Skip to main content

Forţa n-a fost cu ei! Star Wars, întrerupt în mijlocul filmului, de o defecţiune extrem de rară: Peste zece posturi TV s-au blocat câteva ore. Ce s-a întâmplat

 
Star Wars
Star Wars

UPDATE. Oficialii AXN spun, într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro, că "problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate" la "uplinkul transponderului ESS/RRMedia" şi că "operatorii care emit prin alte metode (de exemplu, fibra optical) nu au fost afectati". Poziţia, în articol.

Publicitate

Star Wars – Răzbunarea Sith, difuzat de AXN, s-a întrerupt aseară chiar în mijlocul filmului, exact în momentul în care Anakin Skywalker se decidea dacă rămâne cu ordinul Jedi sau trece de partea întunecată a Forţei, cu Senatorul Palpatine ca maestru.

Filmul nu s-a mai reluat, pentru că emisia a fost picată aproximativ trei ore, până după miezul nopţii.

AXN nu a fost singurul post afectat. Peste zece canale au fost întrerupte. Printre acestea: AXN Black, AXN White, TNT, Boomerang, Cartoon Network, Paramount, Comedy Central, Bollywood, MTV, Nickelodeon şi Disney jr.

Ce s-a întâmplat?

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, defecţiunea s-a produs la compania care oferă serviciile de interconectare – RR Media (fosta Eastern Space Systems). Un generator s-a defectat – o avarie foarte rară, care se întâmplă la câţiva ani, potrivit unor surse din piaţa de telecomunicaţii.

RR Media este o companie internaţională care oferă servicii de interconectare. Printre altele, în termini mai puţin tehnici, preiau semnalul de afară al posturilor TV, pentru canalele pentru care trebuie inserate subtitrări sau publicitate locală şi îl dau mai departe către distribuitori.

Răbunarea Sith, reluată de AXN

AXN va relua episodul Răzbunarea Sith în această seară, de la 18.15, urmând ca de la 21.00 să intre pe post Episodul 4 din Star Wars: O nouă speranţă. Filmul va mai fi reluat în luna octombrie pe AXN, iar în noiembrie Războiul Stelelor va fi difuzat şi pe AXN Black.

AXN: "Problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate"

Oficialii AXN spun, într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro, că "problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate" la "uplinkul transponderului ESS/RRMedia" şi că "operatorii care emit prin alte metode (de exemplu, fibra optical) nu au fost afectati".

Poziţia postului:

"AXN s-a numarat printre canalele afectate de uplinkul transponderului ESS/RRMedia. Problema tehnica a fost cauzata de o cadere de electricitate si doar operatorii care emit prin semnal de satelit au fost afectati. Operatorii care emit prin alte metode (de exemplu, febra optical) nu au fost afectati.

Telespectatorii nostri si fanii Star Wars pot viziona filmul Razboiul stelelor: Razbunarea Sith astazi pe AXN, la 18:15 inainte de filmul Razboiul stelelor: O noua speranta si pe AXN Black, la 15:45. Pentru fanii romani Star Wars, AXN a programat redifuzarea filmului si la finalul lunii octombrie si in noiembrie pe AXN si AXN Black.

29 octombrie: AXN Black, 23:00
1 noiembrie: AXN 13:00, AXN Black 01:00; 14:00.
14 noiembrie: AXN 12:00, 18:30"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Confirm ca pe reteau RCS&RDS (Bucuresti) nu s-a intrerupt AXN in timpul filmului Razboiul stelelor: Razbunarea Sith.
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Da, AXN HD a functionat. May the HD be with you! Poate ca din cauza asta au facut-o....
  • Armand Armand
    Aveti cumva febra optical ? :) nu de alta dar nu exista asemenea termeni in telecomunicatii :)
  • Horațiu Horațiu
    De câte ori e nevoie să spui același lucru? Știrea este o succesiune de copy paste paste paste. Și e repetată și eroarea cu optical.
  • abdu rehab abdu rehab
    oricum forta nu va fi cu AXN la categoria Audienta cu sau fara star wars. dar eu unul as vrea sa vad Backstroke of The West:

    https://www.youtube.com/watch?v=H9VVkwRb_7M


    DO NOT WAAAAAAANT!!!!!!!
  • s0rin s0rin
    Și canalul ”FocusSat Info” a fost întrerupt.
  • mihai mihai
    pe cablu la rcs rds filmul s-a vazut foarte bine la AXN HD!
  • Thor Thor
    Noroc că există AXN HD.
  • emil emil
    aceeasi defectiune a fost vineri/sambata, deci era de asteptat sa ii ia pe nepregatite sambata/duminica. sunt curios ce va fi pe duminica/luni

Trimite un comentariu

sus