Skip to main content

Cătălin Striblea, în proiectul radio al Adevărul. "Contractul cu B1 expiră. Nu ştiu dacă facem altul"

 
Cătălin Striblea, în proiectul radio al Adevărul. "Contractul cu B1 expiră. Nu ştiu dacă facem altul"

Publicitate

"Contractul cu postul B1 TV expiră la 31 decembrie. Nu am negociat încă un contract nou şi încă nu ştim dacă vom face altul", a declarat realizatorul Cătălin Striblea în faţa CNA. Declaraţia vine în contextul în care Cătălin Striblea prezenta în faţa CNA, alături de Teodor Tiţă, proiectul de radio al grupului Adevărul. Şi postul B1 îşi doreşte, la rândul, o frecvenţă radio, pentru Bucureşti, şi participă la acelaşi concurs la CNA.

Detalii, în continuare:

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, şi Teodor Tiţă, fost editori coordonator la Metropotam şi anterior la site-ul Digi24, au prezentat în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului proiectul postului Adevărul Live FM.

Societatea Adevărul Live, deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, a intrat în concurs pentru a obţine una dintre cele două liceneţe din Bucureşti, scoase la concurs. Proiectul, dacă va primi licenţa de la CNA, va avea o investiţie de 42.500 de euro, potrivit proiectului depus la CNA.

Proiectul ar fi lansat de jurnalistul Cătălin Striblea, care a declarat că se va ocupa de partea de matinal, însă nu a precizat ce funcţie va avea în cadrul societăţii, iar Teodor Tiţă ar fi redactor-şef. Întrebat de un membru CNA dacă va continua colaborarea cu B1 TV, Striblea a răspuns că contractul acestuia cu postul de ştiri expiră la 31 decembrie, şi că până la acest moment nu a fostreînnoit.

Societatea Adevărul Live are acţionari două firme: Graffiti Red (95%), respectiv Graffiti Black cu 5%.

Cătălin Striblea, despre proiectul despre Adevărul Live FM:

Suntem aici reprezentanţii unui grup de juranlişti şi suntem doi oameni care lucrăm de şapte ani la un proiect de radio pe care ni-l dorim foarte tare. Este mai mult decât un proiect de radio, este o viziune asupra a ceea ce trebuie să reprezinte radioul în societatea noastră. Este vorba de un proiect care să aducă înapoi radioul la funcţia sa principală, cea care a fost gândită în momentul apariţiei sale. În acest moment probabil că simţiţi această lipsă a cadrului informativ pe radio. A informaţiilor care să vină non-stop. A informaţiilor care să vă ţină în priză. Simţiţi dimineaţa şi în cursul zilei absenţa oamenilor cu care să staţi de vorbă, care să vă dea o informaţie prioritară, care să v-o dea în momentul respectiv.

Am prezentat proiectul mai multor investitori şi am găsit înţelegere dar şi o bază materială şi umană în cadrul trustului Adevărul Holding, cei care s-au decis să sprijine din acest punct de vedere acest proiect. Şi din acest punct de vedere ne-a, hotărât şi noi ca jurnalişti să mergem mai departe.

Vrem să facem un radio vorbit. Un radioc are să nu fie un suport muzical pentru ştiri. Vrem ca programul radioului să fie vorbit în permanenţă. Muzica trebuie să fie pasageră. Trebuie să fie un radio care să interconecteze oamenii. Să le spună informaţiile, să le spună imediat şi să-i phună în dezbatere. Trebuie să fie un radio în care lumea poate să sune, poate să participe la dezbatere, să-i întrebe pe actorii respectivi despre lucrurile care se întâmplă. Cred că oamenii vor să audă dezbateri, reportaje, documentare. Ne-am gândit şi la o zonă culturală foarte importantă. E un radio care să fie o bază pentru cetăţenii grăbiţi şi care în maşină nu se pot uita pe smartphone şi tabletă.

Al doilea aspect important de spus în această chestiune este că ne propunem un radio al comunităţii. În acest moment, cel mai important oraş din România este lipsit de mijlocul său de informare. Nicăieri nu sunt dezbătute în mod aplicat, real, problemele sale importante. Nu veţi vedea dezbaterile despre RADET, despre stradă. Nu există un loc în care să se vorbească despre primarii de sector. Oamenii nu îşi ştiu consilierii locali, cei pe care i-au ales.

Ar mai fi un lucru important. În acest moment există un radio informativ. Şi probabil că sunt şi alţii care şi-ar dori acelaşi lucru. Suntem oameni cu experienţă radio. Am 16 ani de radio bătuţi pe muchie. Mi-e dor de meseria mea, dar îmi e şi teamă că se va pierde. Radioul este o meserie ca atare. Am lucrat cu mulţi profesionişti. E speranţa şi certitudinea mea că o parte din aceşti oameni ni se vor alătura.

Teodor Tiţă, redactor-şef în viitorul proiect: „Insist pe acest detaliu: FM-ul trebuie redat radioului: Nu trebuie folosit pentru alte limbaje jurnalistice decât cele de radio. Aşa cum spunea Cătălin, radioul este diferit, este o meserie separată. ”

Cătălin Striblea despre rolul său în viitorul post de radio: „Voi încerca să realizez matinalul acestui post de radio. Nu am discutat dacă trebuie musai să am o funcţie, dar voi încerca să realizez principala emisiune a postului. Cea care în limbaj radiofonic este de la 7 la 10 dimineaţa. Voi încerca să dua şi o linie editorială acestei staţii.”

Întrebat de Radu Călin Cristea dacă va continua şi colaborarea cu B1 TV, acesta a răspuns: „Contractul cu actualul meu loc de muncă expiră la data de 31 decembrie. Nu am negociat până în acest moment un alt contract şi încă nu ştim dacă o vom face. Deci, nu am negociat. Din punctul de vedere legal, oficial, contractul meu încetează la 31 decembrie”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus