Skip to main content

PRESA DE AZI. Numirea noului prim-ministru, în ziarele de astăzi. Adevărul: "Cine e Dacian Cioloș, premierul desemnat"

 

Adevarul-11-11-2015Majoritatea ziarelor de astăzi au pe prima pagină articole despre Dacian Cioloș, noul premier desemnat de Klaus Iohannis. "Cine e Dacian Cioloș, premierul desemnat", titrează Adevărul pe prima pagină. Cotidianul scrie că Dacian Cioloș, fost comisar european pentru Agricultură, "va forma un Guvern complet tehnocrat, care va avea rolul de a depolitiza instituțiile statului".

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Așa cum a anunțat Evenimentul zilei în 22 octombrie. Dacian Cioloș, desemnat premier de Klaus Iohannis". Ziarul scrie că desemnarea lui Dacian Cioloș nu a mai luat pe nimeni prin surprindere, acesta fiind propunerea vehiculată pentru conducerea guvernului încă de acum trei săptămâni.

România liberă: "Provocările premierului desemnat Dacian Cioloș". Cotidianul scrie că "noul Executiv, care va fi format exclusiv din miniștri tehnocrați, pare să aibă voturile necesare pentru a fi aprobat de Parlament, ținând cont de poziționările partidelor la negocierile de la Cotroceni".

Jurnalul Național: "Premierul (ne)surpriză al președintelui". Ziarul scrie despre primele declarații făcute de Cioloș după nominalizarea sa ca premier. "Voi face tot ce îmio stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată", a spus Cioloș.

Puterea: "Arde la pompieri!". Ziarul scrie că procurorii DNA i-au reținut pe George Matei și Antonia Radu, ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul ISU, în cazul incendiului din clubul Colectiv.

Gazeta Sporturilor: "Foc, foc! Fugiți!". "Spaima teribilă din Colectiv continuă la terapie intensivă", scrie GSP. Ziarul de sport mai notează că "strigătele lui Alex Pascu, tulburat de un coșmar, i-a zdruncinat pe medici".

Cațavencii: "Înainte de a desemna noul premier, Klaus Iohannis a ținut să se consulte cu poporul într-o baie de mulțime". Pe prima pagină apare în prim-plan Klaus Iohannis într-o cadă cu rățuște, iar în planul din spate se află Dan Mihalache care doarme. "Dacă toți oamenii ăia din Piață cer curățirea clasei politice, nu putem să-i dezamăgim tocmai noi. Nu-i așa Mihalache?... Mihalache, ce faci, mă, iar ai adormit?", spune Iohannis pe coperta ziarului de satiră.

Kamikaze: "Tehnocratul de care avem nevoie. Moise BORan de la biziDEI". Pe prima pagină apare patriarhul Daniel, alături de un grafic format din lumânări cu evoluția "Parastasului Intern Brut".

Libertatea: "Piedone nu are autorizație ISU nici pentru propriile restaurante!". Tabloidul dezvăluie că două restaurante aparținând copiilor fostului edil de la sectorul 4 funcționează în ilegalitate, nefiind autorizate ISU, la fel ca în cazul clubului Colectiv.

Click!: "Averea lui Vadim, scoasă la mezat de soție și fete". Tabloidul editat de Adevărul Holding că familia Tribunului speră să obțină o mică avere de pe urma celor peste 300 de obiecte ce vor fi vândute în cadrul unei licitații.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO.

  • RomaniaLibera-11-11-2015
  • Puterea-11-11-2015
  • Libertatea-11-11-2015
  • JurnalulNational-11-11-2015
  • GazetaSporturilor-11-11-2015
  • EvenimentulZilei-11-11-2015
  • Click-11-11-2015
  • Adevarul-11-11-2015

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu