Skip to main content

Deținătorul fostelor licențe BBC România, în concursul de frecvențe radio

 
Deținătorul fostelor licențe BBC România, în concursul de frecvențe radio
mic-radio - debanat

O firmă din Cluj Napoca s-a înscris la concursul de frecvențe al Consiliului Național al Audiovizualului cu solicitări de licențe pentru două posturi: radio Impuls și Tradițional FM. Societatea AdWay are drept acționar unic pe Cotoc Decebal Victor.

Publicitate

Acesta mai apare acționar și în societățile Viocan MixMedia (care are Impul FM din București, Cluj, Constanța, Sibiu, Timișoara), cu 95%, respectiv, Selmaco International, cu 70% (deținătoarea licenței Napoca FM).

De menționat că, Viocan MixMedia deține fostele licențe pe care până în iulie 2008 a emis postul BBC România.

RADIO IMPULS. Potrivit proiectului depus la CNA, postul ar avea, în cazul în care va primi licențele, o investiție de 236.000 de euro în primii doi ani. Radio Impuls a fost lansat în urmă cu 12 ani, la Cluj. Ulterior s-a extins în marile orașe, după ce Decebal Cotoc a preluat de la Aristotel Căncescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, fostele licențe pe care a emis BBC România (București, Constanța, Sibiu, Timișoara). Societatea a făcut 14 solicitări de licențe pentru Radio Impuls.

TRADIȚIONAL FM. Societatea din Cluj Napoca a făcut 22 de solicitări de frecvențe pentru Tradițional FM, în marile orașe, printre care și București. Programul Tradițional FM are deja două frecvențe, cu acoperire în Bacău și Bistrița-Năsăud. Postul are muzică tradițională românească, folclor internațional, folclor tradițional al minorităților, muzică de petrecere, muzică modernă cu influențe etnice, potrivit proiectului depus la CNA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu