Skip to main content

PRESA DE AZI. Anchetă GSP: „Firma de la Colectiv a făcut show pirotehnic la finala Cupei României"

 

GazetaSporturilor-09-11-2015La mai bine de o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv, ziarele continuă să relateze despre victimele incendiului și despre protestele care au urmat nenorocirii.  Gazeta Sporturilor publică pe prima pagină o anchetă realizată de Cătălin Tolontan despre firma care a realizat spectacolul pirotehnic din Colectiv. "Firma de la Colectiv a făcut show pirotehnic la finala Cupei României", titrează ziarul de sport.

„Atât la Cupa României 2014, cât și la Cupa Ligii 2015, show-urile au primit avizul pompierilor. Cel din acest an a fost atât de puternic încât a venit Poliția Capitalei și a sechestrat pentru câteva ore instalațiile pirotehnice", scrie Gazeta Sporturilor pe prima pagină.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

TVmania a ales să nu deschidă ediția din această cu nicio vedetă. Ghidul TV a publicat pe copertă o panglică neagră în semn de doliu pentru victimele tragediei din Colectiv. "#Colectiv. Cum au resimțit Andreea Esca, Sanda Nicola și alți oameni de televiziune tragedia care a zguduit România", este titlul dat de TVmania.

Adevărul a publicat pe prima pagină o imagine șocantă cu una dintre victimele tragediei din clubul Colectiv. "Coșmar fără sfârșit", este titlul de pe prima pagină a ziarului. Cotidianul face bilanțul tragediei. „În weekend au murit nu mai puțin de 13 dintre răniții spitalizați, numărul morților ajungând la 45, iar parte din opinia publică acuză întârzieri în demersurile pentru transportul răniților în străinătate", scrie Adevărul.

Evenimentul zilei are pe prima pagină două subiecte. Unul vorbește despre prezența lui Klaus Iohannis în Piața Universității, iar celălalt este despre proprietarii fabricii Pionierul unde se află clubul Colectiv. "Fabrica 'Pionierul', deținută de firme din Cipru care duc spre Mafia rusească", titrează EVZ.

Jurnalul Național: "Săptămâna de veghe. Statui în curțile spitalelor". Ziarul scrie despre cum "părinții victimelor care au ars în incendiul de la Colectiv s-au mutat în curțile spitalelor, în așteptarea unui medic care să le aducă vești".

România liberă: „Colectiv: Mai multe victime și mai multe semne de întrebare". La fel ca Adevărul, cotidianul editat de Medien Holding face bilanțul tragediei și mai scrie că "nici modul în care Guvernul a gestionat această situație fără precedent nu poate aduce prea multă alinare".

Puterea vine cu un titlul dur la adresa autorităților: "Victimele de la Colectiv au murit pe capete pentru că guvernanții de la București sunt inconștienți. Criminalii". Pe coperta ziarului sunt publicate fotografii cu Victor Ponta, Gabriel Oprea, Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu.

Click!: "Doamne, câți mai trebuie să moară?". Tabloidul scrie că 13 răniți au murit în ultimele 36 de ore, că medicii avertizează că urmează zile critice și că tot mai mulți pacienți sunt transferați în spitalele din străinătate.

Libertatea: "Primul concert fără Alex". Ziarul editat de Ringier scrie că Alex Chelba trebuia să se afle în fața scenei la show-ul "Imaginarium" al Loredanei Groza, pentru a-i face, ca de obicei, fotografii divei. Tabloidul mai scrie că în memoria lui și a tinerilor care au ars în Colectiv, Loredana le-a dedicat două momente emoționante.

Rubrica Presta de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO.

 • RomaniaLibera-09-11-2015
 • Puterea-09-11-2015
 • Libertatea-09-11-2015
 • JurnalulNational-09-11-2015
 • GazetaSporturilor-09-11-2015
 • EvenimentulZilei-09-11-2015
 • Click-09-11-2015
 • Adevarul-09-11-2015
 • TVmania

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Draga Carmen,
  Bine ca ne-ai dat prima pagina din gsp, ca sa intelegem despre ce-i vorba. Problema nu este ca firma a facut show la finala cupei ci ca a primit aviz de la pompieri sa faca show intr-un loc care nu avea aviz de la pompieri.
  Greu cu jurnalismul asta.....

Trimite un comentariu