Skip to main content

DERAPAJ. Antena 3 a preluat interviul lui Cioloș de la Digi 24, fără a preciza sursa. Imaginea, tăiată astfel încât să nu se vadă sigla.

 
DERAPAJ. Antena 3 a preluat interviul lui Cioloș de la Digi 24, fără a preciza sursa. Imaginea, tăiată astfel încât să nu se vadă sigla.

“Primul interviu al premierului Cioloș”, a titrat Antena 3 aseară, pe burtieră, la începutul emisiunii Sinteza zilei. Postul de știri a difuzat ulterior imagini din interviu, cu sigla Antena 3 pe ecran.

Publicitate

Doar că interviul a fost difuzat pe postul de știri Digi 24, unde Luca Niculescu era moderator.

Imaginea a fost tăiată astfel încât să nu se vadă sigla postului Digi 24. Sursa interviului nu a fost precizată în niciun loc pe ecran. Pe burtieră rula “Primul interviu al premierului Cioloș” sau “Ce notă notă dați răspunsurilor premierului”.

Nici în introducerea emisiunii, Mihai Gâdea nu a precizat sursa interviului.

Mihai Gâdea, la începutul emisiunii:

“Haideți să vedem un prim fragment din primul interviu televizat pe care îl dă în calitate de premier Dacian Cioloș. Sunt lucruri importante de aflat, mi se pare că are o comunicare destul de interesantă.

Haideți să analizăm împreună și să aflăm care sunt intențiile reale ale premierului.”

Ulterior (de la 22.06), au curs imaginile din interviu, fără precizarea sursei sau fără a fi vizibilă sigla Digi 24. Abia după 15 minute de emisiune, au intrat primele cadre în care se vedea sigla postului Digi 24.

După alte cinci minute (la 22.20), interviul a continuat ca la început, adică fără a fi vizibilă pe ecran sigla postului care l-a realizat sau sursa materialului.

Interviul cu Dacian Cioloș a fost difuzat de Antena 3 de la 22.06 la 22.24. Din cele aproape 20 de minute, în doar cinci minute s-a putut vedea pe ecran sigla Digi 24.

După imagini, discuția a continuat în studio. Ca la început, Mihai Gâdea a precizat că “este vorba de primul interviul televizat”, însă fără a preciza postul de televiziune la care premierul a fost prezent în studio.

Mihai Gâdea:

“Sunt convins că ați ascultat interviul cu interes, l-ați urmărit și o serie de întrebări v-au venit în minte. Este, de fapt, primul interviul la televiziune, pe care premierul îl oferă, motiv pentru care cred că interesul este mare.”

Gâdea nu a precizat sursa interviului video, dar a precizat, în timpul emisiunii, că Cioloș urmează să meargă la televiziunea online a lui Robert Turcescu - Unde TV. Turcescu a anunțat că premierul îi va acorda un interviul

Mihai Gâdea, în emisiune:

"E o știre care spune că premierul va acorda următorul interviu - deci astăzi a avut un prim interviu la Radio România, apoi s-a dus în această seară și ați văzut fragmentele de interviu mai devreme.. Și acum lovitură: după Băsescu, Cioloș merge la televiziunea acoperitului Turcescu să răspundă în direct telespectatorilor.

Domnu' premier, dumneavoastră sigur aveți libertatea de a proceda cum considerați și să mergeți unde doriți, pentru că nu vă face nimeni programul, cu excepția dumneavoastră și desigur, a echipei dumneavoastră. Dar poate ați fost plecat la Brxelles. Poate erați ocupat cu politica agrară a Uniunii Europene. Poate ați învățat o grămadă de lucruri, inclusiv că duminică seara ar merge să mergeți la televizor fără cravată.

Dar dacă nu știți despre ce este vorba, colonelul - este rușinea acoperiților - este un moment peste care orice om onest din această țară nu poate trece. El s-a deconspirat ca fiind colonel într-un serviciu secret și, pentru că nu are licență, emite pentru acoperiți.

O fi în regulă, pentru un premier la început de drum, să calce într-o zonă a rușinii acoperiților?"

GALERIE FOTO. Capturi din emisiunea Sinteza zilei de duminică, 22 noiembrie:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Prostul si penibilul ala de Gadea nu a mentionat de unde a preluat interviul lui Dan Ciolos pentru ca stiti bine ca RCS&RDS e in proces cu Intact Media Group de 3 ani.
  • @ tbancu: am verificat, sigur, am urmărit cu atenție toată emisiunea. La ora 23.38, Mihai Gâdea îi face legătura lui Mircea Badea, care urma să intre cu emisiunea. Mircea Badea spune: "Eu nu am urmărit niciunul din interviurile date de Dacian Cioloș. Am înțeles că au fost două, unul la Radio România și altul la Digi."

    După câteva minute, în încheierea emisiunii, Mihai Gâdea spune că "după cum ați văzut, am preluat cele mai importante fragmente din interviul pe care l-a acordat premierul", dar nu a menționat de unde au fost preluate.
  • Pai da, e ușor sa tai o imagine HD și sa lași un cadru care sa fie mai mult decât 576i, astfel să nu se observe ca nu e a ta filmarea. În sensul asta, Rtv are cea mai buna protecție a transmisiunilor, la câte burtiere și elemente grafice pun pe ecran.

Trimite un comentariu