Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: IPS Teodosie, sursa "Mache" a Securităţii

 

Subiecte dintre cele mai diverse în presa de astăzi, de la politică la cazul femeii muşcată de lei. Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre arhiepiscopul Tomisului care a fost colaborator cu fosta Securitate. "IPS Teodosie, sursa 'Mache' a Securităţii", titrează cotidianul pe prima pagină.

Publicitate

Adevărul mai scrie că ÎPS Teodosie spunecă "am fost obligat să semnez acel angajament", pentru că i s-a transmis că altminteri nu va mai putea pleca peste hotare şi că CNSAS i-a dat decizie de necolaborare cu Securitatea.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Conflict la porţile României. Cum au ajuns Putin şi Erdogan, din prieteni la cataramă, duşmani de moarte". Ziarul scrie că incidentul în urma căruia un avion de luptă rusesc a fost doboât de Turcia este unul dintre cele mai grave între un stat membru NATO şi Rusia, din ultima jumătate de secol.

Jurnalul Naţional: "Bătrânii din azilele de stat, lăsaţi fără hrană". Cotidianul scrie că 19 cămine de bătrâni, înfiinţate după închiderea spitalelor din 2012, sunt în pericol de a fi închise. Ele sunt finanţate în baza unui program naţional iniţiat de ministerul muncii. Proiectul trebuie prelungit printr-o Hotărâre de Guvern al cărei proiect a rămas pe circuitul de avizare odată cu schimbarea miniştrilor.

România liberă: "Cazul Şova: proba adevărului pentru PSD şi PNL". Ziarul scrie că zecile de mii de oameni care au manifestat în stradă după tragedia din 30 octombrie au cerut schimbarea clasei politice, dar şi ca Parlamentul să nu mai funcţioneze ca un scut în apărarea demnitarilor acuzaţi de corupţie. România liberă mai notează că primul test în acest sens în va da Legislativul săptămâna viitoare, când Senatul va dezbate şi vota a doua cerere formulată de procurorii DNA pe numele lui Dan Şova.

Kamikaze: "Ce avem noi aici?". Săptămânalul de satiră îi parodiază pe liderii PSD comparându-i cu personaje din seria BD. "Aţi urmărit PSD la munte şi la drumul mare, continuarea lui PD intră în infracţiune", scrie Kamikaze pe prima pagină, alături de fotografiile lui Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Dan Şova.

Caţavencii: "În Europa e stare de necesitate. La noi, fostul preşedinte declară: E stare de ebrietate". O caricatură a lui Traian Băsescu spune "oameni buni, vă atrag atenţia: io n-am treabă cu şiiţii şi sunniţii! Eu lucrez doar cu piliţii, chercheliţii şi cu înmuciţii. Dacă mă enervaţi pot să arunc în aer toată economia României, aşa cum am mai făcut-o o dată în 2010. Hai pa, mă duc să mă trotilez!"

Libertatea: "Muşcată de leii satului?". Tabloidul scrie despre cazul unei femei care a ajuns la Urgenţe cu răni grave despre care se spune că ar fi fost cauzate de nişte lei ai unui extravagant executor judecătoresc.

Click!: "Frank Colin e închis în Franţa pentru trafic de cocaină. Aşa arată fostul soţ al Mariei Marinescu după 3 ani de puşcărie".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus