Skip to main content

PRESA DE AZI, în doliu. EVZ: „Noaptea îngerilor", Click: „Să nu uităm”, Gazeta Sporturilor, copertă emoționantă

 

presa de azi 2 noiembrieToate ziarele și-au deschis edițiile de astăzi cu articole despre tragedia de vineri seară din Club Colectiv în urma căreia 30 de persoane și-au pierdut viața, iar 180 au fost rănite. Presa este în doliu. Negru este culoarea care domină pe primele pagini ale publicațiilor apărute astăzi.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile ziarelor de astăzi.

Adevărul: "Cine sunt vinovații pentru tragedia din clubul groazei". Cotidianul scrie că ancheta va stabili ce norme legislative au fost încălcate, ce reglementări au fost ocolite și cine se face răspunzător pentru tragedie. Ziarul Adevărul a dedicat acestui subiect aproape jumătate din paginile sale.

Evenimentul zilei: "Noaptea îngerilor #COLECTIV". Ziarul mai scrie pe prima pagină "Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei plecați dintre noi”. Cotidianul tratează subiectul tragediei în opt din cele 24 de pagini ale sale. Primul articol, din a doua pagină, este relatarea unui jurnalist care a ajuns la scurt timp de la declanșarea incendiului din clubul Colectiv.

Jurnalul Național: "Nepăsare inflamabilă într-un stat de carton". Cotidianul are pe prima pagină o imagine cu miile de candele aprinse în fața clubului Colectiv. Ziarul face bilanțul victimelor, pe prima pagină: "30 de morți, 90 de răniți în stare gravă, alți 50 - 60 de oameni prin spitale".

România liberă: „O tragedie ce putea fi evitată". Ziarul scrie pe prima pagină că încă nu se știu toate detaliile legate de modul în care a fost avizat și controlat de autorități clubul Colectiv. La fel ca Jurnalul Național și România liberă a publicat imaginea cu candelele aprinse pe prima pagină.

Gazeta Sporturilor a publicat numele celor 30 de victime din clubul Colectiv, scrise pe verticală, ca să pară niște lumânări. Pe prima pagină mai stă scris "În memoria celor 30 de tineri morți în incendiul din clubul Colectiv, petrecut vineri, 30 octombrie 2015". Gazeta Sporturilor a tratat subiectul tragediei în primele zece pagini ale ediției sale de astăzi.

Puterea: "Cauzele catastrofei din Colectiv. Lanțul slăbiciunilor". Ziarul a publicat pe prima pagină fotografii cu cei trei acționari ai clubului Colectiv, dar și cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Libertatea a scris mare pe prima pagină "Goodbye!". Tabloidul mai scrie pe prima pagină despre cei doi membri ai trupei Goodbye to gravity care și-au pierdut viața în incendiul din club Colectiv. "Chitariștii Vlad Țelea și Mihai Alexandru și-au pierdut viața în incendiul devastator iscat la lansarea noului lor album". "Suferința e colectivă, furia mocnește", mai scrie Libertatea despre marșul tăcerii la care au participat 12.000 de oameni.

Click!: "Să nu uităm! 30 de tineri și-au pierdut viața în incendiul devastator din clubul Colectiv din București. Numărul lor se poate dubla în următoatele zile". Tabloidul a publicat pe prima pagină fotografiile a opt dintre cele 30 de persoane care au murit în urma incendiului de vineri seară.

Rubrica Presta de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO. 

  • RomaniaLibera-02-11-2015
  • Puterea-02-11-2015
  • Libertatea-02-11-2015
  • JurnalulNational-02-11-2015
  • GazetaSporturilor-02-11-2015
  • EvenimentulZilei-02-11-2015
  • Click-02-11-2015
  • Adevarul-02-11-2015

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu