Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: IPS Teodosie, sursa "Mache" a Securității

 

Subiecte dintre cele mai diverse în presa de astăzi, de la politică la cazul femeii mușcată de lei. Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre arhiepiscopul Tomisului care a fost colaborator cu fosta Securitate. "IPS Teodosie, sursa 'Mache' a Securității", titrează cotidianul pe prima pagină.

Adevărul mai scrie că ÎPS Teodosie spunecă "am fost obligat să semnez acel angajament", pentru că i s-a transmis că altminteri nu va mai putea pleca peste hotare și că CNSAS i-a dat decizie de necolaborare cu Securitatea. 

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Conflict la porțile României. Cum au ajuns Putin și Erdogan, din prieteni la cataramă, dușmani de moarte". Ziarul scrie că incidentul în urma căruia un avion de luptă rusesc a fost doboât de Turcia este unul dintre cele mai grave între un stat membru NATO și Rusia, din ultima jumătate de secol.

Jurnalul Național: "Bătrânii din azilele de stat, lăsați fără hrană". Cotidianul scrie că 19 cămine de bătrâni, înființate după închiderea spitalelor din 2012, sunt în pericol de a fi închise. Ele sunt finanțate în baza unui program național inițiat de ministerul muncii. Proiectul trebuie prelungit printr-o Hotărâre de Guvern al cărei proiect a rămas pe circuitul de avizare odată cu schimbarea miniștrilor.

România liberă: "Cazul Șova: proba adevărului pentru PSD și PNL". Ziarul scrie că zecile de mii de oameni care au manifestat în stradă după tragedia din 30 octombrie au cerut schimbarea clasei politice, dar și ca Parlamentul să nu mai funcționeze ca un scut în apărarea demnitarilor acuzați de corupție. România liberă mai notează că primul test în acest sens în va da Legislativul săptămâna viitoare, când Senatul va dezbate și vota a doua cerere formulată de procurorii DNA pe numele lui Dan Șova. 

Kamikaze: "Ce avem noi aici?". Săptămânalul de satiră îi parodiază pe liderii PSD comparându-i cu personaje din seria BD. "Ați urmărit PSD la munte și la drumul mare, continuarea lui PD intră în infracțiune", scrie Kamikaze pe prima pagină, alături de fotografiile lui Victor Ponta, Liviu Dragnea și Dan Șova.

Cațavencii: "În Europa e stare de necesitate. La noi, fostul președinte declară: E stare de ebrietate". O caricatură a lui Traian Băsescu spune "oameni buni, vă atrag atenția: io n-am treabă cu șiiții și sunniții! Eu lucrez doar cu piliții, chercheliții și cu înmuciții. Dacă mă enervați pot să arunc în aer toată economia României, așa cum am mai făcut-o o dată în 2010. Hai pa, mă duc să mă trotilez!"

Libertatea: "Mușcată de leii satului?". Tabloidul scrie despre cazul unei femei care a ajuns la Urgențe cu răni grave despre care se spune că ar fi fost cauzate de niște lei ai unui extravagant executor judecătoresc.  

Click!: "Frank Colin e închis în Franța pentru trafic de cocaină. Așa arată fostul soț al Mariei Marinescu după 3 ani de pușcărie". 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu