Skip to main content

PRESA DE AZI. Atentatul de la Paris și noul guvern al lui Cioloș, pe primele pagini

 

Ziarele de astăzi se împart, ca subiecte, între atentatul petrecut vineri seara în Paris și Guvernul Cioloș.

Publicitate

“Povestea românilor uciși în atentatul de la Paris”, titrează Adevărul pe prima pagină. Același subiect este tratat pe prima pagină și de tabloidul Click!. “Lăcrămioara Pop din Maramureș și Ciprian Calciu din Tulcea sunt cei doi români care și-au pierdut viața în atentatele din Paris, soldate cu 129 de morți și 352 de răniți. Tinerii locuiau în capitala Franței și aveau un copil în vârstă de un an”, scrie Adevărul pe prima pagină.

Ziarul Libertatea scrie în deschiderea ediției de astăzi despre propunerea lui Adrian Baciu, un fost manechin, la Ministerul Sănătății. Tabloidul notează că aceasta este “prima gafă a premierului desemnat”. “Cioloș a schimbat modelul la sănătate”, titrează Libertatea.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Național: “Quo vadis, Domine?”. Ziarul scrie despre atentatul petrecut vineri seară la Paris. “129 de morți și sute de răniți în cel mai sângeros atentat al ultimilor ani. Întrebarea este cum va răspunde Europa și dacă deschiderea și libera circulație vor fi prețul asigurării securității”, scrie Jurnalul Național.

Evenimentul zilei: “În România lucrului ‘bine făcut’, președintele și-a pus premier după un an”. Cotidianul prezintă cronologia unui an din România sub Klaus Iohannis și “părerile analiștilor consultați special pentru acest moment”.

România liberă: “Un Guvern altfel”. Ziarul scrie că “deși există și nume controversate, majoritatea ministerelor vor fi ocupate de specialiști cu o carieră solidă”. Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a anunțat, ieri, lista membrilor noului guvern cu care se va prezenta în fața Parlamentului.

Click!: “De ce i-au împușcat? Aveau doi copii de crescut”. Tabloidul editat de Adevărul Holding scrie despre drama celor doi români care și-au pierdut viața în atentatul de la Paris.

Gazeta Sporturilor: “Napoli și Stoican au apărut pe celebrele liste ale Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Antrenori –pariori!”. Ziarul de sport scrie că “cei doi nu neagă că au conturi online pe numele lor, însă spun că, de fapt, pariază copilul, respectiv fratele”.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în rubrica Presa de Azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu