Skip to main content

Procesul Antena 3 - Kovesi, în pronunţare. Mihai Gâdea a spus în faţa instanţei că se ghidează după trei principii fundamentale ale presei: buna credinţă, interesul public şi libertatea de expresie

 
mihai gadea buna
mihai gadea buna

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în procesul în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cere daune morale de un milion de lei postului Antena 3 pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014, scrie Agerpres.

Publicitate

La termenul de astăzi au fost depuse concluzii scrise şi au fost ascultate pledoariile finale ale avocatului care reprezintă Antena 3, precum şi ale ziariştilor Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistului Mugur Ciuvică.

"Am pus o întrebare, nu am emis o judecată de valoare. Nu am avut nicio intenţie să creez vreun prejudiciu doamnei Kovesi. Ar fi foarte trist ca, în urma deciziei în acest dosar, jurnaliştii să nu mai poată pune întrebări", a declarat Mihai Gâdea, citat de Agerpres.

El a spus că se ghidează după trei principii fundamentale ale presei — buna credinţă, interesul public şi libertatea de expresie.

Reprezentanţii postului au depus şi o acţiune reconvenţională, prin care cer procurorului şef al DNA suma de bani pe care aceasta a pretins-o drept daune morale.

Kovesi nu a dorit să mai dea declaraţii şi a spus că punctul său de vedere se regăseşte în cele 37 de pagini de concluzii scrise depuse la dosar.

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus