scurt:

"Un grup de investitori – format din importanti producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania – a finalizat tranzactia prin care CME a vandut actiunile companiei MediaPro Entertainment, actionar majoritar al Studiourilor MediaPro.

Obiectivul principal al noilor actionari este de a readuce in prim-plan importanta istorica al celui mai important complex cinematografic din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est."

Noii proprietari ai studiourilor sunt mai mulţi oameni de afaceri americani din industria filmului şi Bobby Păunescu, cel care deţine şi jumătate din postul B1 TV.

Contactat de Paginademedia.ro, Bobby Păunescu a confirmat afacerea, fără alte detalii. El a precizat doar că "studioul va face film, TV, publicitate, evenimente" şi că va putea fi vizitat. "intenţionăm să deschidem studioul către public, astfel încât să se poată vizita platourie şi decoruruile, ca la studiourile americane", a declarat Păunescu pentru Paginademedia.ro.

Studiourile Buftea numără, în prezent, aproximativ 300 de angajaţi.

Informaţia legată de discuţiile pentru vânzarea Studiourilor Media Pro de la Buftea de către CME a fost publicată de Paginademedia.ro în această primăvară, aici. În luna iulie, Central European Media Enterprises, compania care operează în România Pro TV, anunţ că grupul de media a ajuns la un acord privind studiourile din Buftea, fără a menţionă însă cine este cumpărătorul.

Printre partenerii care au preluat studiourile, alături de Bobby Păunescu,  este şi şi producătorul Donald Kushner. Acesta este cunoscut, printre altele, pentru producţia Monster (cu Charlize Theron), premiată cu Oscar şi pentru că este coproprietar al Chinese Theatre din Hollywood.

Comunicat intern: "Activitatea companiei nu va fi afectată de schimbări"

Într-o informare trimisă angajaţilor, conducerea de la Buftea spune că "activitatea companiei nu va fi afectata de aceste schimbari".

Ce spune scrisoarea internă:

"Va informam ca incapand cu data de 19.10.2015, pachetul majoritar de actiuni al MediaPro Entertainment a fost cumparat de catre un grup de investitori format din producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania.

Odata cu acest transfer, Studiourile Media Pro nu mai fac parte din grupul CME.

Dorim sa va asiguram ca activitatea companiei nu va fi afectata de aceste schimbari. Obiectivul principal al noilor actionari este de a readuce in prim-plan importanta istorica al celui mai important complex cinematografic din Romania."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigel frone gigel frone
    Detaliu foarte important: studiourile NU sunt nici proprietatea CME nici Bobby P. Sunt proprietatea statului iar ei au contract prin care se folosesc de el dat pe o perioada limitata. Asta s-a cedat
  • iova iova
    Acest site este pentru oameni cu un nivel de inteligenta care te depaseste muuult.Habar nu ai pe ce lume traiesti, dar comentezi... Bobby Paunescu este insurat(nu, nu cu Monica Barladeanu), despre filmele lui nu are rost sa iti scriu, ramai in ignoranta ta...
  • Allex Allex
    Deci adio productii PRO TV la Buftea...
  • Claudita Claudita
    Adică eu dacă sunt regizor, mă rog dacă să zicem că ași fi aș avea marele noroc ca adrian sârbu în 89 ' si boby păunescu acesta care și-o trage cu monica bârlădeanu si alte curve discret din show biussines promițind că le face vedete. Un fel de emanuel germani bla , bla mi-este scârbă

Trimite un comentariu

sus