Skip to main content

Horia Romanescu, fostul director de programe al TVR, în proiectul Radio Clasic

 
Radio ubbcluj
Radio ubbcluj

Horia Romanescu, fost director al direcţie de programe din TVR, este implicat înr-un proiect de radio de muzică clasică.

Publicitate

Dacă va obţine licenţe de la CNA, Horia Romanescu va ocupa funcţia de director de programe al postului Radio Clasic.

Societatea Radio Clasic s-a înscris la concursul CNA pentru obţinerea a şase licenţe radio pentru localităţi precum Bucureşti, Constanţa şi Timişoara. Societatea este deţinută de Andrei Valentin Enescu.

Valoarea investiţiei iniţiale pentru lansarea postului este estimată la 500.000-600.000 euro eşalonaţi pe trei ani.

"Ne propunem ca muzica clasică să fie reperul întregii noastre politicii editoriale şi tocmai de aceea toţi cei care iubesc muzica clasică, de buna calitate, fac parte din publicul căruia ne adresăm, indiferent de vârstă", se arată în proiectul editorial depus la CNA.

Fragmente din proiectul editorial al postului Radio Clasic

Alături de muzica clasică, programele noastre vor cuprinde şi muzică de film, jazz şi worldmusic. Radio Clasic funcţionează în prezent exclusiv online ca o platformă cu ştiri, cronici, recomandări şi cinci posturi de radio.

Radio Clasic va fi un post generalist cu o grilă de programe specifică unui post de radio informativ şi de divertisment cultural, în FM.

Programele zilnice vor cuprinde, în cea mai mare parte muzică clasică: muzică simfonică, operă, oratorii, recitaluri, crossover, jazz, muzică de balet şi film, worldmusic, producţii proprii – buletine de ştiri, informaţii, agenda culturală, emisiuni magazin, talk-show-uri. In intervalul 7.00 – 20.00 se vor difuza buletine de ştiri din oră în oră, iar la miezul nopţii se va difuza o sinteză a ştirilor zilei. Buletinele de ştiri vor fi alcătuite cu informaţii din actualitatea socială, politică şi culturală.

Din echipa editorială fac parte Andrei Enescu, Tudor Călin Zarojanu, Horia Romanescu, Luminiţa Comsa Boerescu, Irina Olga Hasnaş - realizator Radio România Muzical şi Bogdan Enache.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus