Skip to main content

CLARIFICĂRI. Intact anunță: „Banii strânși prin teledon merg exclusiv către victimele tragediei de la Colectiv”

 
CLARIFICĂRI. Intact anunță: „Banii strânși prin teledon merg exclusiv către victimele tragediei de la Colectiv”
teledon_intact

Fondul de peste un milion de euro strâns de grupul Intact la teledonul organizat duminică seara va ajunge la victimele tragediei din clubul Colectiv, anunță reprezentanții trustului de presă printr-un comunicat. „Suma se îndreaptă exclusiv către familiile victimelor, banii fiind trimiși către aparținători pe măsură  ce intră în contul Fundației. Niciun ban din acest cont nu va fi folosit în alt scop ori pentru cheltuielile logistice ale Fundației.”, se arată în comunicatul trustului Intact.

Reacția vine ca urmare a numeroaselor întrebări apărute în spațiul public, referitoare la ce se va întâmpla cu banii și cum vor fi aceștia împărțiți către victime.

Publicitate

„Până în acest moment, donațiile primite în conturile Fundației Mereu Aproape sunt în valoare de 934.892 RON, respectiv 123.909,73 EURO (bani încasați în intervalul 1-3 noiembrie), sumele fiind actualizate permanent la secțiunea dedicată de pe site-ul Fundației Mereu Aproape”, mai arată comunicatul.

Sumele primite prin intermediul SMS-urilor la 8848 și a numerelor apelabile din rețeaua fixă Telekom Romania vor fi disponibile în cont în termen de minim 180 de zile, timp necesar colectării și transferului acestora de către companiile de telefonie.

Încă din primele ore după teledon, Fundația a început să caute familiile celor decedați pentru a le acorda un ajutor de înmormântare în valoare de 10.000 RON / familie din donațiile românilor. “Pentru că autoritățile nu ne-au pus la dispoziție contactele aparținătorilor, a fost un efort uriaș de a identifica familiile și a le putea face plata în cont, astfel având dovada plății către donatori și respectând în același timp intimitatea rudelor îndoliate”, spune Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Aici se regăsește evidența plăților deja făcute

„Pentru susținerea răniților care se află internați în spitale, membrii Fundației Mereu Aproape merg de astăzi în aceste spitale din București pentru a lua legătura cu toate familiile lor cu scopul de le acorda un ajutor de 15.000 RON pentru fiecare. După împărțirea acestor sume egale, în funcție de nevoile tratamentului pentru fiecare caz, comitetul medical, alături de familii, va decide ce pași și ce cheltuieli sunt necesare și urmează a fi făcute. Totul va fi posibil pe măsură ce banii intră în cont. Comisia medicală este alcătuită prof. dr. Dan Mircea Enescu, Managerul Spitalului Universitar din Bucuresti prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, prof. dr. Ioan Lascăr și Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat.”

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Asta ar trebui facut, cea mai buna solutie, intr-adevar. Sa dea niste raspunsuri oficiale, in fata legii, in legatura cu felul in care sunt gestionati banii.
  Cand ii cereau la televizor nu spuneau ca o sa-i puna bine pentru "mai incolo". Sa plateasca deci. Acum!
 • 1. 180 de zile sa incaseze banii - o mare minciuna. Operatorii platesc in maxim 90 de zile.
  2. SMSurile au costuri de operare (vedeti pe www.donatie.ro). E minciuna prin omisiune ca donezi 2 euro! La beneficiari ajung (DACA ajung) mai putin de 2 euro. Se ingrasa operatorii mobili si firme fantoma gen Netopia
  Nu inteleg de ce CNA nu ii obliga sa faca aceste costuri publice, sa fie totul transparent??
 • antenistii sunt niste M-I-N-C-I-N-O-S-I. banii aia se vor duce la platirea datoriilor antenelor lui felix varanul. teledonul antenist e o minciuna ieftina. nici o moneda nu va fi data victimelor ci lui felix. nimeni sa nu se lase prostit de felix.
 • Nu am dat bani la Mereu aproape. Am așteptat sa se organizeze ProTv-ul cu Crucea Rosie si acum nu am nicio îndoiala ca banii donați de mine vor ajunge unde trebuie.
 • AUDIT baieti, AUDIT. N-ar fi primii bani pe care vi-i trageti in propriile buzunare. De ce n-ati facut ca Protv-ul cu crucea rosie, sau alta fundatie recunoscuta, unde totul e transparent. De ce ati strans banii in propria fundatie?
  Vom cere si control financiar extern. sa nu ziceti ca n-ati stiut sau ca e comandat de Basescu.

Trimite un comentariu