Skip to main content

Forța n-a fost cu ei! Star Wars, întrerupt în mijlocul filmului, de o defecțiune extrem de rară: Peste zece posturi TV s-au blocat câteva ore. Ce s-a întâmplat

 
Forța n-a fost cu ei! Star Wars, întrerupt în mijlocul filmului, de o defecțiune extrem de rară: Peste zece posturi TV s-au blocat câteva ore. Ce s-a întâmplat
Star Wars

UPDATE. Oficialii AXN spun, într-o poziție trimisă Paginademedia.ro, că "problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate" la "uplinkul transponderului ESS/RRMedia" și că "operatorii care emit prin alte metode (de exemplu, fibra optical) nu au fost afectati". Poziția, în articol.

Publicitate

Star Wars – Răzbunarea Sith, difuzat de AXN, s-a întrerupt aseară chiar în mijlocul filmului, exact în momentul în care Anakin Skywalker se decidea dacă rămâne cu ordinul Jedi sau trece de partea întunecată a Forței, cu Senatorul Palpatine ca maestru.

Filmul nu s-a mai reluat, pentru că emisia a fost picată aproximativ trei ore, până după miezul nopții.

AXN nu a fost singurul post afectat. Peste zece canale au fost întrerupte. Printre acestea: AXN Black, AXN White, TNT, Boomerang, Cartoon Network, Paramount, Comedy Central, Bollywood, MTV, Nickelodeon și Disney jr.

Ce s-a întâmplat?

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, defecțiunea s-a produs la compania care oferă serviciile de interconectare – RR Media (fosta Eastern Space Systems). Un generator s-a defectat – o avarie foarte rară, care se întâmplă la câțiva ani, potrivit unor surse din piața de telecomunicații.

RR Media este o companie internațională care oferă servicii de interconectare. Printre altele, în termini mai puțin tehnici, preiau semnalul de afară al posturilor TV, pentru canalele pentru care trebuie inserate subtitrări sau publicitate locală și îl dau mai departe către distribuitori.

Răbunarea Sith, reluată de AXN

AXN va relua episodul Răzbunarea Sith în această seară, de la 18.15, urmând ca de la 21.00 să intre pe post Episodul 4 din Star Wars: O nouă speranță. Filmul va mai fi reluat în luna octombrie pe AXN, iar în noiembrie Războiul Stelelor va fi difuzat și pe AXN Black.

AXN: "Problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate"

Oficialii AXN spun, într-o poziție trimisă Paginademedia.ro, că "problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate" la "uplinkul transponderului ESS/RRMedia" și că "operatorii care emit prin alte metode (de exemplu, fibra optical) nu au fost afectati".

Poziția postului:

"AXN s-a numarat printre canalele afectate de uplinkul transponderului ESS/RRMedia. Problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate si doar operatorii care emit prin semnal de satelit au fost afectati. Operatorii care emit prin alte metode (de exemplu, febra optical) nu au fost afectati.

Telespectatorii nostri si fanii Star Wars pot viziona filmul Razboiul stelelor: Razbunarea Sith astazi pe AXN, la 18:15 inainte de filmul Razboiul stelelor: O noua speranta si pe AXN Black, la 15:45. Pentru fanii romani Star Wars, AXN a programat redifuzarea filmului si la finalul lunii octombrie si in noiembrie pe AXN si AXN Black.

29 octombrie: AXN Black, 23:00
1 noiembrie: AXN 13:00, AXN Black 01:00; 14:00.
14 noiembrie: AXN 12:00, 18:30"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu