Skip to main content

BBC a pierdut drepturile pentru The Voice după cinci sezoane. Motivul: costurile uriașe

 
BBC a pierdut drepturile pentru The Voice după cinci sezoane. Motivul: costurile uriașe
The Voice

BBC a pierdut drepturile de difuzare a show-ului The Voice. Ultimul sezon la televiziunea publică britanică va fi difuzat în luna ianuarie a anului viitor, scrie Daily Mail.

Competiția muzicală se va muta la un alt post de televiziune al cărui nume nu a fost încă dezvăluit, dar se speculează că ITV ar fi printre canalele interesate de The Voice.

Publicitate

Mark Linsey, director la BBC Television, a spus: "BBC este incredibil de mândru de The Voice, dar cel de-al cincilea sezon care debutează în ianuarie va fi ultimul".

Show-ul The Voice este produs pentru BBC One de companiile Wall to Wall și Talpa.

Grupul public britanic a refuzat să se angajeze într-un război de licitare pentru a menține programul a cărui imagine și audiențe s-au îmbunătățit de-a lungul timpului, după un start dificil, scrie Ozap.com.

Având în vedere criticile venite din partea Guvernului pentru cheltuielile mari, BBC, grup media susținut financiar de contribuabili, n-a avut altă posibilitate decât să renunțe la The Voice, un format costisitor.

BBC n-a spus care este postul care l-a bătut la licitația pentru drepturile The Voice, dar tabloidul britanic The Sun a anunțat că ITV a pus pe masă 22 de milioane de lire sterline pe an, sau aproximativ 31 de milioane de euro, în timp ce BBC plătea aproximativ jumătate din acest preț pentru fiecare dintre cele cinci sezoane achiziționate.

Pe piața britanică sunt zvonuri care lasă să se înțeleagă că ITV va renunța la formatul X Factor, care ajuns la al 12-lea sezon a înregistrat scăderi de audiență de la an la an.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu